Nyheter

Tankar om säsongens första helg

I torsdags besökte Packers regerande mästarna Seahawks i Seattle. Snart dundrar övriga trettio lag in grundsäsongen med samma förhoppningar. Vi tog en titt på matcherna.

Torsdag 4/9 (19.00) – Green Bay hos Seattle

Säsongen drog igång med en riktig toppmatch som aldrig blev så jämn som vi hoppats. Packers hängde med bra i första halvlek men misstag i special teams, turnovers och ett svagt springförsvar gjorde att hemmalaget sakta drog ifrån. Seahawks gjorde ingen perfekt match, med ett gäng missade tacklingar och en fumble. Men mästarna är starka på hemmaplan och fysiskt var de klart vassare. Marshawn Lynch sprang bäst han ville genom stora hål och en bra bit in i matchen snittade Seattle 7-8 yards på marken.

Den skadedrabbade receivern Percy Harvin spelade hela matchen och drog isär försvaret på fejks då han inte fick bollen. När det var dags att döda matchen med springspelet kunde inte Green Bay stå emot. Vecka ett blev ett uppvaknande för Packers, som vill spela mer fysiskt och som med en väldigt bra trupp bör kunna utmana i år. Seattle visade med eftertryck att de fortfarande är laget att slå i NFC.

Söndag 7/9 (19.00) – Bills hos Bears

Tuff utmaning för Buffalo som hoppas på positiva tecken från unga quarterbacken E.J Manuel. Bears vilda offensiv är en sak, men kan de sätta stopp för Bills ihärdiga springspel?

Söndag 7/9 (19.00) – Saints hos Falcons

Det kokar i södern när rivalerna möts direkt. Saints ser klart starkare ut på papperet men Falcons har både hemmaplan och revansch i sinnet.

Söndag 7/9 (19.00) – Bengals hos Ravens

AFC North är en av ligans mest ovissa divisioner i år och varför inte börja med derbyn direkt? Kan Andy Dalton spela i nivå med nya lönebeskedet och har Ravens lyckats forma ett nytt försvar av sina unga spelare? Kasta också ett öga på veteranen Steve Smith i nya färger.

Söndag 7/9 (19.00) – Jaguars hos Eagles

Två riktigt roliga unga lag. Jaguars försöker etablera sig som en respekterad franchise under tränaren Gus Bradley. De har tagit in lite nya kilon på linjen för att stoppa markspelet. Men här kommer Chip Kelly, LeSean McCoy och ligans bästa springspel. Tuff premiär för Jacksonville.

Söndag 7/9 (19.00) – Washington hos Texans

Knappast en toppmatch om man ska döma av 2013 och försäsongen. RGlll försöker ta sig tillbaka till sin gamla status men det här är en mardrömsstart för den unga QBn. Clowney och Watt i deras borg? Ugh. Spring med Morris och lita på att Fitzpatrick kastar interceptions för Houston, är mitt tips.

Söndag 7/9 (19.00) – Browns hos Steelers

Ännu en match i AFC North. Spelar Manziel? Nähä, då är det väl inte mycket att se. Men Steelers ser bättre ut i år. Bra test för deras offensiv.

Söndag 7/9 (19.00) – Vikings hos Rams

Matt Cassel mot Shaun Hill? Gäsp. Tur att det finns annat att titta på här. Adrian Peterson mot Rams defensiva linje är ett förslag. Tavon Austins returns en annat.

Söndag 7/9 (19.00) – Titans hos Chiefs

Inte någon särskilt spännande match det här heller. Chiefs bör vinna det här på hemmaplan. Hur mycket speltid får Titans rookie-RB Bishop Sankey? Är det här året då Jake Locker, QB, kan undvika skadorna?

Söndag 7/9 (19.00) – Raiders hos Jets

Hur ska rookien Derek Carr klara sig mot Jets vanligtvis fruktade försvar? Raiders offensiva linje kan vara helt okej i år, ska Rex Ryan trolla fram lite pass rush? Stort år för Jets QB Geno Smith, med Chris ”CJ2K” Johnson som ny lagkamrat.

Söndag 7/9 (19.00) – Patriots hos Dolphins

Tuff start för Miami här. Patriots ser vassa ut i år igen och Ryan Tannehill har haft problem med turnovers. Mot den pass rushen och Darrelle Revis? Hmm….Miami brukar kunna bråka lite med Patriots men New England vinner enkelt den här gången.

Söndag 7/9 (22.25) – 49ers hos Cowboys

Dags att motbevisa tvivlarna. Både 49ers och Cowboys har kritiserats under uppehållet och det har sett skakigt ut på försäsongen. 49ers har ett gäng nya passmottagare och Cowboys vill få positiva besked från några oprövade försvarare. Viktigt att få en bra start!

Söndag 7/9 (22.25) – Panthers hos Buccaneers

Saints ser ut som den klara favoriten i divisionen. Om man vill ha ett wild card gäller det att åtminstone spöa närmaste rivalerna. Känns som två lag på gränsen till slutspel. Hur bra är de egentligen? Mycket är nytt i dessa lag.

Söndag 7/9 (02.30) – Colts hos Broncos

Andrew Luck mot Peyton Manning. Förra året inledde gubben med sju touchdowns. Det är svårt att toppa. Men trots att Broncos försvar ser bättre ut väntar jag mig mycket poäng för båda lag. Håll ett öga på Von Miller i Denver.

Måndag 8/9 (01.10) – Giants hos Lions

Två lag i gränslandet, om man ska tro oddssättarna. Lions har fyllt på med talang i en redan vass offensiv. De blir svårstoppade på den sidan av bollen. Giants har mycket att bevisa. Kan de hänga med Detroit här?

Måndag 8/9 (04.20) – Chargers hos Cardinals

Båda de här lagen vann många matcher förra säsongen och har varit trendiga att gilla under uppehållet. De är båda i bra divisioner med klara favoriter framför sig. Kommer behöva slåss hårt för en biljett till slutspelet. Är det här QB Carson Palmers år i Arizona?


Vad ska DU se?


Nyheter

To Top