Draften

“Han är lite Tom Brady-light”

Inför varje draft väljer Mattias Olsson från NFL Supporter ut 10-15 spelare som han tror lite extra på. En av favoriterna är Garrett Grayson, quarterback från Colorado State.

Det här är inte en lista på de bästa spelarna i draften. Det är spelare som jag själv skulle välja som general manager för ett lag i NFL. Berätta gärna om egna favoriter, antingen i kommentarerna eller på Twitter!

Garrett Grayson är en atlet som i high school spelade många olika positioner och tävlade i friidrott. Han har dock inte mött det tuffaste motståndet under sin collegekarriär. Grayson var en klassisk pocket passer i Colorado State. Han rör sig riktigt fint i fickan, kliver upp eller åt sidan för att undvika press och håller på så vis spelet levande tills dess att en receiver lyckas komma loss från sin markering.

Colorado State använde mycket “man-mot-man“-routes och koncept över mitten där Grayson var tvungen att hänga kvar och vänta till spelaren skakat av sig markeringen. Han hade för det mesta bra bollplacering och en fullt duglig arm – dock inte något att skryta med.

Grayson visade ofta upp fin touch och en känsla för tajming när hans reads inte var för luddiga. Tog för det mesta bra beslut och utförde spelet på ett bra sätt och som det var uppritat. Grayson har en bra deep ball. Jag saknar dock att se honom spela med lite mer tempo. Var alltid väldigt lugn och behärskad. Fick faktiskt lite Tom Brady-light vibbar när jag såg honom. Men det är armstyrkan som skiljer de två åt.

Kritikerna är oroliga över Garrett Graysons tak som spelare i NFL, men han bör kunna leda ett lag till många vinster om han inte tvingas bära allt för mycket av bördan. Han kommer troligtvis gå andra dagen av draften, i runda två eller tre, och utmana om en startande plats. I värsta fall kan han utvecklas till en bra backup.

Nyheter

To Top