Nyheter

Stjärnorna fick pris

Photo by Bob Levey/Getty Images

I natt delades pris ut för årets bästa prestationer. Kolla här vilka som prisades för den gångna säsongen.

Matchen i natt må vara höjdpunkten på säsongen för de två deltagande lagen, men för alla hemmasittande spelare är lördagskvällen minst lika rolig. Då prisas nämligen årets bästa spelare och tränare i den stjärnspäckade NFL Awards-galan.

Utöver priser för årets bästa spelare och tränare, så tillkännages även årets klass som ska förevigas i fotbollshistorien genom en plats i Hall of Fame. Det är såklart en begränsad mängd personer som kan tas in och det finns alltid skäl till diskussion om huruvida rätt eller fel personer tas in. Vi tar en titt på vilka som uppmärksammades för sin säsong i år och vilka som fick en efterlängtad plats i Hall of Fame.

Årets MVP – Matt Ryan, QB Atlanta Falcons
Efter en säsong som kan jämföras med några av historiens bästa, är Ryan en självklar vinnare. Både statistiskt och med ögontestet har han varit bäst i år. Dåliga nyheterna? De senaste sju MVPs som spelat Super Bowl har förlorat.

Årets offensiva spelare – Matt Ryan, QB Atlanta Falcons
Ofta försöker röstarna få fram en offensiv samt defensiv spelare utöver MVP, men i år vann Ryan båda två. Tröstpris till Brady som kom tvåa i MVP-loppet.

Årets defensiva spelare – Khalil Mack, DE Oakland Raiders
Mack var ett riktigt monster i år. Han stressade QBs hela året och var samtidigt Raiders bästa springförsvarare. Saknar kanske den sack-produktion vi är vana att vinnarna har, men allt kan inte mätas i siffror.

Årets defensiva rookie – Joey Bosa, DE Los Angeles Chargers
Bosa var inte bara årets bästa rookie-försvarare, han var en av årets bästa försvarare totalt. Han kom inte till spel förrän vecka fem och var fenomenal ända sen dess.

Årets offensiva rookie – Dak Prescott, QB Dallas Cowboys
Vi visste att priset skulle till Dallas, det stod mellan Dak och lagkamraten Zeke Elliott. Dak drog det långa strået här, och precis som Bosa var han inte bara grym för att vara rookie, han var en av ligans bästa quarterbacks i år.

Årets coach
Dallas tränare Jason Garrett vann helt välförtjänt. Hans Cowboys vann flest matcher under grundsäsongen och såg nästan ostoppbara ut. Detta trots att de hade en rookie-QB, en rookie-RB och en hel mängd avstängda spelare på försvaret. Ett fantastiskt jobb av Garrett, som ändå varit på lite tunn is efter de senaste årens misslyckade säsonger.

Årets HOF-klass
LaDainian Tomlinson, Morten Andersen, Jason Taylor, Kenny Easley, Jerry Jones, Terrell Davis, Kurt Warner. Min personliga reflektion är att jag saknar Don Coryell i den här gruppen. Han var en av de som utvecklade fotbollen till dagens passglada anfallsspel. Hans tid kommer väl, men det är nästan en skandal att han inte är inne redan.

Fler lyckliga själar fick pris, vi radar upp dem lite snabbt här.
– Årets comeback: Jordy Nelson, Green Bay Packers
– Årets assisterande coach: Kyle Shanahan, OC Atlanta Falcons
– FedEx pris för årets pass- och springspelare: Matt Ryan, Falcons; Ezekiel Elliott, Cowboys
– Fords pris för bästa offensiva linje: Dallas Cowboys
– Art Rooney Sportsmanship Award: Frank Gore, Indianapolis Colts
– Salute To Service Award: Dan Quinn, Falcons
– Castrol EDGE Clutch-spelare: Derek Carr, Oakland Raiders
– Courtyard’s ”Greatness on the Road”-pris: Le’Veon Bell, Pittsburgh Steelers
– Walter Payton NFL Man of the Year: Eli Manning, Giants; Larry Fitzgerald, Cardinals
– Bridgestone Performance Play of the Year: Buccaneers wideout Mike Evans’ enhandsmottagning mot Atlanta Falcons

Nyheter

To Top