Analyser

Redaktionen Tycker Till – ”Jag hoppas att Drew Brees får lyfta bucklan”

Jakten på alla troféer börjar nu. Redaktionen har fått tycka till om vilka som plockar hem priser och vilka som floppar. Kolla in vilka val dem gjort.

 

Hur känns det att säsongen äntligen drar igång?

Magnus Ornhammar:  Det är som med mörkret på höstkvällarna, man blir lika överrumplad varje år, men med den distinkta skillnaden att NFL är ren lycka.

Olof Westman: Jag har precis som lagen varit ganska osugen på försäsongen. Men inatt tände de till och det känns så härligt att säsongen är tillbaka. En fast punkt i tillvaron.

Magnus Adolfsson: Jo det känns givetvis väldigt roligt att vi kör igång nu, äntligen!  Finns ett tomrum där i vardagspusslet när matcherna inte ska prickas in. 

Per Fogelin: Fantastiskt! Det väcker något speciellt i mig när flygbilderna över en upplyst arena kablas ut tillsammans Al Michaels röst. Självklart med den där pompösa musiken som bara passar då och där….

Daniel Croona: Jag är lite tagen på sängen faktiskt. Jag har varit så inställd på att väntan skulle bli extremt lång så jag fattar knappt att det äntligen är dags. Ska bli härligt!

 

Vem blir MVP?

Magnus Ornhammar:  Aaron Rodgers, Green Bay Packers.

Lars ThormanCarson Wentz

Olof WestmanFår försöka överraska lite och inte ta en QB. Säger Todd Gurley.

Magnus Adolfsson: Tänker att Tom Brady har goda förutsättningar i år med ett anfall som känns väldigt Brady-beroende.

Per Fogelin: Jag tror inte…jag hoppas att Drew Brees får lyfta bucklan och titulera sig MVP. Han är värd det.

Daniel Croona: Ben Roethlisberger. Han verkar vara i fin form och hans lag kan gå långt.

 

Vem blir DPY respektive OPY?

Magnus Ornhammar:  DPY: Vic Beasley, Atlanta Falcons. OPY: Leonard Fournette, Jacksonville Jaguars.

Lars Thorman: DPY  Aaron Donald, OPY: Zeke Elliott

Olof Westman: Fletcher Cox, DE Eagles och Todd Gurley, RB Rams

Magnus Adolfsson: Khalil Mack, BEARS och Zeke Elliott, Cowboys.

Per Fogelin: Det är ju lite tråkigt att gå QB, så jag säger Dalvin Cook. Killen gör en comeback av guds nåde i år. Defensivt tror jag att Aaron Donald kan få priset igen

Daniel Croona: Myles Garrett, DE, Browns och David Johnson, RB, Cardinals.

 

Vem blir OROY respektive DROY?

Magnus Ornhammar: OROY: Josh Rosen, Arizona Cardinals. DROY – Roquan Smith, Chicago Bears.

Lars ThormanOROY: Sam Darnold, DROY: Derwin James

Olof Westman: Sam Darnold, QB Jets och Roquan Smith, LB Bears

Magnus Adolfsson: OROY: Anthony Miller, Bears, Roquan Smith, Bears.

Per Fogelin: På den offensiva sidan tror jag Sam Darnold är den som lämnar det tydligaste avtrycket i år. Defensivt tror jag Bradley Chubb gör en bra säsong som protegé till Von Miller.

Daniel Croona: Två Denver-spelare faktiskt. Royce Freeman, RB och Bradley Chubb, DE.

 

Vem blir årets coach?

Magnus Ornhammar: Dan Quinn, Atlanta Falcons.

Lars Thorman: Bill O’Brian

Olof Westman: Doug Pederson som blev RÅNAD förra året

Magnus Adolfsson: John Harbaugh

Per Fogelin Sean McVay

Daniel Croona: Mike Zimmer, Vikings

 

Vilket lag blir årets flopp?

Magnus Ornhammar: San Fransisco 49ers. Laget har haft flera år av kräftgång, slutade 6-10 förra året och ett sådant gäng borde vanligtvis inte ha så höga förväntningar på sig. Men årets 49ers har det och de kan tacka QB Garappolo för det efter en glimrande avslutning på 2017. Men tyvärr, med ett halvrisigt försvar och mediokert springspel kommer de få kämpa för att nå .500. I min bok egentligen ingen flopp, men i kontrast till förväntningarna de går in i säsongen med är de en stark kandidat till utmärkelsen alla vill undvika.

