Draften

“Farligare när han fått blodsmak”

Inför varje draft väljer Mattias Olsson från NFL Supporter ut 10-15 spelare som han tror lite extra på. En av favoriterna är Shane Rey, defensive end från Missouri.

Det här är inte en lista på de bästa spelarna i draften. Det är spelare som jag själv skulle välja som general manager för ett lag i NFL. Berätta gärna om egna favoriter, antingen i kommentarerna eller på Twitter!

Shane Rey blev utsedd till SEC Defensive Player of the Year, collegefotbollens tuffaste liga, efter att ha varit backup de tidigare åren. Rey avslutade året med 22 tacklingar bakom line of scrimmage och 14.5 sacks. Han spelade längs en bra defensiv linje. Rey är en ’closer’, när han får nys på quarterbacken stänger han fort och tar honom säkert till marken. Han blir bara bättre och farligare när han fått blodsmak. Rushade även en hel del från mitten av linjen, som 3-technique.

Rey totaldominerade mot UCF. Han stod för tre sacks, minst tre QB-hits till utöver det, en tackling bakom linjen och en forcerad fumble. Har en bra ’dip and rip’ när han rundar sin linjespelare på utsidan. Han kommer ned lågt till marken och tar närmaste vägen. Undviker för det mesta att bli upplåst av sin tackle och är alltid redo att göra tacklingen.

Gör ett riktigt bra jobb med sina händer och armar när han simmar förbi offensiva linjespelare. Har våldsamma händer. Dominerade även mot South Carolina.

Ville se Shane Rey prestera även mot bättre motstånd. Han passerade atletiska D.J Humphries, ett av årets bästa prospects, i Florida flera gånger när de möttes. Hade bland annat sacks, och en forcerad fumble, i två raka spel då han rundande kanten. Har mycket snabbhet att jobba med. För mig är Shane Rey ett topp 10-val i den här draften.


Nyheter

To Top