Nyheter

Tio historier att följa under säsongen

Den nya NFL säsongen är bara några veckor bort. Försäsongen bara dagar. NFL Supporter har satt ihop en lista över några saker som man bör hålla ett extra öga på under de kommande månaderna.

Varje säsong har sina egna historier. Vissa kan man förutspå innan den första matchen har spelats. Andra växer fram från ingenstans. Vem hade kunnat gissa att Tim Tebow skulle komma från bänken och rädda ett desperat Denver Broncos och ta dem till slutspel? Att San Francisco 49ers skulle komma från ingenstans till att helt plötsligt vara ett av ligans bästa lag? Att Texans försvar i stort sett skulle gå från att vara sämst i ligan till bäst på en säsong?

Med bara veckor kvar till säsongen startar så finns det ett par saker som vi ser fram mot lite extra. Därför har vi slängt ihop en lista över de tio främsta. Fyll gärna på med dina egna förväntningar i kommentarsfältet. Kanske är det någon spelare i ditt favoritlag som du ser fram mot att se den kommande säsongen.

1. Peyton Mannings återkomst till NFL är en solklar nummer ett. Den kanske bästa spelaren som någonsin har spelat i ligan återvänder efter fyra nackoperationer. Manning har inte spelat på nästan två år. Hur ska han reagera när James Harrison tacklar honom i nacken när Broncos möter Steelers vecka ett? Det är ingen som vet det. Inte ens Manning själv. Men det kommer att bli kul att se legenden tillbaka på planen. Han har varit saknad.

2. Kontroversen i New York kvalar in på en stark andraplats. Hur kommer Tebows närvaro att påverka Mark Sanchez, Jets quarterback, och hur han för sig på planen. Tränarna vill se en ledare och fansen vill ha vinster. Många tror inte att Sanchez kommer att klara sig längre än fyra veckor men det har jag svårt att se. Han är utan tvekan en mycket bättre spelare än Tebow. Om Tebow inte tar över Sanchez jobb så blir det väldigt intressant att se hur Jets kommer att använda honom.

3. Spännande rookies är alltid något man vill hålla ett extra öga på. Det är en väldig hajp kring i stort sett varenda spelare som går i den första rundan. I år är det tre quarterbacks som kommer att starta direkt. Weeden i Browns, Luck i Colts och Griffin i Redskins har alla höga förväntningar på sig. Spelare som Blackmon, Floyd, Richardson, Kalil, Barron, Kuechly och Claiborne kommer också att väntas bidra direkt. Det är något speciellt med rookies och de är alltid roliga att följa.

4. Nya dynastier har börjat att ta form. Men det är otroligt svårt att gå från en bra säsong till att konstant vara med i toppen som Steelers eller Patriots. Det finns ingen anledning till att lag som 49ers, Lions eller Texans inte skulle kunna vara minst lika bra 2012 som förra säsongen. Men ändå ser vi den här typen av kollaps varje år. Ungefär hälften av slutspelslagen byts ut. Vilka kan följa upp sitt genombrott? 49ers har bredden att lyckas, Texans har organisationen och Lions har den unga talangen.

5. Det sunda försvarsspelet bör återvända till den här säsongen. Förra året dominerades NFL av offensiva lag som gjorde lite som de ville på planen. Vi fick vänja oss vid dåliga tacklingar och en hel del förvirring i passförsvaret. Det visade sig att den uteblivna försäsongen skadade försvaren mer än det påverkade det offensiva spelet. Jag tror att siffrorna från förra året går ned. Fyra quarterbacks kommer inte att kasta för 5,000 yards i år igen.

6. Cam Newtons andra år kommer att bli mycket intressant. Förväntningarna är skyhöga och i Carolina pratar man om Super Bowl. Visst kan laget vara bättre men det är mycket begärt. Jag tror inte att det är möjligt för Newton att klara säsongen utan att göra fansen besvikna. Det känns som att många redan tycker att han är en av ligans bästa quarterbacks och väntar sig att han ska vinna matcherna på egen hand nästa år. Han jobbar hårt och kommer säkert att vara bra men han är ingen Brady än. Väntar mig en repris av 2011 men med färre interceptions och att han springer in färre touchdowns.

7. Washingtons vår är här. Åtminstone om man frågar fansen i nationens huvudstad. Robert Griffin III har fått de mest cyniska Redskins-supportrarna att fnittra när de tänker på vad som komma skall. Griffin har snott uppmärksamheten från Andrew Luck i Indianapolis och det beror främst på att Redskins faktiskt kan ha en chans att konkurrera. Men ingen rookie-quarterback har någonsin vunnit Super Bowl och det finns en anledning till det. Det ska hur som helst bli väldigt kul att se vad han kan göra i Shanahans system.

8. Running back-comeback på flera fronter gör mycket för sina respektive lag. Några av ligans bästa spelare skadade sig eller hade ett lite sämre år förra säsongen. Jamaal Charles kommer tillbaka för Chiefs, Darren McFadden för Raiders, Adrian Peterson för Vikings och Chris ”CJ2K” Johnson kommer förhoppningsvis att hitta tillbaka till gamla takter. Det här är spelare som gör stor skillnad för sina lag. Som alla har visat tecken på storhet. Frågan är hur länge spelare som Charles och McFadden kan hålla sig friska.

9. Fantasy Football med NFL Supporter går av stapeln för första gången. Det kommer att bli rafflande och förväntningarna är höga. Ser fram mot många täta matcher. Förhoppningsvis kan vi göra en kort intervju med segraren som vi publicerar här på sajten.

10. Tränarfilm med Game Pass är nytt för i år och av vad vi har hört så ska det vara precis så kul som det låter. Tidigare har bara analytiker och tränare haft tillgång till det som kallas ”coaches film” men nu kan alltså gemene man köpa det som ett tillägg till sitt Game Pass på NFL.com. Det är i korthet en möjlighet att se matcherna, i efterhand, från vinklar där man kan se hela planen. På det sättet kan alltså de inbitna fansen analysera spelet och se vad som gick fel eller hur en cornerback jobbar mot sin receiver till exempel.

Vad ser du mest fram mot inför årets säsong?

Nyheter

To Top