Nyheter

Vecka 1: rost, poängregn och Khalil Mack

(Photo by Getty Images)

Första söndagen med NFL kom och gick lika fort. Vad fantastiskt härligt det är att vara tillbaka bänkad framför sporten vi alla älskar. Som vanligt bjöd inledningsveckan på både toppar och dalar, många överraskningar och flera fenomenala spel. Här har vi samlat några av de största eller mest intressanta rubrikerna från matcherna som var, så du är redo att snacka boll i fikarummet hela veckan.

Veckans rost
Väldigt många lag har varit mer restriktiva än tidigare med att spela sina stjärnor under försäsongen. Det visade sig finnas mer än önskad mängd rost hos flera spelare, då vi såg en hel del kostsamma misstag i nästan alla matcher. Chargers receivers tappade självklara touchdowns, Steelers gav bort bollen sex gånger och både Seahawks och Broncos delade ut turnovers till varandra. Det är en hel del spelare som får sig ett par avhyvlingar på måndag.

Veckans besvikelse
Steelers och Browns möttes i en rysligt jämn divisionsmatch. Med åtta minuter kvar ledde Steelers med 21-7, men Browns lyckades tvinga matchen till förlängning genom starkt försvarsspel av inte minst DE Myles Garrett. Men det blev en floppad avslutning trots allt då inget lag lyckades kräma ut det sista avgörandet. Hela matchen var fylld med slarv och så även övertiden då båda lagen hade tillfälle att avgöra på ett field goal vardera, men båda misslyckades. Ett kryss, något väldigt ovanligt i amerikansk fotboll, var kanske det mest rättvisa resultatet.

Veckans krutgubbe
Adrian Peterson fortsätter att överraska. Igår sprang han in sin 100:e touchdown i en match där hans Redskins bekvämt slog Cardinals. Peterson sprang för 96 yards och en touchdown, samt hade 70 yards i mottagningar. Gubben kan än, men det gäller att orka en hel säsong. Vi minns hur han började hett förra året bara för att snabbt brinna ut.

Fitzmagic bjöd upp till dans igår när han vräkte upp poäng mot Saints försvar (Photo by Wesley Hitt/Getty Images)

Veckans poängregn
Det haglade poäng när Buccaneers oväntat slog Saints på bortaplan med 48-40. G förväntades ha ett lamt anfallsspel med Ryan Fitzpatrick som QB istället för avstängde startern Jameis Winston. Men ”Fitzmagic” bjöd på förstaklassigt spel med hjälp av storspelande Mike Evans och Desean Jackson. Saints slutspelsdrömmar räcker inte långt om försvaret ska se ut som det gjorde igår.
Också i Baltimore var det fest, även om det var väldigt ensidigt. Ravens totalt körde över Bills och vann till slut med hela 47-3. Det hade säkert kunnat rinna in ännu mer poäng, men båda lagen lättade en aning på gasen när matchen redan var avgjord så tidigt.

Veckans kanon
Det tog inte lång tid innan Khalil Mack presenterade sig för Bears fans. Han totalt dominerade första halvleken mot nya rivalen Green Bay Packers. Han avslutade matchen med en interception, tvingade fram en fumble som han själv plockade upp och en sack. Den smällen skickade ut Aaron Rodgers på sidlinjen, men han kom tillbaka ut och mirakelvände matchen till en vinst för Packers. Trots slutresultatet kan inte Bears vara annat än nöjda med sin nya superstjärna.

Veckans fyrverkeri
Vi avslutar med Tyreek Hill, Chiefs receivers som är så mycket mer än bara en receiver. Han hade 267 yards totalt och tre touchdowns, varav 91 yards och en touchdowns i matchens inledning på en punt return. Till alla er som har honom i fantasy – grattis!

Nyheter

To Top