Nyheter

Supporterpanelen – Välkommen till vecka 1, är du nervös?

Några Cowboys ser till att inte gå hungriga när matchen drar igång (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)

Känner ni? Hur det pirrar lite i bröstet. Hur handflatan är lite svettigare än den brukar. Herregud, har jag kollat så mitt login till GamePass fungerar? Förresten, det är väl 19 som matcherna börjar eller är det 20? Lugn, lugn. Vi kommer klara av vecka 1 och komma bra in i den här säsongen tillsammans. Vi är många i Sverige som älskar NFL och den skaran växer så det knakar. Så, vi tänkte att ni skulle få chansen att se varandra lite mer och höra om hur andra följer sporten och vad de tycker om aktuella händelser. Därför kommer vi under säsongen att ställa ett par frågor till tre NFL-supportrar för att ta pulsen på football-Sverige.

Denna veckan ställde vi följande frågor:

1. Första NFL-söndagen är här, en högtidsdag. Hur ser det ut hemma hos dig när 19-matcherna drar igång?

2. Vad önskar du dig allra mest av denna säsongen?

Filip Dijak från Norrköping

– Traditionen hemma hos mig och min sambo är att vi sätter igång två skärmar hemma. Om Patriots sänds på viaplay så äras den matchen med den största skärmen och Redzone på den andra. I andra fall kör vi Redzone på stora skärmen (måste följa Fantasyn) och NFL-studion på den mindre skärmen. Den här veckan blir det extra speciellt med valvaka, så vi slänger upp en dator där SVT Play får rulla med! I år så möter sambons lag, Texans, mitt Patriots så det kommer vara väldigt nervöst här hemma. Traditionsenligt serveras Cevapi med Lepinja (stekt pita bröd) med massor av gul lök och Ajvar.

– Denna säsong önskar jag mig att Tom får avsluta sin karriär på absolut bästa sätt, med en sjätte ring. Körsbäret på toppen hade även varit om Leveon Bell satt ute hela året i protest mot Steelers ledning (för att förenkla första punkten) men också för att jag har James Conner i samtliga Fantasy-ligor.

 


Calle Stern från Gustavsberg

– Jag önskar jag kunde säga nått i stil med att ”Äntligen är NFL tillbaka! Vi dukar upp en amerikansk buffé och sätter oss hela familjen och njuter av en fantastisk söndagskväll!”. Men verkligheten är en annan när övriga i familjen (fru och två tjejer på 5 och 9 år) inte riktigt lärt sig uppskatta det fantastiska i amerikansk fotboll (ännu!). Första timmen av 19-matchen brukar varvas mellan tv, iPad och mobil för att inte missa en sekund samtidigt som alla måsten görs och barnen ska i säng. Men sen! 100% njutning! Som Steelers supporter är den matchen alltid på men sen brukar Redzone rulla på iPaden för att se vad som händer i övriga matcher.

– Jag önskar mig en säsong utan Shazier-liknande skador, utan domare som övertolkar regelboken och blåser sönder matcherna och så hoppas jag på att många första och andra års spelare levererar. Alltid kul när det kommer in nya fräscha spelare som presterar. I Steelers ska det bli extra spännande att följa James Conner som har stora skor att fylla när Bell är frånvarande. Ska även bli intressant att följa en spelare som Shaquem Griffin i Seahawks som redan överträffat alla rimliga förväntningar på en spelare med den typen av handikapp!

 


Jonatan Torell från Trollhättan

– Säsongshypen är i full spin här hemma så det blir fullt ös på första NFL sunday. Ungarna är kittade med Packers-gear och skumgummi-osten åker på mitt huvud. Första söndagen bli det självklart kycklingvingar med lite tryck i, öl och så mycket football det bara går. På alla sätt en högtid.

– I år vill jag ha The Vince Lombardi Trophy! Om Aaron Rodgers håller sig skadefri och nya DC Pettine kan få liv i försvaret så kan det bli ett roligt år för Packers. Det är på tiden att Rodgers levererar lite framgångar och lever upp till sitt rykte som ligans bästa Quarterback.

 

Vill du vara med i Supporterpanelen i framtiden? Skicka ett mail till info@nflsupporter.se och skriv ”Supporterpanelen” i ämnesraden.

Nyheter

To Top