Nyheter

Tim Tebow drar till New York

Broncos quarterback Tim Tebow har värvats av New York Jets. Den kontroversiella Tebow hann knappt hänga löst i en dag innan han blev upplockad. Frågan är vilken roll han får i New York.

Det här var oväntat. Det var nog inte många som trodde att New York Jets skulle gå ut och hämta in Tim Tebow, quarterback. Jets har ganska nyligen skrivit nytt kontrakt med Mark Sanchez och värvat en fullt duglig backup i Drew Stanton. Det här kan skapa mycket kontrovers i New York om Sanchez gör några dåliga matcher.

Nyttigt för Sanchez

Det har kommit rapporter från New York om att Sanchez har varit bekväm och inte tagit sin träning på fullt allvar. Det går ju aldrig att veta hur mycket sanning det ligger i det men en sak är säker – konkurrens är alltid bra. Om tanken från Jets ledning var att få in Sanchez på rätt spår och låta honom känna någon flåsa honom i nacken så kan värvningen av Tebow vara perfekt.

För ju mer jag tänker på det, desto mer gillar jag den här värvningen för Sanchez. Tebow har inte lika mycket galna fans i New York som i andra delar av landet så ”Tebowmania” kommer inte att vara fullt lika påtagligt. Men Tebow vet hur man tränar stenhårt. Det talas vitt och brett om hans arbetsmoral och nu kan ingen vänta sig något mindre av den spelare som står över honom på Jets ”Depth chart” – Mark Sanchez.

Kreativ användning av Tebow

Jag utesluter verkligen inte att Tebow konkurrerar ut Sanchez och tar över jobbet som starter. Men vi kan ju börja med att fokusera på hur Jets kan tänkas använda honom tills det eventuellt händer. Det har talats om att ställa upp Tebow som running back eller wide receiver. Det tror jag inte riktigt på. Det finns inget som tyder på att han skulle vara särskilt bra på det. Han är snabb och stark för att vara quarterback. Han är det inte om man jämför med spelarna som vanligtvis spelare de positionerna. Han är inget vidare på bollsäkerhet heller.

Jag tror att det skulle vara mer intressant att använda honom i situationer där han redan har visat hur effektiv han är. Då anfallet måste plocka upp några enstaka yards till exempel för att konvertera en tredje down. Köra någon option-uppställning på tredje och tre yards då Tebow får välja om han vill springa eller kasta. Annars kan jag tänka mig att han är inne som hållare vid field goals eller att han är inne vid punts då man har möjligheten att kasta bak bollen till Tebow istället för puntern. Så skaffar han fyra nya downs.

Det skulle vara intressant om Jets helt plötsligt slängde in honom några drives, med 5-10 stycken option-spel, och lät honom skapa lite förvirring hos motståndarna. Det är såklart en väldig skillnad att fösvara sig mot Tebow och en mer konventionell quarterback. Men jag tror inte på allvar att Jets vill utsätta Sanchez för det.

Dramatik i New York

Det är ingen hemlighet att Jets hade problem med sammanhållningen i truppen förra säsongen. Även fast Tebow verkar vara en kille som alla bara älskar så har reaktionerna redan kommit från flera spelare. Egentligen blir jag lite chockad av att en spelare som Antonio Cromartie kan gå ut och vara kritisk till värvningen på sin Twitter, med tidigare problem färskt i minnet, utan att Jets ledning nyper honom i kinden. För ärligt talat, Cromartie har inte något att göra med vilka spelare som laget tar in.

Även Mark Sanchez har gått ut och sagt att han inte vill ha Tebow i New York. Det är svårt att se hur en sådan kommentar skulle gynna laget. Men har man Rex Ryan som tränare så kanske det sätter nivån även för spelarna. Det ska också sägas att Drew Stanton, som Jets tog in som backup till Sanchez i år, hade blivit lovad av Jets att de inte skulle ta in en till quarterback och att han skulle vara nummer två på listan. Jets har redan meddelat att tebow tar över den platsen. Det är som sagt bäddat för dramatik i New York.


Läs mer om Tim Tebow:

Tebow magic – eller bara ett trick?

Tebow och Broncos gjorde det igen


Vad tycker DU om Tebow till Jets?

Nyheter

To Top