Nyheter

Dee Ford, DE, Auburn

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Dee Ford.

Namn: Dee Ford
Position: Defensive end
Skola: Auburn
Längd: 1.88
Vikt: 114 kilo

FordDee Ford är en spelare som är svår att bli riktigt klok på. Han var inte våldsamt produktiv i college och det tog rätt lång tid innan han faktiskt fick ordentligt med speltid. Men han har växt under dessa år och hans sista säsong var den klart bästa. Ford rörde upp lite kontrovers när han under NFL Combine hävdade att han var bättre än Jadeveon Clowney. Det är han inte.

Ford är lite mindre i storlek än vad lagen vill se för en defensive end. Det är dessutom inte där han skulle passa bäst. Ford är en outside linebacker som ska börja spela i stående position och chocka offensiva linjemän med sin kvickhet, för det har han gott om. Problemet med Dee Ford är att han kanske saknar riktig power för att kunna kontra när snabbheten inte fungerar. Det skiljer honom från de bästa spelarna på positionen.

Men ju mer man tittar på Ford desto mer tycker man om honom. Han spelar med mycket vilja och intensitet. Det är smittsamt. Men han passar inte i alla roller och det är nog svårt att be honom att ta sig an en block och hålla kanten till exempel. Att börja spelet med lite avstånd till sin motståndare och sen explodera in i tacklingen skulle passa honom betydligt bättre. Ford kommer med största sannolikhet att gå i den senare delen av första rundan, till ett lag som vill fylla ett tydligt behov i sin defensiv.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top