Nyheter

Texans hos Ravens

Broncos störde Patriots något när de möttes under grundsäsongen. Men Brady och hans offensiv blev för mycket när det verkligen gällde och vann bekvämt i slutet.

Houston Texans och deras imponerande rookie T.J Yates åker och hälsar på Joe Flacco och hans kompisar i Baltimore. Det är två defensivt starka lag som möts i en match där Ravens är favoriter på förhand.

Jag kan inte tänka mig något lag som längtar efter ett mästerskap lika mycket som Ravens gör. De har varit ett bra lag länge men Steelers har alltid stått i vägen för Superbowl. Den enda spelaren i laget med ett mästerskap i bakfickan är veteranen Ray Lewis, känd för att vara en otrolig ledare och för att vara en mästare på att motivera sina lagkamrater. När 36-åringen ville peppa laget inför slutspelet så drog han upp sin ring och sade:

”Det finns vissa saker som man måste offra för att få den här. Det är inte svårt att ignorera allt som distraherar dig, oro eller rädsla. Vad det än är, kasta bort det. För om du någonsin kommer dit, då förstår du vad jag pratar om.”

Texans tog sig vidare till den här matchen genom att ganska enkelt besegra ett blekt Bengals. Ravens vann mycket imponerande AFC North, ligans kanske tuffaste division, efter att de hade vunnit samtliga sex möten inom divisionen. Nu har de dessutom fått en veckas vila och spelar på hemmaplan. En snabb blick på de sex matcher som har spelats hittills i slutespelet berättar att det lag som har spelat hemma har vunnit varje gång. Ravens är stora favoriter i den här matchen mot ett Texans som leds av en rookie quarterback sedan de fått både Matt Schaub och Matt Leinart skadade.

Efter Jim Harbaughs succé med 49ers i går är det nu dags för brorsan John, huvudtränare i Ravens, att försöka avancera. Laget har absolut talangen att göra det. Men som i alla viktiga matcher så faller mycket av ansvaret på lagets quarterback. ”Joe Cool” kallas Flacco av sina lagkamrater. Men frågan är om smeknamnet verkligen är befogat. Han har spelat sju slutespelsmatcher i sin fyraåriga karriär. Visserligen har han vunnit fyra av dem men det får han nog tacka sitt försvar för. Flacco har snittat runt 150 yards per match i slutspelet och på sju matcher har han bara kastat fyra touchdowns, och sju interceptions på det.

Ravens stenhårda försvar

Det finns ett par riktigt bra försvar i NFL. Hur man än skriver listan så hamnar Ravens topp tre på den. Vissa skulle till och med påstå att det är det bästa försvaret i ligan. Man har stjärnspelare på varje position. På linjen spelar Haloti Ngata som defensive tackle, den bäste i branschen på sin position. Jag har redan skrivit att jag tycker att linebackern Terrell Suggs har varit den bästa defensiva spelaren i hela NFL i år. Bredvid sig har han Ray Lewis. Den självklara ledaren i försvaret med ett dussin Pro Bowls bakom sig. I Ravens secondary spelar ligans kanske bästa safety någonsin Ed Reed. Han är en mardröm för alla quarterbacks och kan få knäna att skaka på vilken veteran somhelst. Nu har han en rookie på andra sidan att terrorisera. En intressant del av den ganska trista dokumentären om geniförklarade Patriotstränaren Bill Belichick är när Tom Brady och Belichick sitter och pratar om nästa match, som är mot Ravens. Då sitter de specifikt och pratar om hur de ska ta sig an Ed Reed och alltid se till att hålla koll på var han befinner sig.

Kort sagt så är Ravens försvar bra i alla kategorier och det kommer att bli den största utmaningen hittills i T.J Yates korta karriär att försöka leda Texans offensiv mot Ray Lewis och hans mannar.

Texans springspel och offensiva linje

Texans är inte helt hopplösa i luften. Inte alls. Men mot Ed Reed och ett mycket bra försvar så kommer Texans att försöka minska pressen på Yates. Tur för dem då att de har ligans bästa springspel, enligt mig. Man har den bästa och mest väloljade offensiva linjen i ligan. Bakom dem har man ett running back-par som saknar motstycke i NFL, förutom kanske i Oakland.

Arian Foster är en running back med en härlig kombination av styrka och fart. Han ser planen bra och jag har tidigare beskrivit hans stil som lite flytande. Lite av en personlig favorit. Som avlastning till Foster har man Ben Tate, också en mycket kompetent back som bar hela lasten med bravur när Foster var borta med skada. Tillsammans sprang de två nära 2200 yards i grundspelet vilket placerade dem på en andraplats i ligan i springyards. Foster hade förutom sina 1224 springyards också över 600 yards i mottagningar under säsongen.

Springspelet kommer att möta ett mycket bra försvar men det är viktigt att det ändå kommer igång. Jag tror nog att Texans försvar kan hindra Ravens från att sätta en väldig massa poäng på tavlan men jag trot att det kan bli riktigt jobbigt om Yates tvingas kasta trettio gånger i den här matchen och försöka driva bollen uppför plan med en massa tredje och lång hela tiden.

Matchens stora spelare

Joe Flacco, QB, Ravens: Flacco ställs mot ett mycket bra försvar och ett anfall som trots lite avbräck fortfarande är giftigt. Nu är det dags för den unge Flacco att motbevisa sina kritiker och göra en riktig supermatch. Om Flacco inte är bra kan den här matchen gå precis hursomhelst.

Terrell Suggs, LB, Ravens: Har som sagt haft en av de finaste säsongerna i sin karriär. Mot en mycket bra offensiv linje och ett bra springspel så har han ett tufft jobb framför sig men lite press på Yates kan sätta honom rejält ur spel.

Ray Rice, RB, Ravens: Den lille Rice gör väldigt mycket för Ravens. Han är en av ligans bästa running backs och han fångar även passar. Jätteviktig.

Brian Cushing, ILB, Texans: Cusching är ledaren för vad som är ett mycket bra försvar. Han blöder ständigt från någonstans i ansiktet och kommer att få fullt upp med Ray Rice ikväll.

Arian Foster, RB, Texans: Springspelet och korta checkdowns kommer som sagt att bli viktigt för Texans i den här matchen för att inte sätta alltför mycket press på deras rookie quarterback. Foster är oerhört viktig här. Han kan också vara lite av en touchdown-maskin och om Texans kan springa in bollen i end zone så underlättar det såklart.

Andre Johnson, WR, Texans: Anses av många vara den bästa receivern i NFL. The Natural har haft mycket skadeproblem i år men det märktes inte alls när han kom tillbaka och producerade direkt. Ett jätteviktigt vapen för Yates när det är bråttom uppför plan och i all möjliga poänglägen. Väldigt svårmarkerad.

Se upp för…

Torrey Smith, WR, Ravens: Det här är en spännande spelare som redan har avgjort en och annan match i år. Hur snabb somhelst och kan vara killen som gör en 75-yards touchdown som avgör matchen.

J.J Watt, DE, Texans: Blev hjälte mot Bengals och har gjort en fantastisk rookiesäsong. Har fått mycket tryck på motståndarnas quarterbacks och med de där långa armarna är han en expert på att slå ned eller tippa bollar i luften.

Bold predictions

Texans får minst fem sacks på Flacco, han fumblar en gång

Ed Reed plockar minst en interception

Slutresultat

Houston Texans hos Baltimore Ravens: 27-24


Vad tror DU om matchen?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter…


Artikeltips:

49ers och Patriots gick vidare

De bästa spelarna i NFL – 2011/2012

Nyheter

To Top