Nyheter

Raiders hos Jets

På söndag börjar säsongen för Raiders när de hälsar på i New York. Där väntar en jämn match mot Jets.

Det mest intressanta med matchen är såklart Derek Carr. Tidigare i veckan meddelade Raiders att rookien startar mot Jets. Det efter en imponerande insats mot Seattle Seahawks under försäsongen. Nu är det NFL på riktigt. Hur hanterar han ansvaret och kravet som Raider Nation ställer på honom?

Det är ingen lätt uppgift för Carr. Hans premiär är en bortamatch mot ett bra försvar och en fantastisk defensiv coach i Rex Ryan. Under försäsongen var försvaren rätt snälla mot honom. På söndag kommer han se en hel del varierande försvar, blitzar som han aldrig sett tidigare och en massa knep för att lura honom. Dessutom möter han en av ligans bästa defensiva linjer.

Raiders är byggt för att springa i år. De har investerat i en tung offensiv linje som ska övermanna motståndarna. Mot Jets starka linje blir det svårt. På utsidan har Jets haft stora problem att hitta stabila cornerbacks. De har minst lika stora problem med sitt secondary som Raiders. Detta gör att mycket ansvar kommer ligga på Carrs axlar. Hans arm är nyckeln till vinst. Men för att han ska ha en chans måste Raiders receivers hitta ytor och den offensiva linjen hålla Carr stående.

Försvaret möter ett Jets-anfall som är svårt att sätta fingrarna på. De har värvat receivern Eric Decker i hopp om att hitta en effektiv bollmottagare. Quarterbacken Geno Smith hade problem i fjol men såg bättre ut under försäsongen. Det är däremot fortfarande svårt att veta hur farligt passningsanfallet kommer vara. Jets förlitade sig på springspelet i fjol och kommer göra det även i år. Raiders defensiva linje har läckt i springförsvaret, så förhoppningsvis fokuserar de bättre på plugga igen hål på linjen.

Raiders cornerbacks är som sagt en röra. Tarell Brown har underpresterat hela försäsongen och hans kollegor har inte direkt imponerat heller. Rookien TJ Carrie spelar som nickel-cb, han är inte helt slipad än. Här måste Raiders passa sig för att läcka, som de gjorde mot Jets 2013. Då såg Smith ut som Peyton Manning. Det får inte hända igen.

Det kommer bli en riktigt jämn match på söndag. Båda lagen skulle verkligen behöva en vinst i detta möte, för båda lagen är det en av de lättare matcherna. Räkna med en tight match med ett lågt tempo, mycket springspel och sporadiska stora spel. Det är matchbilden som båda lagen vill ha.

Nyheter

To Top