Fantasy

Fantasy: Trade-deadline närmar sig

LeSean McCoy är naturligtvis en given fantasy-starter framöver. Foto: Michael Owens/Getty Images.

Förra veckan bad jag er hålla er undan LeSean McCoy. Stjärnan har verkligen falnat under säsongen och Bills anfall har varit generande dåligt. I söndags satte Bills upp 41 poäng i matchen och McCoy gjorde 24.8 fantasypoäng via bland annat två touchdowns. En spelare som ni däremot kan droppa definitivt nu i Bills är Kelvin Benjamin, som efter tre tidiga targets inte fick något mer att göra vilket bara gjorde Bills anfall mer produktivt.

Det är inte lätt att försöka vara någon slags fantasy-expert i en liga som är så beroende av matchups. Inte ens fantasy-drömmen Chiefs presterar bra poäng över alla sina spelare varje match eftersom dom är så bra på att hitta just förmånliga matchups för en eller två av sina spelare varje vecka.

Det gör spelare som Adam Thirlen och Todd Gurley riktigt unika ur ett fantasy-perspektiv den här säsongen. Dom har haft en konstant hög produktion vecka efter vecka, vilket är oerhört värdefullt att ha med sig in i slutspelet.

Ett tips för alla spelare i våra ligor är att trade-deadline närmar sig. Efter onsdag den 21:a november kan man inte längre göra trades, då får man försöka förstärka truppen inför slutspelet via waivern.

Jag har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

Det är sällan tight ends får vara hjältar i fantasy men denna veckan så var Zach Ertz bästa fantasy-spelare alla kategorier och helt överlägset bästa tight end. 14 mottagningar, 145 yards och två touchdowns gav 40,5 poäng. Fantastiskt!

Veckans besvikelse

Han var en intressant pick up för Raiders inför säsongen och många trodde att han skulle få fart på produktionen när Amari Cooper byttes bort under säsongen. Ändå blev Jordy Nelson nollad mot Chargers. Sex fantasypoäng de senaste tre veckorna innebär såklart att Nelson är helt ospelbar för resten av säsongen om inte något väldigt speciellt skulle hända.

Veckans outsider

Kanske är han inte en fullständig outsider än, men i helgen klev Nick Chubb in i gänget som på egen hand kan vinna fantasy-ligor. Det förtjänar ett särskilt omnämnande och ger oss möjlighet att visa ett klipp med årets längsta offensiva spel i ligan, då Chubb sprang in en touchdown mot Falcons i söndags.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Marcus Mariota är tillgänglig i mer än hälften av alla ligor och han börjar bli värd en start nu i ett Titans – anfall som sett betydligt bättre ut efter sin bye. Lamar Jackson närmar sig en start i Ravens och kan vara värd att plocka upp nu. Han har trots allt en del offensiva vapen till sitt förfogande och kommer säkert springa in ett antal touchdowns på egen hand.

Running backs: Elijah McGuire i Jets är en framtidsman och Jets kan helt klart börja tänka på framtiden. Räkna med att McGuire får chans att visa upp sig under återstoden av säsongen och säkert kommer att göra det bra. Ett intressant alternativ den här veckan kan vara Jaylen Samuels från Steelers som kan få dra ett tungt lass om James Conner inte blir spelklar efter sin hjärnskakning (ni kan nog släppa Bell nu för övrigt, han kommer inte spela i år). Rashaad Penny i Seahawks såg bra ut mot Rams och finns i nästan 90% av alla ligor hos ESPN. Jacquizz Rodgers i Buccaneers är tillgänglig överallt och kommer nog att göra en hel del poäng mot Giants.

Wide receivers: Rookie – wide receivers behöver ofta någon säsong på sig innan dom kommer in i NFL men Anthony Miller börjar komma igång redan nu och får ett allt större förtroende av sina coacher och sin quarterback Trubisky. Om (och det är ett stort om) Bills fått ordning på sitt anfall så blir Zay Jones en intressant pickup också. Det mesta tyder på att han kommer få flest targets i Bills passningsspel för resten av säsongen. Josh Reynolds i Rams har ersatt Cooper Kupp tidigare under säsongen med Kupp borta för resten av säsongen så kan det innebära fina fantasy-siffror för Reynolds beroende på hur laget väljer att spela i fortsättningen. John Ross i Bengals tog över AJ Greens position rakt av, fick en rejäl volym och gjorde en touchdown. Värd att plocka upp helt klart!

Tight ends: Cooper Kupps frånvaro innebär att en hel del mottagningar i mitten av banan måste tas hand om av någon annan. Det är mycket möjligt att det kan innebära en bra ökning i produktion för Tyler Higbee. Ricky Seals – Jones i Cardinals har ett ganska tacksamt spelschema framför sig och kan också vara värd en chansning. Jeff Heuerman i Broncos är fortfarande tillgänglig i många ligor.

Veckans Bye

Denna veckan har AFC East (Buffalo Bills, Miami Dolphins, New England Patriots, New York Jets) samt Cleveland Browns och San Francisco 49ers bye weeks. Veckan därefter är årets sista bye när fantasy-giganterna Rams och Chiefs båda är spellediga.

Veckans Pick’em och övriga NFL.com – hjältar

Det var ett par veckor sedan vi hann följa upp alla våra olika ligor. Så här ser det ut efter nio veckor i våra respektive ligor på NFL.com.

Pick’em
”nassjomartin” (1330 poäng) har tagit sig upp i topp efter en stark vecka med endast fyra missar i en svår omgång. ”mathias72” (1320 poäng) och ”limetwig” (1310) är fortfarande med i toppen. Vi på NFL Supporter ligger kvar i mitten av ligan med våra 1110 poäng.

Perfect Challenge
Dan Folkesson toppar fortfarande! Men ledningen är knapp, med 1277,46 poäng är han bara fyra poäng före ”AnniesGrabb” och ytterligare 20 poäng bakom är ”Droppin’ Dimers”. Vi på NFL Supporter klättrade lite grann och är nu på plats 13 med 1180 poäng.

Survivor
”YuriFraser” och ”Joelekdal” är nu de enda två spelarna med alla tre ”liv” kvar. 40 spelare är fortfarande kvar i våran grupp vilket innebär att nio spelare brände sitt sista liv i helgen. Jets, Falcons och Eagles verkar ha sabbat det för många. Vi på NFL Supporter har klamrat fast i vårt sista ”liv” även denna veckan vilket vi får tacka Packers för den här gången.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Team Keck, coachat av Sven Keck för veckans mest imponerande insats. Med 185.8 poäng togs en säker seger i ligan NFL Supporter #5

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Mitchell Trubisky Chicago Bears 36.0
RB David Johnson Arizona Cardinals 37.3
RB Christian McCaffrey Carolina Panthers 36.8
WR Tyreek Hill Kansas City Chiefs 32.7
WR Allen Robinson Chicago Bears 31.3
TE Zach Ertz Philadelphia Eagles 40.5
FLEX Ezekiel Elliott Dallas Cowboys 36.7
D/ST Pittsburgh Steelers 17.0
K Wil Lutz New Orleans Saints 17.0
Totalt 285.3
Fantasy: Trade-deadline närmar sig

Nyheter

To Top