Nyheter

Sammy Watkins, WR, Clemson

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Sammy Watkins.

Namn: Sammy Watkins
Position: Wide receiver
Skola: Clemson
Längd: 1.85
Vikt: 93 kilo

watkinsSammy Watkins anses av de flesta vara den bästa receivern i årets draft. Det råder ingen tvekan om att han har några väldigt speciella talanger. Personligen ser jag inte honom som en självklar etta men skulle alla dagar i veckan skriva under på att han är en grym spelare.

Watkins är en före detta friidrottare. Framförallt var han en duktig sprinter och har bland annat sprungit 100 meter på 10.45 under tävling. Den snabbheten syns på planen. Men det som imponerar allra mest är kanske Watkins acceleration. När han fångar en bubble pass eller något liknande längs med line of scrimmage tar det bara två-tre steg innan han har nått full fart. Det gör honom väldigt farlig så fort han får bollen i händerna.

Watkins är en duktig route runner som har spelat flera olika positioner i Clemsons offensiv. Han gör helt enkelt det mesta väldigt bra. Man kan heller inte klaga på produktionen då han blivit framröstad som First team All-american de senaste tre åren. Han har också klivit fram i de stora matcherna, inte minst mot Ohio State i Orange Bowl då han fångade 16 passningar för 240 yards.

Hur står sig då den här supertalangen mot de senaste årens wide receivers som har draftats högt? De flesta verkar anse att han hör hemma någonstans mellan A.J Green och Julio Jones. Det är inte fy skam då både dessa herrar har blivit lysande proffs. Jag skulle nog sätta honom snäppet bakom dessa två men fortfarande som en mycket bra spelare.

Sammy Watkins har en liten fläck i protokollet efter att ha gripits, på Clemsons skolområde i maj 2012, med marijuana och Adderall på sig. Han fick en kortare avstängning från NCAA och genomgick ett drogprogram. Sedan dess har han skött sig.

En sak som får en att stanna upp och fundera innan man hoppar på Watkins-tåget är storleken. Gåde Green och Jones är till exempel över 1.90. Kommer han kunna vara samma vapen på utsidan? Kollar vi på de 15 mest produktiva passmottagarna i NFL förra året så har vi tre stycken utan den riktiga storleken. Två av dessa draftades i sjätte rundan och den tredje fick nyss kicken från sitt lag efter tre Pro Bowls.

Sammy Watkins har allt för att bli en lysande spelare i NFL. Unik atletisk förmåga och den mentala tuffheten. Men man ska nog ha klart för sig att han inte passar alla lag. Watkins bör gå topp fem.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top