Analyser

49ers och Patriots gick vidare

Två helt olika matcher utspelade sig under gårdagen. 49ers besegrade Saints i en av de mest spännande slutspelsmatcherna någonsin. På andra sidan av landet tog Patriots bekvämt hand om ett chanslöst Broncos.


New Orleans Saints hos San Francisco 49ers: 32-36

Det här blev en riktig rysare. Lagen bytte ledningen med varandra fyra gånger i sista kvarten och matchen avgjordes inte förrän då det bara var nio sekunder kvar. Det var två spel som enligt mig verkligen stod ut i den här matchen. Det första jag tänker på var Donte Whitners tackling på Pierre Thomas på 49ers 2-yardslinje i första kvarten. Thomas tappade bollen och Patrick Willis kunde plocka upp den. Istället för att Saints tar ledningen så får 49ers bollen och går så småningom upp till hela 17-0. Pierre Thomas skadade sig och kunde inte återvända.

Det andra spelet är när 49ers har bollen med 2.11 kvar av matchen. Saints har ledningen. 49ers kör ett designat springspel med Alex Smith, quarterback, mot utsidan och han kommer runt på kanten och springer in en 28 yards touchdown. Fantastiskt oväntat och perfekt utfört.

49ers fixade tre forced fumbles och två interceptions. Det var det som gav dem möjlighet att vinna i slutet. 49ers dominerade även i special teams med Blake Costanzo som den stora hjälten där med en fumble recovery och en forced fumble.

Alex Smith hade nära 300 yards passyards och 3 TDs utan några turnovers den här matchen. Framförallt klev han fram i slutet när det verkligen behövdes. Han spelade smart och satte de stora spelen. Men matchhjälten framför alla var ändå Vernon Davis, tight end. Han fångade matchens första touchdown och den avgörande med bara sekunder kvar av matchen. Sammanlagt hade han 180 yards mot Saints vilket är ett nytt slutspelsrekord för tight ends. Man kan heller inte säga nog om 49ers imponerande försvar och pass rushen med Justin Smith och rookien Aldon Smith.

Ska också tillägga att Jim Harbaugh, huvudtränare i 49ers, har visat sig vara riktigt vass när det gäller att kontrollera matcherna från sidlinjen.


Denver Broncos hos New England Patriots: 10-45

Det här var ingenting att snacka om. Patriots gjorde fem touchdowns i första halvlek och då var matchen i stort sett över. Tom Brady är fantastisk och i går var han verkligen på hugget. Kolla bara när han fejkar att ge bollen till sin running back och sen vänder kroppen nedåt planen. Det tar inte många hundradelar innan han har tagit ett beslut.

Man ska också tillägga att Broncos försvar var en besvikelse i den här matchen. Pass rushen var inte effektiv och passförsvaret såg inte bra ut. Rob Gronkowski, tight end, visar återigen varför han är ligans bästa spelare på sin position just nu. Gronk hade 145 yards i mottagningar och 3 touchdowns, inklusive en spektakulär touchdown då han kastade sig mot hörnet av målområdet och fångade bollen i luften. Dock tycker jag nog att den borde ha blivit bortdömd eftersom han använde marken till att få kontroll över bollen. Även Aaron Hernandez, tight end, hade en bra dag med några intressanta springspel bland annat.

Tim Tebow gjorde ingen vidare match. Men jag ska inte racka ner för mycket på honom. Istället ska jag berömma Patriots försvar som gör sin bästa match på hela säsongen. Jag trodde att Broncos skulle ha betydligt enklare att göra poäng men Patriots försvar läste deras option-spel bra och fick mycket press på Tebow, vilket jag inte heller trodde. Fortsätter försvaret att spela så här bra så kan Patriots ta hem hela kalaset i år.


Vad tyckte DU om matcherna?

Nyheter

To Top