Nyheter

Spännande slut på slarvig match

Den tidiga matchen på TV10 hade två ansikten. Efter första halvlek ledde Ravens stort och anfallet klickade för ovanlighetens skull rätt bra. Men ett av säsongens sjukaste spel tog matchen till övertid.

Det var inte alltid välspelat. I gårdagens match bjöd quarterbacks Flacco och Dalton på slarvigt spel och tre turnovers var. Två av de kunde i princip varit matchavgörande. Flacco fick bollen utslagen ur handen på mittplan då Ravens behövde kontrollera klockan och hålla bollen borta från Bengals.

Efter den turnovern kastade Dalton en slarvig interception då Cincinnati behövde en touchdown för att kvittera och tvinga fram övertid. Det bör påpekas att Flacco kunde haft fler än två interceptions, ett par gånger såg det ut som Bengals försvarare hade såpa på handskarna.

Förutom turnovers bjöd matchen även på tio sacks. Som vi skrivit tidigare så har Baltimore haft problem med offensiva linjen hela säsongen och trots fem sacks på Flacco så var söndagens match ett steg i rätt riktning. Det såg bättre ut än det gjort tidigare, men de har en lång väg kvar till önskvärd nivå. Flacco var var ofta snabb med att få ut bollen ur händerna, helt rätt taktik om man vill hålla sin quarterback upprätt.

Det var precis det Dalton inte lyckades med, alldeles för ofta fick vi se honom hålla i bollen alldeles för länge. Det beror förstås inte enbart på quarterbacken. Finns det inga öppna receivers ska du inte passa bollen, det är på så sätt även en bra insats av Ravens defensiva backar som täckte Bengals receivers bra.

De regerande mästarnas offensiva koordinator Jim Caldwell grävde lite djupare än vanligt i playbooken och bjöd bland annat på en flea flicker som ledde till en stor flagga på Bengals. Vid ett annat tillfälle tog de in backup quarterbacken Tyrod Taylor som fick springa en end around. Kul med coacher som överraskar ibland.

Giovani Bernard är utan tvekan en av Cincinnatis explosivaste spelare och borde få bollen i sina händer så ofta som möjligt. I söndags stod han för 95 totala yards och en touchdown. Bernard har det som Ray Rice har saknat i år; förmågan att få försvarare att missa. Tyvärr för alla Ravens-supportrar så syns det att Rice inte är samma spelare i år (om det beror på höftskadan eller inte är omöjligt att veta). Vid flera tillfällen fick han bollen i yta och blev nedtacklad av första bästa försvarare.

Matchens stora händelse kom i de absoluta slutsekunderna. 10 – 17 för Ravens. Fjärde och femton yards för Bengals på egna 49-yards linjen. Uppenbart ”hail mary” territorium. Baltimore skickar bara tre man i pass rush och har åtta man som täcker Bengals receivers. Efter ett långt pass så slåss bollen till slut upp i luften av Ravens safety James Ihedigbo vilket leder till en enkel fångst för A.J. Green. 17 – 17 och övertid.

Efter detta fick Ihedigbo sig en rejäl utskällning av kollegan Jimmy Smith som var fullständigt galen på sidlinjen. I ett sånt läge ska en försvarsspelare bara slå ned bollen i marken. Ihedigbo var stor syndabock för ett tag efter en i övrigt fantastisk match. Han var Baltimores ledande tacklare på ett försvar som gör en av sina bästa matcher för säsongen som en enhet. Han plockade även ned två interceptions. Han fick lyckligt nog avsluta matchen med en tackling på nyss nämnde Giovani Bernard hela elva yards bakom line of scrimmage vilket gav Ravens bollen i bra läge.

I övertid drog John Harbaughs mannar till slut det längsta strået då andraårs kickern från Texas Justin Tucker fick avgöra med ett field goal från 46 yards.

Noterat

Tre turnovers och tio sacks. Vissa kallar det slarv, andra kallar det underhållande.

Vincent Rey, linebacker i Bengals får chansen på grund av skador i laget. Svarade med 13 tacklingar, tre sacks och en interception igår.

Vi fick se många av Daltons pass nedslagna av defensiva linjespelare.

Bengals kom igång då man gav bollen åt Bernard istället för Green-Ellis.

Daryl Smith är en av Ravens bästa spelare. Han var inblandad i allt.

Bägge lagen kan spela bra fotboll men är oerhört ojämna.

Ravens behöver ett bättre alternativ bakom Torrey Smith än vad man har. Han är deras enda stora hot på den offensiva sidan om bollen.

En del tveksamma domslut åt båda hållen lämnade nog båda sidors supportrar frustrerade.

Rookie tight end Tyler Eifert stod för ett fantastiskt spel men hade alldeles för många enkla tappade passningar.

Nyheter

To Top