Nyheter

Tim Tebow klar för Patriots

New England Patriots har kommit överens om ett avtal med quarterbacken Tim Tebow. Bill Belichick är inte helt ovan vid att chocka resten av ligan. Nu har han alltså gjort det igen.

Tim Tebow var hett byte efter sina bragder i Denver. Det var New York Jets som valde att plocka in den kontroversiella quarterbacken. Men i New York fann aldrig Tebow sin plats och den offensiva koordinatorn Tony Sparano verkade aldrig vara särskilt intresserad av att använda honom.

Det blev mer eller mindre ett år av bänknötande innan Jets släppte Tebow. Tajmingen var dålig och många var tveksamma till att Tebow någonsin skulle få en till chans i NFL. Det viskades om att Belichick i New England Patriots var intresserad. Men ingenting hände.

Istället kom det rapporter från New England där anonyma källor sade att Belichick hatade Tim Tebow som spelare. I efterhand kan man konstatera att det var tomt prat. Tim Tebow har kommit överens med Patriots om ett kontrakt och förväntas anlända till träningslägret redan under tisdagen.

Tim Tebows nya hem

Det är inte helt ologiskt att det blev New England. Den offensiva koordinator Josh McDaniels var huvudtränare i Denver Broncos när de draftade Tebow. Bill Belichick sägs alltid ha varit fascinerad av den unika quarterbacken.

Med Tim Tebow så kommer cirkusen. Tack vare sin status som en god kristen har han miljontals fans, varav många inte är särskilt fotbollsintresserade i övrigt. Tebows närvaro sätter mycket press på den quarterback som startar. Med Tom Brady i truppen behöver man knappast bry sig om det. Ingen kommer att vilja se Tebow ta över.

Den första tanken som de mer cyniska analytikerna fick var att Belichick ville ta in Tebow under några veckor, träna honom och se vad han kan göra. Om man inte var nöjd hade det bara varit att släppa honom utan kostnad. Det är fortfarande en möjlighet. Men sedan Patriots släppte sin tredje quarterback Mike Kafka har Tebows odds att ta en plats blivit betydligt bättre.

Ingen vet hur Patriots planerar att använda Tebow. Det talas om att han ska spela tight end eller running back. Men han har hittills vägrat att byta position och det finns egentligen ingen anledning att tro att han skulle vara särskilt bra på någon av dessa positioner.

Rimligast är nog att man antingen använder honom som Jets gjorde, fast oftare och med lite mer kreativitet, eller att han får sitta och lära bakom Brady.


Vad tror DU att Patriots kommer att göra med Tim Tebow?

Nyheter

To Top