Nyheter

Roethlisberger borta längre än väntat

Pittsburgh Steelers quarterback Ben Roethlisberger gjorde illa knät i lagets oväntade förlust mot Miami Dolphins i söndags. Det visade sig vara en skadad menisk och den skadan krävde operation. Det pratades om 1-3 veckors frånvaro, men efter operationen upptäcktes något som gör att han kan bli borta längre än så.

Operationen som utfördes i måndags gick bra och läkarna sa, enligt Roethlisberger, att knät såg bra ut. Men däremot fann läkarna en del rester från den bone bruise-skada Roethlisberger ådrog sig på samma knä förra året. Kort sammanfattat är det uppdämd vätska i knät kring det tidigare skadeområdet. Avlägsnandet av vätskan gör att Steelers-stjärnan riskerar att missa lite mer tid än vad som var förväntat, runt 4 till 6 veckor. Ben själv sa till Pittsburgh Post-Gazette att det inte går att sätta en tid för när han är åter, utan det är smärtan som styr.

”But there’s no way to put an exact timetable on it. It depends on my pain and how I feel.” – Ben Roethlisberger

Matchen denna helg, borta mot New England Patriots, kommer han missa, sedan har Pittsburgh lägligt nog sin bye week. Men det är alltså även risk att mötet med Ravens i Baltimore om tre veckor och hemmamötet med Dallas Cowboys också kommer spelas utan Big Ben. Det vore ett stort avbräck för Steelers och något som kan komma att påverka utgången i AFC North.

Ben Roethlisberger har genom åren dragit på sig skador och han har ofta varit tillbaka snabbare än vad någon trott, det har lett till att han fått en drama queen-stämpel på köpet. Han är ofta mån om att lyfta fram sina skador för att sedan gå ut och spela lika bra som vanligt. Vi får se om det är fallet denna gång, men bli inte förvånad om Ben Roethlisberger kommer till spel mot Ravens om två och en halv vecka.

Nyheter

To Top