Nyheter

Teddy Bridgewater, QB, Louisville

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Teddy Bridgewater.

Namn: Teddy Bridgewater
Position: Quarterback
Skola: Louisville
Längd: 1.91 m
Vikt: 93 kilo

bridgewaterDet har stormat kring Teddy Bridgewater i den här processen som äger rum från säsongen slut till draften. Egentligen är det väldigt förvånande. Folk pratar om Pro Days, anonyma citat och Wonderlic. Men det enda som spelar någon egentlig roll är vad lagen tycker och tänker. Det kommer vi inte få veta förrän det är dags. Min åsikt är, och har varit i flera månader, att Bridgewater är den bästa quarterbacken i årets draft.

Bridgewater har det mesta som man letar efter. Han har en fullt duglig arm och väldigt bra träffsäkerhet. Han är ingen springande quarterback men har funktionell rörlighet, som till exempel Aaron Rodgers. Bridgewater har ett välpolerat fotarbete i passningsfickan och uppvisar ett självsäkert lugn på planen. När han väl lämnar fickan är det för att söka en passning. Han kastar bollen väldigt bra i farten.

De senaste åren har vi sett ett gäng spelare komma in i NFL och misslyckas trots att de har alla verktyg. Christian Ponder saknar närvaro i fickan och är inte bra på att scanna sina alternativ. Blaine Gabbert viker under press och blir en staty. Teddy Bridgewater gör många av de här små sakerna väldigt bra. Han känner pressen omkring sig och kliver diskret undan utan att släppa blicken. Han kollar bort safeties, är spelintelligent och en ledare i tuffa situationer.

Men det finns frågetecken. Louisville mötte inte landets bästa försvar och vann ofta stort. Bridgewater har små händer och spelade med handskar i college. Vad händer när det är dåligt väder och han måste kasta utan dessa? Bridgewater har också en ganska nätt kroppsbyggnad och gick ned ett par kilo under säsongen. Vissa tror att det kan göra honom mer sårbar för skador.

I slutändan ser jag Teddy Bridgewater som ett mycket bra prospect. Han är en kombination av Russell Wilson, med rörligheten och drivet att lyckas, och Matt Ryan, en spelintelligent quarterback utan jättearm som tillåter sina lagkamrater att glänsa. Känslan är att Bridgewater har ett högt golv men att det är taket som oroar scouterna. Risken finns att han sjunker ned till mitten av första rundan, kanske lite längre.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top