Nyheter

Talking points: Kryddstarka möten i vecka 4

Rey Del Rio/Getty Images

Vecka fyra ligger framför oss och redan på torsdag väntar en klassiker i norr. Här är några av nyheterna och snackisarna som kommer färga omgången.

Inga nollor
Bara två lag kvar som obesegrade nu, däremot är det hela 16 lag på 2-1. Duon är Falcons som fortfarande har den bästa offensiven i ligan och Kansas City, med mannen som egentligen redan nu kan kvittera ut titeln som årets rookie – Kareem Hunt. Falcons tar emot Bills (2-1), ett stenhårt lag som alltid kommer taggat men som kan få det tufft nere i Atlanta. Varningens finger bör ändå höjas, Bills har bara släppt in två TD:s på tre matcher och Falcons QB Matt Ryan bjöd på tre interceptions i den tajta matchen mot Lions i söndags. Är det början på en svacka för den vanligtvis stabile Ryan kan Bills hugga och ställa till med en stor skräll.
KC tar emot Redskins (2-1) som efter en risig start nu börjat hitta rätt. För Chiefs har allting gått rätt hittills men Skins har ett försvar i uppåtgående där spelare som LB Kerrigan och CB Norman kan göra kaos med motståndarna. Stalltipset är ändå att vi har två lag på 4-0 efter vecka 4 och lägst odds för det har Falcons. Men med tanke på hur svängigt det varit hittills finns det inga säkra vinster.

RB Kareem Hunt i Kansas City Chiefs. ”Fan – det här är ju så lätt att jag kan göra det i sömnen.” Foto: Jamie Squire/Getty Images.

Giants nolla
Ska Giants (0-3) äntligen vinna något? De åker till Tampa Bay (1-1) och får det verkligen inte lätt mot ett Buccaneers som åkte på en rejäl dänga borta mot Vikings senast och visade upp frustration (Mike Evans). Positivt för Giants är att trots att Eagles höll dem till noll poäng i tre kvartar blixtrade anfallet till med både Beckham Jr och Shephard och med lite flyt hade de vunnit matchen efter 24 poäng i den fjärde kvarten.
Försvaret är fortfarande bra men behöver göra lite mer explosiva spel för att hjälpa sitt anfall. Men kan till exempel Ravens försvar och Raiders anfall tokdyka neråt som de gjorde i vecka 3, kan Giants försvar likväl tokdyka uppåt i vecka 4.

Divisionsmatcher på rad
Matcherna inom divisionerna har av naturliga skäl alltid en extra krydda, och det är ganska pepprigt i vecka 4. Steelers (2-1) med en färsk oväntad förlust mot Bears åker till Baltimore för att möta ett stukat Ravens (2-1) som hade en hemsk resa till London där de blev utskåpade av Jaguars. Vinnaren tar tidigt kommando över AFC North. De andra två lagen i divisionen möts också där både Bengals och Browns står på 0-3, så vem är egentligen sämst i divisionen?

Raiders (2-1) föll något oväntat klart mot Redskins och mäktade bara med sju stycken 1st downs (två via flagga) och noll 3rd down. Nu tar de sig an Broncos (2-1) på svårspelade Mile High i Denver med ett av ligans bästa försvar. Det lutar åt en sevärd match om Raiders kan visa att förlusten mot Redskins var en engångsföreteelse. Även Broncos försvar måste göra detsamma, snabbt komma tillbaka på spåret efter nederlaget i Buffalo. Men även QB Siemian hade en horribel match och har en del att bevisa.

”Psst, jag har drömt mardrömmar om Von Miller. Han extraknäcker som blodtörstande clown.”

NFC North har två divisionsmatcher med klassiska rivalmötet mellan Bears (1-2) och Packers (2-1) som inleder hela omgången på torsdag. Packers har en räcka skador på viktiga spelare, däribland DL Daniels, T Bulaga, T Bakhtiari, LB Perry och WR Cobb. Kan Chicagos tunga springspel straffa Packers medelmåttiga försvar som hade stora problem med Bengals?
Lions (2-1) gav Falcons en ordentlig match och ska nu möta Vikings (2-1) i Minnesota där hemmalaget är erkänt svårslagna, även med Case Keenum som QB.

Texans (1-2) välkomnar Titans (2-1) där Titans tog en fin seger över Seattle senast och verkligen fick igång springspelet. ”Gamlingen” RB Murray visade att han inte är redo att lämna över stafettpinnen till Henry ännu. Texans OLB Clowney hade en brutalt bra match uppe i New England och laget anförda av rookien QB Watson var på vippen att göra vad inget annat lag med en startande rookie-QB gjort – vinna över ett Patriots lett av coach Belichick. Watson har hög potential och Titans försvar som släppte in fyra TD mot Seattle får passa sig.

Clowney får ner Brady på backen. ”You may be the goat but I’m the beast.” Foto: Elsa/Getty Images

Laget utan wide receivers
Det tuffa spelschemat var bara ett av många argument för ett dåligt Chicago Bears även i år. Falcons, Buccaneers, Steelers följs nu av Packers borta, Vikings och sedan Ravens. Men vad många ritat hem till en 0-3 start ser nu mycket bättre ut med 1-2 och lite momentum. Bears lyckades besegra Steelers i söndags hemma på Soldier Field och laget kan komma att överraska fler är titeljagande Pittsburgh. I vecka ett kom Atlanta på besök och Bears var bara några dåliga spel i slutsekunderna från att ta hem även den tunga skalpen. Både Atlanta och Pittsburgh är tippade att gå långt i slutspelet, och rättmätigt så. Att Bears slog ett av lagen och var nära att hota det andra talar för att de har något att bra att bygga vidare på.

Den främst byggklossen är ett dynamiskt backfield med Jordan Howard och rookien Tarik Cohen. Cohen har stått i rampljuset men mot Steelers var Howard tillbaka som tydlig nummer ett men deras kombinerade styrkor är vad som blir den riktiga mardrömmen för motståndarna. Coach Fox gillar att springa bollen och efter Cameron Merediths skada och med egentligen noll wide receivers kvar i laget har han inte mycket val. I segern över Steelers passade QB Glennon bara 22 gånger för 101 yards och två av de passningarna gick till WR:s. En ganska talande bild för hur det kommer att se ut om Bears vill vinna fler matcher. Cohen leder statistiken bland RB:s när det gäller targets (25) och receptions (20), så vem behöver en WR?

Knäa eller stå
Slutligen, kommer ännu fler spelare, ägare och coacher markera vid nationalsången? Bakgrunden är känd, de protesterar mot president Trumps uttalande om att spelare som inte står för nationalsången borde sparkas. Senare sa han även att spelarnas knäande eller på andra sätt avvikande beteende när flaggan hissas (som att inte ens vara på plan) inte handlar om ras utan bara om brist på respekt. Uttalanden som fått kraftfulla reaktioner tvärs över NFL och commissioner Roger Goodell uttryckte stolthet över ligan efter söndagens reaktioner. Vad kommer man säga efter nästa omgång? Och vad säger Colin Kaepernick, QB:n som startade det hela är fortfarande paria för ligan, men det som var uppseendeväckande för ett år sedan är nu vida spritt.

Så här väljer RB LeSean McCoy i Bills att göra under nationalsången..

Nyheter

To Top