Matchrapporter

Storstryk överallt – recap vecka 10

Söndagens matcher levde upp till förväntningarna – lite smått tråkigt på många håll och några jämna strider på andra. Det var ett gäng enormt ensidiga matcher som i stort sätt var avgjorda innan sista kvarten, varav en match var en rejäl överraskning. Samtidigt bjöds vi på härligt underhållande fotboll både i Los Angeles och Dallas.

Veckans anka
Jag ska först och främst dra på mig skämskudden med mitt “varnande finger” om Bengals i matchen mot Saints. Det blev ingen kamp, det blev en utklassning. Saints var fullkomligt överlägsna. Anfallet trummade obehindrat på, höll sin käre punter på sidlinjen, och sköt iväg i poängkolumnen medans Bengals anfall haltande klev av planen lottlösa.

Titans överraskade
Det var ingen som trodde att Titans skulle ha en chans att bräcka Patriots, som inför matchen hade vunnit sex raka matcher. Men med en storspelande Marcus Mariota och tight försvarsspel tog Titans tidigt grepp om matchen. De släppte aldrig det, utan kontrollerade klockan och matchbilden totalt. Kul kuriosa – både Mariota och Tom Brady tog emot varsin passning, men med lite olika resultat. Eller vad säger ni?

Brady ramlar på egen hand
Mariota får fyra nya försök

Enkla, stora utklassningar
Det var inte bara Saints och Titans som hade en enkel söndag. På många håll var det ensidiga affärer. I en så vanligtvis jämn liga är det överraskande att vinstmarginalerna var så stora. Än så länge i denna veckas matcher har vinnarna 425 poäng och förlorarna bara 205. Det är en skillnad på 220, nästan 17 poäng per match.

Eagles tappar på Washington
Efter en spännande match mot rivalen Dallas Cowboys, så föll de forna mästarna på hemmaplan framför missnöjda fans. Ett skadat secondary, en storspelade Zeke Elliott och avsaknad av eget springspel avgjorde. Eagles tar därmed tredjeplatsen i divisionen och är nu två matcher bakom ledande Washington Redskins, som vann sin match trots en del dålig fotboll. Även Cowboys är nu med i racet, på lika många vinster som Eagles. De har dessutom det lättaste spelschemat framöver, både Washington och Philadelphia har flera tuffa matcher kvar. Washingtons ledning på två matcher är dock ett tacksamt försprång.

Veckans snabba

  • Drew Brees passerade Brett Favre i listan om flest passningstouchdowns i karriären, nu är det 30 till rekordet som innehas av Peyton Manning.
  • Falcons WR Julio Jones skrev in sig i historien som den snabbaste att ta sig till 10,000 receiving yards, nu med totalt 10,094 yards under bältet.
  • Bills tackle Dion Dawkins stod för veckans tyngsta touchdown med sina 145 kg, en av många touchdowns i Bills utskåpning av rivalerna Jets.
    Storstryk överallt – recap vecka 10
  • Nyheter

    To Top