Nyheter

Spännande och politisk helg

Efter några försiktiga veckor kom NFL-säsongen igång på riktigt den här helgen. Vi fick se jämna matcher med galna slut, skrällar och fantastiska spel. Men den stora snackisen handlade inte om spelet på plan.

Det har varit en rätt galen säsong än så länge och flera lag har sett helt annorlunda ut vecka till vecka. Den här söndagen var inget undantag. Samtidigt var den underhållande liga som vi saknat tillbaka. Flera matcher avgjordes inte förrän i slutsekunderna och det haglade fantastiska och chockerande spel. Här är en sammanfattning av vår söndag:

NFL stod, satt och lutade sig för samhällsengagemang
Ingen har väl missat hur NFL hamnat mitt i en samhällsdiskussion om orättvisor och jämlikhet. Inför den här veckan kastade presidenten Donald Trump olja på elden med kommentarer som att alla spelare som “tog ett knä” under nationalsången borde få sparken. Ägare, spelare och tränare visade på många olika sätt sitt missnöje med presidentens opassande kommentarer. Även de som tidigare stöttat Trump. I London höll till exempel ägaren Shahid Khan armkrok med sina spelare, Seahawks och Titans stannade i omklädningsrummen under nationalsäsongen och i varje match såg vi flera spelare som satt, stod eller lutade sig på ett knä i protest. Det var ett kraftfullt budskap från ligan.

Jaguarer åt korp i London
Det blev ännu en ojämn match i London. Jacksonville Jaguars fullständigt körde över Baltimore Ravens på alla möjliga vis. Inget av lagen spelade sina startande quarterbacks i fjärde kvarten i en match som slutade 44-7. Det blev en perfekt match för Jaguars, som tog ledningen tidigt och kunde kontrollera tempot. De kunde släppa loss sitt försvar på ett fullständigt chockat Ravens som inte kunde flytta bollen överhuvudtaget. Samtidigt hade Blake Bortles hela dagen på sig i fickan och kunde lugnt och sansat leverera träffsäkra kast till sina medspelare, inte minst till tight end Marcedes Lewis som fångade tre touchdowns.

Big Play Slay störde Matty Ice
Falcons anfall flyttade bollen bra mot Lions som dock hängde kvar hela matchen. De största anledningarna var kickern Matt Prater och att Detroits försvar tvingade fram ett gäng interceptions. Lions bäsa cornerback Darius Slay snodde åt sig två stycken på bollar som styrdes upp i luften av Atlantas receivers. Det blev en rysare som avgjordes i slutsekunderna. NFL-kungen av comebacks, Matthew Stafford, ledde med hjälp av några flaggor sitt lag hela vägen ned till 1-yardslinjen. Golden Tate hade, i alla fall enligt domarna, knät i marken precis innan han förde in bollen i end zone på tredje down och Falcons kom undan.

Bears sprang sönder Steelers
Chicago sprang för 220 yards mot Steelers och snittade nästan sex yards per försök i en något överraskande vinst. Jordan Howard skramlade ihop 138 yards och två touchdowns på marken. Pittsburgh förlorade därmed ännu en match de borde vinna.

Rookie med de största vingarna
Giants hade saknat Odell Beckham Jr medan Eagles saknat ett bra springspel i de inledande omgångarna. Nu fick båda lagen se sina nödvändiga komponenter göra comeback där OBJ stod för två makalösa mottagningar – som vanligt – när Giants gick från 0-14 till 21-14 i fjärde kvarten. Även receivern Sterling Shepard imponerade. Odell Beckham Jr valde också att testa domarnas gräns vid målgester när han kröp fram på alla fyra som en hund för att sedan lyfta på benet och “kissa revir” i målområdet. Det blev flagga på den.

Eagles fick igång Blount i springspelet och med bidrag från Smallwood och rookie Clement, med en TD, blev det sammantaget ett vasst vapen idag. Men det var ändå en kicker som stal showen i en makalös avslutning på Philadelphias första hemmamatch för säsongen. Vid 24-24 och en sekund på klockan fotade rookien Jake Elliott in ett 61 yards field goal med ungefär en tunnbrödsrulle i marginal från målställningen. Elliott förbättrade sitt rekord från college som var på 56 yards och satte ett prydligt arenarekord på cupen.

