Nyheter

Giants hos Packers

Det här kommer att bli en spännande fajt mellan två passglada lag. Det kan bli mycket poäng och då behöver Giants Hakeem Nicks om de ska hänga med.

Giants fick kämpa sig till slutspel men har växt för varje match. Nu åker de till Green Bay och möter förra årets superbowl-vinnare Packers som gled igenom grundspelet och bara förlorade en match.

Green Bay Packers har varit favoriter sedan innan säsongen började. Och under grundsäsongen så gjorde de ingen besviken. De gick 15-1 och oftast såg det rätt bekvämt ut. Giants å andra sidan såg länge ut att de skulle riskera att missa slutspelet. Men en stark avslutning mot tufft motstånd gjorde att man ändå knep en plats. I sin första slutspelsmatch så vann man enkelt över Falcons.

Eli Manning sade innan säsongen att han ansåg sig själv tillhöra elitskiktet bland quarterbacks i NFL. Det uttalandet blev han hånad för då det var väldigt få som höll med. Särskilt eftersom att han hade en rätt tung säsong året innan. Men den här säsongen så har han verkligen visat att han kan dansa med de bästa. När Giants har haft det tungt har Manning burit laget på sina axlar. Den eviga lillebrorsan har blivit kaxigare, och det finns lite tyngd bakom orden.

Den här matchen kommer att bli spännande. Vi vet att Packers har ett explosivt anfall men även Giants kan göra mycket poäng. Särskilt när springspelet har kommit igång. Ingen quarterback i ligans historia har gjort så många touchdowns i den fjärde kvarten som Eli Manning gjorde i år. Matchen är inte över förrän de sista sekunderna har runnit av klockan.

En uppgörelse mellan quarterbacks

Det råder ingen tvekan om att det är två lag som lever på passen som möts i den här matchen. Det är heller inte någon hemlighet att det är två väldigt duktiga quarterbacks som kastar runt bollen. Aaron Rodgers är förstås mycket bättre än vad Eli Manning är men det betyder inte att han är överlägsen honom i varje match. Båda lagen har också rätt dåligt passförsvar. Även fast Packers secondary har en förmåga att skapa många turnovers.

Ni hör var det barkar. Den här matchen är upplagd för en riktig poängfest. Rodgers kastar väldigt sällan några interceptions och det har inte heller Manning råd med i den här matchen. För även fast Manning är bra och har en del talang att arbeta med bland sina receivers så är Packers bättre på nästan varje position. Packers receivers är de bästa i ligan med spelare som Greg Jennings, Jordy Nelson, Donald Driver och deras tight end Jermichael Finley.

Giants försvar har vuxit

Giants försvar fick ta mycket skit i början och mitten av säsongen. De spelade inget vidare, hade stora skadeproblem och spelare som Justin Tuck gjorde knappt något väsen av sig. Men sedan det blev på liv och död har försvaret ryckt upp sig rejält. Passförsvaret har blivit bättre, även fast det finns problem där fortfarande, och pass rushen har tagit över vissa matcher helt.

Justin Tuck, Osi Umenyiora och Jason Pierre-Paul är ett fruktat gäng som de har spelat den senaste tiden och de är Giants största styrka i matchen mot Packers. Även fast Rodgers är ligans bästa quarterback mot pressen så måste Giants attackera honom om de ska ha någon chans. De måste stänga in honom och hålla kanterna för om han får lämna fickan och kolla nedåt planen så är han nästan ännu bättre. Det är egentligen ofattbart hur han kan vara så träffsäker i farten, men det är han.

Matchens stora spelare

Aaron Rodgers, QB, Packers: Kommer troligtvis bli ligans MVP och har haft en fantastisk säsong. är väldigt sällan dålig, åtminstone inte en hel match. Kan hamna under rejäl press i dag och det blir intressant att se hur han hanterar det.

Greg Jennings, WR, Packers: Det märktes rejält när Jennings var borta. Det är han som drar på sig två försvarare men ändå producerar. En underskattad receiver i den här ligan.

Clay Matthews, OLB, Packers: Är Packers bästa pass rusher och behövs mot ett anfall som inte har lyckats springa så mycket den här säsongen.

Eli Manning, QB, Giants: Har som sagt haft en fantastisk säsong. Här har han en chans att bevisa att han är elit. Mot ligans bästa quarterback i år. Har inte råd med några interceptions.

Jason Pierre-Paul, DE, Giants: Har varit grym hela säsongen och är gnistan som har väckt det här försvaret. Blockar field goals, slår ned passar och hade 16.5 sack i grundspelet.

Hakeem Nicks, WR, Giants: Har haft en säsong som har varit lite upp och ned och har överskuggats av sina medspelare när det gäller produktion. Men förra veckan kom han redo för spel och han är Giants bästa receiver. Behövs om det blir en shoot out.

Se upp för…

Randall Cobb, WR, Packers: Oj, vilken spännande spelare! Är inne ibland som en receiver men annars är det i special teams vi ser honom. Akta långa returns.

Victor Cruz, WR, Giants: Han kom från ingenstans och har varit Giants överlägset bästa receiver i år. Ska han kunna fortsätta i samma galna tempo? Akta yards efter mottagning på den här killen.

Bold predictions

B.J Raji fixar en interception och springer in bollen för en TD. Han bjuder på en ny dans! (mest önsketänkande)

Den här matchen slutar med totalt mer än 60 poäng.

Jason Pierre-Paul blockar en punt

Slutresultat

New York Giants hos Green Bay Packers: 31-38


Vad tror DU om matchen?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter…


Artikeltips:

49ers och Patriots gick vidare

De bästa spelarna i NFL – 2011/2012

Nyheter

To Top