Nyheter

Spelarnas överklagan gick igenom

I fredags fick Jonathan Vilma och de andra spelarna som hade blivit anvstängda i samband med Bounty-skandalen glada nyheter. De får spela redan på söndag. Men härvan är inte över än.

Jonathan Vilma, Scott Fujita, Anthony Hargrove och Will Smith var på olika tid avstängda av NFL för sin inblandning i Bounty-skandalen som rullades upp under uppehållet. Kort sagt hävdar NFL att New Orleans Saints har haft ett system där spelare har fått betalt för att skada motståndare, länkar till mer info finns längst ned i artikeln. Hårdast straff fick Vilma, som blev avstängd hela året, och Hargrove, åtta matcher. Flera av spelarna har sedan dess bytt lag.

Nu har en expertpanel behandlat spelarnas överklagan och panelens tolkning av bevis och avtal gjorde att man har avvisat det tidigare beslutet. Spelarna är tillåtna att spela matcherna redan i helgen. Sedan kan man ju diskutera om de verkligen är redo för det.

Spelarnas reagerade fort via Twitter:

Segern är min!!!.” – Jonathan Vilma

”Jag är överväldigad allt att stöd. Tack så mycket, allihop. Kan inte beskriva hur mycket det betyder för mig” – Scott Fujita

Inte slut än

Den här härvan är inte över än. Roger Goodell har all möjlighet i världen att gå tillbaka och bestraffa spelarna igen. Om han kan presentera bevis, vilket NFL säger att de har gott om. Dock har Goodell sagt att han inte kommer att göra det före söndagens matcher. Enligt NFL:s talesman i juridiska frågor så finns det inget i det här senaste beslutet som på något sätt avfärdar de bevis som ligan har presenterat. Jag skulle inte satsa några pengar på att spelarna kommer undan utan straff men för dem är det ju ett steg i rätt riktning.

Bakgrund till Bounty-skandalen

Skandalen i New Orleans Saints

Sean Payton avstängd hela året

Bountygate – inte lika glasklart längre

Nyheter

To Top