Nyheter

Bengals välkomnar ”Hard Knocks”

Cincinnati Bengals medverkar i årets Hard Knocks, dokumentärserien som följer ett lag genom dess försäsong. Programmet ger fansen en unik inblick in i en annars sluten värld.

Förra året hade den hyllade serien Hard Knocks svårt att hitta något lag som ville vara med. Det finns de som hävdar att kamerorna och uppmärksamheten är distraherande. Därför lär vi aldrig få se något av ligans bästa lag delta. De har ingenting att vinna på att vara med. I år ska två lag har visat intresse av att delta.

Valet föll på Cincinnati Bengals. Klubben har varit med i programmet förut. Det var 2009 som Bengals öppnade dörrarna för HBO:s kameror.

Vid första anblick kan det verka lite trist att samma lag deltar i programmet två gånger på fem år. Men frågan man bör ställa sig är om det här verkligen är samma lag? Inför säsongen 2009 bestod truppen av mer eller mindre avdankade spelare på sin karriärs höst. Quarterbacken hette Carson Palmer och den största stjärnan i laget var Chad Ochocinco. De finns inte kvar.

Det är många som tror på Cincinnati Bengals i år och det är inte så underligt. Truppen är full med ung talang. Quarterbacken Andy Dalton har fått en bra start på sin karriär och laget hoppas att han ska nästa steg. A.J Green är redan en av ligans bästa wide receivers. Även Kevin Zeitler, lagets unga guard, är en blivande stjärna. Lägg där till ett gäng härliga försvarsspelare som Geno Atkins, kanske NFL:s bästa defensive tackle, och Dre Kirkpatrick, cornerback.

Man har också en del struliga spelare som säkert kommer att få lite tid i rutan. Den beryktade Adam ”Pacman” Jones, som återigen har hamnat i trubbel, och den hetlevrade Vontaze Burfict är två av dessa.

De senaste åren har Bengals haft en hel hög med draftval. Det kan bli riktigt kul att följa alla rookies och andraårsspelare i Hard Knocks. Den explosiva Tyler Eifert, tight end, och Giovani Bernard, running back. Sen får vi inte glömma Margus Hunt, det estländska monstret med det fantastiska smeknamnet ”The Eastern Block”. Bengals skrev även på med odraftade tunnisen Ontario McCalebb, som sprang ruskigt snabbt på NFL Combine.

Visst hade det varit roligt att se det tunga laget som San Francisco har, hänga med Peyton Manning in i mötesrummet i Denver eller ta en titt under Bill Belichicks huva i New England. Men sanningen är att de lagen aldrig kommer att ställa upp och att det kunde ha blivit ett mycket tristare lag än Bengals.

Vi får hoppas att huvudtränaren Marvin Lewis får anledning att vara lite gladare i år än i klippet nedan, som är från förra gången Bengals var med i Hard Knocks (tryck ”refresh” om videon inte syns).

Nyheter

To Top