Draften

Draften 2016: Vad hände i första rundan?

Det blev som vanligt en intensiv första runda av NFL-draften. Stjärnor föll, lag bytte val fram och tillbaka, Ohio State-spelarna var överallt och Broncos fick sin quarterback.

Bara minuter innan draften skulle dra igång publicerades en video från stjärnspelaren Laremy Tunsils twitterkonto som visade honom röka gräs från en stor pipa iförd en gasmask. Senare läckte också en privat konversation från hans Instagram-konto. Tunsil hade blivit hackad. Det blev en dyr affär för linjespelaren. Videon var några år gammal och trots att agenterna gjorde sitt bästa för att ta kontroll över situationen gled Tunsil hela vägen ned till val 13 och Miami Dolphins.

Den skadedrabbade Myles Jack från UCLA var en annan spelare som väntades gå högt men lagen var uppenbarligen mer oroade än vi trott då Jack inte ens blev vald i natt. Det gick desto bättre för spelare från stjärnfyllda Ohio State, med fem spelare som gick topp 20.

Vi fick se flera byten under natten. Det mest logiska var väl när Denver Broncos tog sig upp till val 26 för att välja sin nya quarterback, Paxton Lynch från Memphis. Det var lite mer förvirrande att 49ers offrade två sena val för att komma upp och välja Joshua Garnett, en guard från Stanford, som många nog hade väntat sig skulle gå långt senare.

Alla val i första rundan

1: Los Angeles Rams – Efter elva säsonger utan att nå slutspelet gjorde Rams det stora draget som ska ta organisationen från lagom till storhet. Ingen blev nog förvånad av att det första valet i draften föll på Jared Goff, quarterback från California Bears. Den slipade, erfarna quarterbacken med en exceptionell närvaro i fickan bär nu hela Los Angeles drömmar på sina axlar.

2: Philadelphia Eagles – Det betyder att vi kunde krita in quarterback Carson Wentz från North Dakota State till Eagles. Den atletiska och träffsäkra, men relativt oerfarna, Wentz kunde inte sett mer bekväm ut på scenen.

3: San Diego Chargers – Ingen visste vad Chargers skulle göra och de chockade halva Chicago genom att välja defensiva linjespelaren Joey Bosa med det tredje valet. Men de får inte några protester härifrån, då jag anser att han är den bästa spelaren i draften.

4: Dallas Cowboys – Förvåningarna forsatte när Cowboys slog till på running back Ezekiel Elliott med val fyra. En värdig bollbärare till den massiva offensiva linjen. Dessutom en bra blockerare som kan vara en viktig pusselbit i att hålla Tony Romo skadefri.

5: Jacksonville Jaguars – Det stod mellan offensiv linje och passförsvar när Jaguars slog till på Jalen Ramsey, CB/S från Florida State, som många ansåg var den bästa spelaren i draften.

6: Baltimore Ravens – Ozzie Newsome och kollegorna hoppas att Ronnie Stanley ska bli den nya pelaren längs Ravens offensiva linje.

7: San Francisco 49ers – Ännu en Oregon-försvarare till 49ers i den outröttlige DeForest Buckner. Buckner är en flexibel spelare som kan användas längs hela den defensiva linjen.

8: Tennessee Titans (från Browns) – Kvällens första trejd skickade offensiva linjespelaren Jack Conklin till Titans för att skydda unga quarterbacken Marcus Mariota. Priset blev ett val i tredje rundan 2016 och ett val i andra 2017.

9: Chicago Bears (från Bucs) – Dramatiken fortsatte då Bears offrade ett val i fjärde rundan för att komma upp och välja pass rushern Leonard Floyd från Georgia. Floyd har varit en riktig snackis på slutet och valdes mycket tidigare än de flesta trodde för en vecka sedan.

10: New York Giants – Vi fortsatte att bli förvånade när mannen med det fantastiska namnet Eli Apple, cornerback från Ohio State, gick till Giants med Vernon Hargreaves fortfarande tillgänglig.

11: Tampa Bay Buccaneers – Efter bytet slog Bucs till på den lokala förmågan Vernon Hargreaves, cornerback från Florida. En spelare utan optimal storlek men med kvickhet och fin teknik.

12: New Orleans Saints – Många hade förutspått det. Saints valde den explosiva defensiva linjespelaren Sheldon Rankins från Louisville. Rankins förstärker därmed en av de svagaste lagdelarna i hela ligan.

13: Miami Dolphins – Äntligen slog någon till på Laremy Tunsil, den dansande björnen från Ole Miss. Han var vår högst rankade linjespelaren i årets draft.

