Nyheter

Tankar om helgen

Det var favoriternas helg. Skrällarna uteblev och flera av matcherna kändes avgjorda en bra bit före slutet. Men flera lag svarade sina kritiker med att spela fin fotboll och är redo för nästa utmaning.

Trots de höga förväntningarna på slutspelets första runda blev det en smula avslaget i många av helgens matcher. Två av lagen som siktade på en skräll fick sin quarterback skadad och det satte dem så klart i en tuff situation. Det var mycket ryggdunkande bland experter och tyckare på sociala medier under gårdagen men man kan snabbt konstatera att alla favoriter vann. Låt oss kika på vad som hände i årets wild card-runda!

Cincinnati Bengals hos Houston Texans: 13-19

Det här blev en relativt poängsnål match som till stora delar dominerades av försvaren. Andy Dalton lyckades aldrig få igång någon rytm och gjorde ingen bra match. Det är verkligen ett styrkebesked från Texans försvar som har fått en del kritik på senaste tiden. Johnathan Joseph, cornerback i Texans, gjorde ett jättejobb på A.J Green. Matt Schaub, quarterback, gjorde en fin insats för Houston när det gäller att flytta bollen, förutom ett dåligt beslut som resulterade i en touchdown för Bengals, men man hade fortfarande svårt att avsluta sina serier. Schaub satte runt 75 procent av sina passningar för 265 yards med en interception. Den stora hjälten offensivt var Arian Foster som sprang för 140 yards. Den offensiva linjen i Texnas lyckades hålla Bengals fruktade defensiva linje på halster. J.J Watt var som vanligt väldigt aktiv. Houston Texans kommer att möta New England Patriots i nästa match.

Minnesota Vikings hos Green Bay Packers: 10-24

Aaron Rodgers på ena sidan mot Joe Webb på den andra. Man behöver kanske inte säga så mycket mer. Packers hade kanske vunnit den här matchen även fast Vikings hade haft Christian Ponder men nu blev det inte ens någon diskussion. Man kunde helt ignorera Webbs möjlighet att kasta bollen och fokusera endast på springspelet. Man höll Peterson till 99 yards och Webb till 68 yards på marken. Själva spelade Vikings ett väldigt konservativt försvarsspel som gjorde att Rodgers egentligen bara behövde dumpa kort till sin running back DuJuan Harris gång på gång. Packers fullback John Kuhn stod för två touchdowns och Charles Woodson var väldigt viktig för försvaret. Varning för Packers, som möter San Francisco 49ers i nästa omgång!

Indianapolis Colts hos Baltimore Ravens: 9-24

Det var en del sura miner över quarterback-spelet i den här matchen. Men då förstår jag inte vilken match man tittade på. Både Joe Flacco och Andrew Luck gjorde en bra insats. Deras offensiva linjer blev däremot mördade av respektive försvar och bägge quarterbacks var under hård press hela matchen. Det var nästan smärtsamt att se Lucks hopplösa situation. Den typen av blödande sår i den här truppen är anledningen till att vi redan från början sade att Colts inte kommer att kunna göra särskilt mycket i slutspelet. Den stora stjärnan var ändå Anquan Boldin, receiver i Ravens. Den fysiska receivern gav Colts oerfarna cornerbacks en omgång därute och lärde dem ett par veteran-knep.

Ray Rice hade inte någon fumble under hela grundsäsongen. I den här matchen hade han två! Men annars sprang Ravens som väntat bollen bra och hade runt 170 yards med Rice och Pierce. Försvarsmässigt var Paul Kruger en gigant med sin pass rush, även fast Colts offensiva linje fick honom att se bättre ut än han är. Ray Lewis hade tretton tacklingar i sin sista hemmamatch som avslutades med en liten dans efter slutsignalen! Andrew Luck är på riktigt. Men många tappade passningar och en förskräcklig insats från de stora killarna gjorde det omöjligt för honom att vinna den här matchen. Men framtiden ser ljus ut för Indianapolis. Ravens går vidare för att ta sig an Denver Broncos i nästa runda.

Seattle Seahawks hos Washington Redskins: 24-14

Redskins chockade Seahawks och inledde matchen med två snabba touchdowns. Sedan skadade sig Robert Griffin III allvarligt, försvaret i Seattle vaknade och offensiven började att flytta bollen enklare. Griffin stannade kvar på planen trots att han haltade. Efter en natts sömn så har jag kommit fram till att Shanahan borde ha tagit ut honom ur matchen. Det har inte så mycket med resultatet att göra som att skaderisken var för stor. Griffin skadade knät ännu värre i slutet av matchen. Men det är lite som med Luck. Framtiden ser ljus ut även för Washington. Vi kommer aldrig att få veta hur matchen hade slutat med en hel RGIII. Man får gissa att han troligtvis hade kastat för mer än 84 yards.

Men klart är att Seahawks totalt dominerade matchen på båda sidorna av bollen efter första kvarten och vann rättvist. Seattle såg ut som ett lag som kan vara farliga i resten av slutspelet men tyvärr skadade sig lagets bästa pass rusher Chris Clemons i matchen mot Redskins. Russel Wilson vann över många hjärtan på ett spel där han sprang om Marshawn Lynch för att tackla en receiver långt ned i planen så att Lynch kunde springa in bollen för en touchdown. Förutom en fumble på 1-yardslinjen, vilket är ett rätt stort misstag, så var Lynch riktigt bra. Flera gånger hade han ingenstans att ta vägen, vände om helt och improviserade fram 15-20 yards. Nästa omgång möter Seahawks Atlanta Falcons i vad som lär bli en spännande fajt.


Vad tyckte DU om matcherna? Vilka övertygade mest?

Nyheter

To Top