Defensiv uppvisning i Buffalo
Denver kom till match med ett av ligans mest imponerande försvar efter två veckor, men det var Bills försvar som vann matchen. Trevor Siemian, som passade för fyra touchdowns senast mot Dallas, blev nu nollad och kastade dessutom två interceptions till Bills taggade försvar. Bills bakre försvar som är nykomponerat för säsongen hade bra koll på Broncos stjärnreceivers. Rookien Tre’Davious White studsade tillbaka på ett imponerande sätt efter att ha blivit rejält testad i första halvlek. I andra halvlek stod han för en interception. White har sett riktigt bra ut under inledningen av säsongen.

Denvers springförsvar var riktigt bra ännu en gång, och höll LeSean McCoy till futtiga 21 yards på 14 försök. Det var snarare lagets passförsvar, det så kallade “no fly zone” som hade tagit ledigt. Tyrod Taylor satte 20 av 26 passningar och var den främsta anledningen till att Bills kunde hålla undan. Det var dock en jämn match till bara några minuter återstod. Vid underläge sju poäng satte Von Miller press på Tyrod Taylor på tredje down vilket ledde till en misslyckad passning. Där hade Broncos kunnat återfå bollen om inte Miller tramsat vilket ledde till en 15 yards bestraffning för osportsligt uppträdande. Några spel senare tog Bills den 10-poängsledning som sedan skulle bestå matchen ut.

Matchen går inte att dra alltför stora växlar av. Broncos ser fortfarande starka ut och Bills har inte riktigt tillräckliga möjligheter offensivt för att kunna ha en riktig slutspelschans i år. Glädjande för Broncos var att Jamaal Charles såg ut att vara på väg tillbaka till gammal god form.

Lågvattenmärke
Jets utklassade Dolphins, 20-6. Pinsamt för Adam Gase och Miami som inte kunde springa bollen. Josh McCown stod för en mycket effektiv match för New York.

Svettigt
Patriots hade det svettigt med Texans igen. De vann med nöd och näppe, 33-36, efter en fin sista touchdowns från Brady till Cooks. Houston hade flera chanser att döda matchen i slutet men misslyckades. Ännu en otrolig match från Tom Brady där han passar för 378 yards och hela fem touchdowns. Texans försvar sackade Brady fem gånger och Jadeveon Clowney gjorde en jättematch.

Viking Way
Minnesota och en stekhet Case Keenum körde över Buccaneers, 34-17. Stefon Diggs och Adam Thielen imponerade igen. Bucs WR Mike Evans tog ut frustrationen på sidlinjen där han lagkamraterna knappast var i harmoni. Rookien Dalvin Cook stod för nära 170 yards från scrimmage för Vikings.

Nödvändig vinst
Saints vann en tuff bortamatch mot Panthers. Cam kastade tre interceptions, Carolina drog på sig ett par skador och hela kalaset slutade 34-13.

Bottenmöte
Colts och Browns jagade första vinsten. Indianapolis knep den, bland annat efter en jättematch från T.Y Hilton.

Fysiskt i Nashville
Titans och Seahawks gjorde upp i en fysisk och grinig match. Det var en seg start för båda anfallen, som vakande till ju längre matchen gick. Titans offensiva linjen var den stora faktorn, och springspelet vaknade till liv. Russell Wilson kastade ett helt gäng vackra passningar för Seattle och avslutade matchen med nästan 400 yards och fyra touchdowns. Hemmalaget knep dock överläget med några stora spel i andra halvlek och släppte inte taget.

Mörker för Chargers
Los Angeles var nästan tvungna att vinna mot divisionsrivalen Chiefs för att hålla sig levande i tuffa AFC West. Även om försvaret gjorde sitt lyckades inte Rivers, som för övrigt kastade tre interceptions i matche, och anfallet leverera. Nu ser det riktigt tufft ut för Chargers.

Tajt på Lambeau
Även Cincinnati Bengals satt i en tuff sits inför vecka tre. De hade inte gjort en enda touchdown och förlorat sina första två. En bortamatch mot Packers kändes omöjligt. Men Bengals undvek de stora misstagen, satte press på Green Bays offensiva linje och tog Packers hela vägen till övertid. Rookien William Jackson sprang bland annat in en interception för touchdown. Där gick Bengals snabbt tre och ut varpå Rodgers hittade Geronimo Allison med en lång passning efter att försvaret hoppat offside. Green Bay sparkade hem vinsten och Rodgers sin första övertidsvinst på åtta försök.

Redskins chockade Raiders
Raiders var inte ens skuggan av ett dominant NFL-lag under nattens magplask mot Redskins. Anfallet lyckades bara med 120 yards totalt, jämfört med 472 för Redskins. Det var total dominans i 60 minuter, vuxna män mot pojkar.

 

Nyheter

To Top