Draften

“Springer som ett argt bi”

Inför varje draft väljer Mattias Olsson från NFL Supporter ut 10-15 spelare som han tror lite extra på. En av favoriterna är Jay Ajayi, running back från Boise State.

Det här är inte en lista på de bästa spelarna i draften. Det är spelare som jag själv skulle välja som general manager för ett lag i NFL. Berätta gärna om egna favoriter, antingen i kommentarerna eller på Twitter!

“J-train” föddes i London av nigerianska föräldrar. Sitt första år i college åkte han dit för att snott ett par byxor och fick till och med sitta några dagar i fängelse. Men ingen stor grej. Hade en våldsam produktion 2014. 1,800 yards och 28 TDs. Var nog smart att lämna tidigare med tanke på hur hårt Boiste State red honom, Ajayi hade tagit mycket stryk om han stannat ett år till. Han hade 600 carries sina sista två år.

Jay Ajayi Springer igenom folk, studsar av tacklingar och använder sin stiff arm med stor framgång. Alltid i balans och en fysisk spelare som man omedelbart gillar. Han har lite höfter att jobba med också. Fångade mycket passningar i screen-spelet och på små swing-routes. Rör sig fint i sidled och undviker tacklingar utan att direkt ge ett explosivt intryck. Det känns ju fånigt att göra en sådan liknelse men visst har han en hel del Marshawn Lynch i sig. Kanske inte samma råstyrka men den där egenskapen att behålla balansen oavsett vad som händer omkring honom.

Var hela Boise States offensiv. Senaste säsongen hade han 350 springförsök och 50 mottagningar för totalt över 2,300 yards. Han springer som ett argt bi. Målmedveten, på ett rakt snöre och utan tveksamhet varje spel.

I dagarna har det kommit fram att flera lag varit oroliga över Ajayis knä. Det är svårt som utomstående att få grepp om den situationen. Trots det kommer han med all trolighet att gå i de första tre rundorna och om allt håller tror jag att han kommer producera även på nästa nivå.

Nyheter

To Top