14: Oakland Raiders – Många hade nog väntat sig en spelare längs den defensiva linjen men Reggie McKenzie och Raiders slog till på safetyn Karl Joseph från West Virginia långt mycket tidigare än många trott.

15: Cleveland Browns – Någon måste fånga passningar i Browns. Corey Coleman från Baylor är en kvick, tuff duktig liten route runner med snabbhet att skapa stora spel. Ett bra tillskott om man verkligen vill se om quarterbacken RG3 håller för spel i NFL.

16: Detroit Lions – Vi hade nog väntat oss att den effektiva run blockern Taylor Decker skulle gå någonstans i mitten av rundan. Linjespelaren från Ohio State hamnade i Detroit och blev alltså den fjärde spelaren från samma skola.

17: Atlanta Falcons – Draftens andra safety gick redan här i mitten av första rundan, Keanu Neal från Florida är precis som Jospeh en väldigt fysisk spelare.

18: Indianapolis Colts – I ett försök att ge Andrew Luck lite andrum slog Ryan Grigson och Colts till på Alabamas center Ryan Kelly, en mycket stabil, mogen och mångsidig spelare. Ett av draftens mest väntade val.

19: Buffalo Bills – Ryktades om att många lag var sugna på pass rushern Shaq Lawson. Och det är lätt att förstå, Lawson kommer trivas bra med Rex Ryan. Rykten om en axelskada gjorde att Lawson föll ner en bit men Bills medicinska stab anser att det inte är något att oroa sig över.

20: New York Jets – Den atletiska outside linebackern Darron Lee blev den femte spelaren från Ohio State att gå bland de 20 första valen. Lee är en modern linebacker-typ som är extremt snabb och rörlig men samtidigt lite mindre. Ett viktigt tillskott i en division med många tight ends som är bra på att ta emot passningar.

21: Houston Texans (från Redskins) – Bytte sig uppåt en plats för att få in lite snabbhet i offensiven. De valde kungen av stora passningsspel i fjolårets collegefotboll, Will Fuller från Notre Dame. Fuller är en wide receiver som tillsammans med DeAndre Hopkins kommer göra livet surt för försvaren i AFC South i år.

22: Washington Redskins – Lite oväntat slog Redskins till på Josh Doctson, wide receiver från TCU. Kanske inte lagets största behov men en mycket bra spelare. Washingtons QB Kirk Cousins kommer att ha gott om offensiva vapen till sitt förfogande i år.

23: Minnesota Vikings – Många hade varit inne på det. Vikings behövde hjälp i offensiven. De förstärkte den offensiva linjen i free agency och i första rundan av draften valde de den stadiga receivern LaQuon Treadwell från Ole Miss.

24: Cincinnati Bengals – AFC North-laget slog till på den mycket atletiska och aggressiva William Jackson lll som många hade gissat skulle hamna hos rivalen Steelers. Ett val som kan få stor betydelse i divisionen.

25: Pittsburgh Steelers – Det är nog mycket troligt att Steelers siktat in sig på Jackson III och fick nöja sig med Artie Burns. Eller så hade de Burns högre rankad? Men oavsett om det var för tidigt behövde Pittsburgh en cornerback.

26: Denver Broncos (från Seahawks) – John Elway hostade upp ett val i tredje rundan för att hoppa upp fem platser och drafta lagets nya quarterback, Paxton Lynch från Memphis. En atletisk och opolerad, ibland för aggressiv, spelare med högt tak.

27: Green Bay Packers – Någonstans mitt i buropen från rivaliserande Bears-fans fick vi höra Ted Thompson och Packers välja det atletiska bowlingklotet Kenny Clark från UCLA.

28: San Francisco 49ers (från Chiefs) – Lite oväntat valde 49ers att byta upp för att välja Joshua Garnett, guard från Stanford. Det kostade dock rätt mycket för en spelare som många trodde skulle gå betydligt senare.

29: Arizona Cardinals – Någon skulle chansa på den begåvade, men något stökiga, defensiva linjespelaren Robert Nkemdiche från Ole Miss. Steve Keim och Cardinals har haft en positiv upplevelse med Tyrann Mathieau tidigare och slog till.

30: Carolina Panthers – Steve Gettleman fortsatte att bygga på en redan bra defensiv linje med Vernon Butler från Louisiana Tech. Butler är en explosiv atlet som spelar med mycket energi och har erfarenhet av flera olika positioner på linjen.

31: Seattle Seahawks – Carroll och Schneider fick stå för första rundans sista val då de valde den lovande offensiva linjespelaren Germain Ifedi från Texas A&M. En spelare med mycket att jobba på men med ett högt tak.

Nyheter

To Top