Broncos

Förväntat jämnt i AFC West

Det var rivalvecka i AFC West och de två divisionsledarna förlorade på respektive hemmaplan. Inget lag har kopplat greppet om ledningen och det är fortfarande öppet om vem av de fyra lagen som tar sig vidare till slutspelet.

På torsdagen lyckades San Diego Chargers chockera mot divisionsledaren Denver Broncos. Det var en slarvig match från båda håll. De bjöd på två fumbles vardera och onödiga flaggor kostade båda lagen. Chargers kunde ha vunnit större, men Broncos försvar höll matchen jämn genom att bara tillåta en touchdown.

”I thought we were outplayed and out-coached.”

Jack Del Rio, Raiders tränare

I söndags blev Oakland Raiders utklassade av Kansas City Chiefs i en regnig tillställning. Chiefs, som kom utvilade efter sin bye-week, var bättre på alla fronter. Anfallet flyttade bollen enkelt mot Raiders försvar och försvaret höll Raiders till enbart tio poäng. Det var tydligt att Chiefs hade övertaget på tränarsidan, något Raiders tränare Jack Del Rio medgav efter matchen.

I och med veckans resultat är AFC West fortfarande vidöppen. Raiders och Broncos delar ledningen just nu, men Chiefs är bara en match bakom och har spelat en match färre än rivalerna. I botten ligger Chargers men är betydligt bättre än vad tabellen berättar. De kan vinna mot vem som helst.

afc-west-w6

Alla har en rätt överkomligt återstående spelschema. Broncos, Chiefs och Raiders bör alla landa runt tio vinster vilket gör att matcherna inom divisionen kommer vara avgörande. Det mesta pekar på minst två lag från West tar sig vidare från grundsäsongen. Divisionen är precis så jämn som vi förväntade oss och kommer vara en nagelbitare ända in i sista veckan.

Nyheter

To Top