Nyheter

The Oakland Raiders select…

Under natten var den första rundan av draften 2016 och Raiders chockade med sitt val.

När superstjärnan Charles Woodson la skydden på hyllan lämnade han ett stort hål i Oaklands secondary. Det åtgärdade dem med sitt första val i draften när de tog Karl Joseph, safety från West Virginia.

Det var en stor överraskning när vi fick höra Josephs namn. Han var inte förväntad att gå så högt, många experter trodde inte ens att han skulle gå i första rundan. Det är inte första gången som GM Reggie McKenzie går mot strömmen. DJ Hayden (2013), Menelik Watson (2013) och Mario Edwards Jr. (2015) ansågs alla gå alldeles för högt.

Joseph kliver in som starter direkt jämte nyligen signerade Reggie Nelson. Han ger försvaret en tuff, fysisk attityd. Han är en missil på planen som älskar att smälla ordentligt i sina tacklingar. Raiders hade stora problem centralt i sitt passförsvar, Joseph kommer in för att täppa till det hålet.

Imorgon fortsätter draften och Raiders fyllde sitt mest uppenbara behov i första rundan. Det finns såklart en del positioner som behöver förstärkas och uppgraderas. Det är också en djup klass på den defensiva linjen och där kan det finnas gott värde i andra och tredje rundan. En sak som är säker, vi ska inte längre förvånas över Reggie.

Nyheter

To Top