Nyheter

Giants tredje raka vinst

Det blev en väldigt jämn tillställning i New York när Giants välkomnade Oakland Raiders. Båda lagen ledde vid flera tillfällen i matchen. När domarna blåste av matchen var resultatet 20 – 24 till hemmalaget Giants fördel.

Det var en snarlik match för båda lagen. Offensivt sprang båda lagen bollen relativt bra medan passningsspelet var undermåligt. Varken Raiders eller Giants fick över 300 yards totalt. Båda lagen hade svårt att hålla sin quarterback skyddad i passningsfickan. Lagens respektive quarterbacks Terrelle Pryor och Eli Manning såg minst sagt obekväma ut under större delar av matchen. Många misstag följde därefter, så som dåliga passningar, beslut och interceptions.

Å andra sidan täcktes detta dåliga anfallsspel upp av stora spel på försvaret och på special teams för båda lagen. Raiders tvingade fram en fumble redan vid matchens kick-off. Senare lyckades de dessutom blocka en punt, sno bollen från Peyton Hillis och springa in en interception för en touchdown. Giants ville inte vara mycket sämre. De blockade en punt som resulterade i en touchdown, hade en viktig interception och slog bollen ur händerna på Terrelle Pryor.

I slutändan visade sig Giants vara starkare än Raiders. De spelade bättre i försvaret och anfallet och vann matchen välförtjänt. Men återigen var det långt ifrån övertygande. Den här matchen var ett utmärkt bevis på att dessa två lag har mycket arbete framför sig. Mycket av det arbetet ligger på den offensiva sidan om bollen och att få deras stjärnor att prestera.

Det är värt att påpeka att Giants nu har vunnit tre matcher. Samtliga har kommit de senaste tre veckorna, efter deras bye-week. Det finns ännu en chans att sno en slutspelsplats om de kan fortsätta i liknande manér. Det finns tydliga problem i laget men så länge man vinner matcher är det förlåtligt. Deras division NFC East är jämn och det kan räcka med 9-10 vinster för att knipa förstaplatsen. Hoppet lever kvar i New York och de brukar kunna imponera i dessa allt-eller-inget-situationer.

Noterat

Eli Manning fick bara kasta bollen 25 gånger och istället sprang Giants hela 35 spel. De försöker få fart på springspelet.

Raiders offensiv fortsätter att spela sämre. De var en gåta i säsongens början, men nu verkar motståndarna ha löst den.

Antrel Rolle, safety i Giants, hade en kanonmatch och syntes lite överallt på planen.

Giants har fortfarande problem med att skydda bollen. Fumbles och interceptions vinner inga matcher.

Terrelle Pryor har mycket att bättra på i sitt spel och åter väcks frågan om vem som är Raiders quarterback för framtiden.

Båda lagen hade en dålig dag på jobbet. Om det här är vad de kallar sin standard är båda lagen illa ute.

Nyheter

To Top