Lars Thorman: Titans. Med ett försvar som fortfarande har hål att fylla vilar för mycket ansvar på Marcus Mariota. Räcker inte att han är bra, måste dominera. 

Olof Westman: 49ers, de flesta verkar räkna med att de ska gå långt i slutspelet men det är ett ihåligt lag. GM John Lynch har en del kvar att bevisa innan jag ska tro på lagbygget.

Magnus Adolfsson: Flopp och flopp, jag tror att Los Angeles Chargers går sämre än väntat. Många har kritat in dem som säkra segrare i AFC West, blir inte förvånad om Chargers missar slutspel. 

Per FogelinCase Keenum kommer ner på jorden igen, och tar med sig Denver i fallet.

Daniel Croona: Dallas Cowboys. Deras identitet i den offensiva linjen har fått sig ett par rejäla törnar. Det kommer att rubba dom rejält.

 

Vilket lag blir årets överraskning?

Magnus Ornhammar:  Arizona Cardinals. Ligans bästa RB när han är helt kurant, David Johnson, är tillbaka och det är inte bara hans prestationer på planen som kommer få Cardinals att lyfta. Hans blotta närvaro och stjärnstatus är loket till Arizonatåget som har hittat sin QB för framtiden i Josh Rosen. Men QB Sam Bradford då tänker du? IR-listan säger jag! Seahawks renoverar halva kåken, 49ers är överskattade och Rams charmoffensiv avslöjad – Cardinals kommer kunna slåss med alla i NFC West.

Lars Thorman: New York Giants. Försvaret är inte så dåliga som förra året. Med en förstärkt o-line och Stewert/Barkley tillsammans med bra grupp receivers räcker det för Eli att spela okej.

Olof Westman: Jag tror att Indianapolis Colts med en sugen Andrew Luck tillbaka och en stabil coach i Frank Reich kan överraska många trots att försvaret ser ut som en schweizerost. Luck har visar förr att han kan vinna matcher på egen hand.

Magnus Adolfsson: Ett homer val. Baltimore Ravens. Finns en hel del bra att bygga på, fina pass rushers, ett vasst secondary och Alex Collins på running back. OM passanfallet blir några snäpp bättre kan Ravens hota alla lag. 

Per Fogelin Houston tar sig till slutspel efter frejdigt spel lett av DeShaun Watson

Daniel CroonaCincinnati Bengals. Förra säsongen var en avvikelse. Dom har förstärkt sin offensiva linje och har redan en stark trupp med den defensiva linjen som kronan på verket. Det kommer bära en bra bit tror jag.

 

Vem vinner Super Bowl? 

Magnus Ornhammar: Atlanta Falcons. Super Bowl-fönstret är fortfarande öppet och laget bör vara det mest intakta av alla, jämfört med förra årets säsong, där deras oförmåga att leverera i red zone till slut blev deras fall. Men rutinen och talangen finns där med ytterligare ett år under bältet och deras inhamrade ”Brotherhood” har stärkts. Julio Jones rätt utnyttjad är ligans mest kompletta WR och förutom pålitlige Sanu har WR-kåren förstärkts med pigge Calvin Ridley. Det är Falcons tid nu när de blir dubbelt historiska med sin första SB-vinst på hemmaplan dessutom.

Lars Thorman: Philadelphia Eagles. Välcochat på båda sidorna, bra ST och fint djup. Kan Wentz hitta tillbaka till sitt spel kan det bli andra raka i Philly.

Olof Westman: New Orleans Saints, Brees börjar bli till åren och börjar känna fader tid flåsa honom i nacken. Har äntligen en defensiv att kunna lita lite på jämfört med tidigare år och flera starka vapen att kasta på. Vore ju extra kul för Saints att vinna på Falcons hemmaplan.

Magnus Adolfsson: New Orleans Saints. Det vore roligt att se Brees, Kamara och Michael Thomas långt in i slutspelet. Har explosivitet i anfallet för att slå till när som helst och försvaret har blivit bättre och bättre. 

Per Fogelin: Vikings. Mest kompletta laget. Grymt försvar och potent anfall. Bör bli tuffa att slå.

Daniel CroonaMinnesota Vikings. Den bästa truppen; ett samspelt försvar med en potentiell DROY-kandidat i Mike Huges och ett rimligen ännu vassare anfall som nu leds av Kirk Cousins, QB och lagets spännande nye offensive koordinator John DeFilippo. I år är det dags!

Nyheter

To Top