Analyser

TV-matchen vecka 10: Bengals vs Saints

Står Andy Dalton och Bengals som vinnare när krutröken lagt sig? Foto: Andy Lyons/Getty Images.

I kvällens TV-match (TV3/Viaplay) tar Cincinnati Bengals emot New Orleans Saints. Två lag som absolut är med i slutspelsracet i varsin conference. Saints är kanske det lag som imponerat mest hittills med en offensiv som tycks omöjlig att stoppa.

Vi har bett Stefan Björkman analysera helgens TV-match.

 

Saints spelar bara sin tredje utomhusmatch för säsongen och nu börjar vädret bli lite ruggigt i Ohio. Kan det hjälpa Bengals att stoppa Saints fruktade offensiv? I Bengals saknas storstjärnan AJ Green, men man får troligen tillbaka Gio Bernard i sitt backfield. Har Bengals någon möjlighet att hänga med poängmässigt i en shootout om man inte lyckas hindra Saints offensiv?

– Saints har vunnit 7 raka matcher medans Bengals vann knappt över Tampa Bay och innan dess fick Bengalerna en lektion i amerikansk fotboll mot Chiefs. Nu när Bengals duktige mottagare AJ Green är borta från spel ikväll, måste Bengals lita på sitt running-game och inte bara med Joe Mixon, utan även Giovani Bernard som är spelklar mot Saints. Men räcker det? Nja, Om Bengals tar sig till Saints 20 yardslinje finns det stora chanser att få in en touchdown då Saints motståndare har lyckats göra poäng 71.4 % inne i Saints red zone. Men det gäller att man håller Drew Brees på sidlinjen för att överhudvudtaget ha en chans. Dock så tror jag att Saints är ett nummer för stora, oavsett utomhus eller inomhus. De har säkerligen förberett sig med att träna utomhus. Bengals passrush är en faktor i matchen och detta mot en av ligans bästa OL som endast har släppt till 9 sacks med en av NFL hetaste running back i Alvin Kamara, kan detta bli en lång dag för Bengals.

Många ser Drew Brees som en MVP – kandidat hittills under säsongen, håller du med?

Stefan Björkman.

Drew Brees är verkligen en av kandidaterna till ligans MVP ,men det finns ett par kandidater till denna titel som jag inte kan bortse ifrån. Brady och Mahomes bör finnas med i diskussionen, men klart är att Drew Brees är en av favoriterna.

Slutligen, hur slutar matchen?

– Vilka vinner? Ja jag tror på en seger för Saints som ser väldigt Super Bowl mässiga ut i anfallet, kan bara försvaret steppa upp och bli bättre i bland annat sin egen redzon, så finns möjligheterna till en plats i SB. Saints vinner med 3 touchdowns.

Matchen startar klockan 19 på söndag 11 november och visas på TV3 Sport och Viaplay.

TV-matchen vecka 10: Bengals vs Saints

Nyheter

To Top