Nyheter

Ett tungviktsmöte i San Francisco

Vi gissade att försvaren skulle dominera den här matchen. Det blev ett blodbad. Besökarna Carolina Panthers besegrade San Francisco 49ers i en match som fick oss att minnas en svunnen tid.

Colin Kaepernick kastade bollen för 46 yards. Det säger egentligen allting du behöver veta om den här matchen. Hemmalaget 49ers började matchen relativt bra och flyttade bollen hyfsat med Frank Gore i spetsen. Men ju längre matchen led desto mer tog Panthers försvar över. I andra halvlek kändes det som att de spelade med två spelare fler på planen. Det var vackert.

Hur kan en match som slutar 10-9 vara så underhållande? Twitter exploderade av entusiastiska fans som fick se en av årets mest fysiska uppgörelser. Det var inte bara Panthers försvar som spelade bra, även 49ers mannar hade en imponerande dag. Skillnaden var att Carolina kunde konvertera betydligt fler spel på tredje down och hålla sina serier levande.

Matchen var ändå relativt välspelad. Försvaren var helt enkelt mycket bättre än offensiven och det var tydligt hela kvällen. Pass rushen var nära på ostoppbar och disciplinen på topp. Varken Newton eller Kaepernick, som kanske är de två mest naturliga löparna av ligans alla quarterbacks, tilläts att fly fickan och plocka upp yards. En av de stora skillnaderna i matchen var att 49ers tog ett gäng dumma flaggor som satte laget i hopplösa situationer.

Cam Newton missade några kast tidigt i matchen och satte knappast upp någon imponerande statistik. Men det är helt oväsentligt. Han gjorde de viktiga spelen som krävdes. Den unga quarterbackens bra beslut och bollplacering på kritiska spel var det som gjorde att Panthers i slutändan kunde rida sitt försvar till seger.

När vi summerar mötet var det en ruskigt intressant match mellan två stentuffa lag som är bättre än många verkar tro. San Francisco lider dock alldeles uppenbart av att de saknar alternativ i passningsspelet. Samtidigt är det hög tid att kröna Panthers försvar till det bästa i NFL.

Noterat

Steve Smith är fortfarande lika grinig. Älskar det. Den envisa lilla receivern konverterade fyra third downs i andra halvlek.

Man kan vinna med ett bra försvar och en offensiv som inte begår misstag.

Det blev tio sacks i den här matchen, fyra på Newton och sex på Kaepernick.

49ers genomförde 14 spel i fjärde kvarten men mäktade bara med sammanlagt fyra yards. Wow.

Mike Tolbert, Panthers fullback, sprang över rookien Eric Reid i 49ers, som blev liggandes på marken. Tolbert satt sedan på knä vid Reids sida tills han kunde stå upp, gav honom en kram och fortsatte sen att spela. Det var fint att se.

Frank Gore sprang bollen hyfsat för 49ers men av någon anledning fick han inte tillräckligt med chanser.

Carolina Panthers är utan tvekan i spel för ett wild card.

Nyheter

To Top