Nyheter

Sean Payton avstängd hela året

Straffen för New Orleans Saints och lagets ledare blev ännu hårdare än väntat för den så kallade ”Bounty-skandalen”. Huvudtränaren Sean Payton är avstängd hela nästa säsong.

New Orleans Saints fick hårda straff för att laget har haft ett system där spelare belönades för att skada motståndare. Den hårda domen kan påverka organisationen i år framöver. Det ryktas om att straffen blev extra hårda för att flera av ledarna aktivt har arbetat för att undanröja bevis när utredningen väl tog fart. NFL har också kollat efter liknande system i samtliga 31 övriga lag utan att ha hittat något liknande. Det spelar självklar också in.

Huvudtränaren Sean Payton blir avstängd hela nästa säsong. Han blir avstängd utan lön, vilket kostar honom drygt 50 miljoner kronor. Saints general manager Mickey Loomis kommer att vara avstängd under nästa säsongs åtta första matcher. Den före detta defensiva koordinatorn Gregg Williams, som höll i bonussystemet och sedan dess har gått vidare till St. Louis Rams, är avstängd tillsvidare från och med i dag. Dessutom blir assisterande huvudtränaren Witt abstängd sex matcher. Saints blir också av med sina draftval i andra rundan 2012 och 2013 och måste betala en böter på cirka 3-4 miljoner.

Det allvarligaste för Saints är att Sean Payton blir borta hela nästa säsong. Det är ännu oklart vem som ska leda laget.

Vi har ännu inte sett vilka konsekvenser skandalen kommer få för de över tjugo spelare som har bidragit med pengar till bonussystemet.

Bakgrund: Skandalen i New Orleans Saints


Betyder det här att Saints storhetstid är över?

Nyheter

To Top