Nyheter

Söderns hetta och kyla

NFC South rosade inte marknaden i fjol, inget lag hade verktygen för att ta förstaplatsen i divisionen på egen hand när möjligheterna uppenbarade sig gång efter annan. Men nu kan två södergäng få upprättelse och en showdown dem emellan lär pågå säsongen lång.

Många kommer nog att säga att jag är för snabb på hanen, att tre omgångar in betyder ingenting och jag medger att detta kan vara att dra för snabba slutsatser. Divisionen har 7 segrar hittills mot 5 vid samma period förra året. Ingen revolution direkt men en duo gör mig ändå intresserad av NFC South.

 

Historiskt dåligt

Den gångna säsongens svaga spel slutade med att Carolina Panthers var det minst dåliga laget med raden 7-8-1 och gick vidare till wild card-omgången. Panthers blev första lag sedan Seahawks 2010 att vinna en division med en negativ resultatrad och det andra någonsin. När det kom till wild card överraskade dock pantrarna och slog ut Arizona Cardinals innan sagan var över mot Seattle.

Inför årets säsong var det inte många som gav divisionen mycket chans till ett bättre facit och de flesta tippade Panthers som favorit till ett nytt slutspel. Men, inledningen av årets säsong kan mycket väl skvallra om två lag som pushar varandra till ett högoktanigt tvålagsrace och tvåsiffriga vinstrader. Jag talar naturligtvis om Panthers och Falcons som både har imponerat med tre raka vinster. De båda startade bäst även i fjol, då med 2-1 vid samma tidpunkt.

 

Falcons flyger igen

Favoriter just nu är Falcons som har stått för starka comebacks sent i alla tre vinsterna, senast i söndags mot Cowboys. Under Mike Smiths ledning hade Falcons snittat över tio vinster per säsong fram till 2013 då de bara mäktade med fyra. Efter 6-10 i fjor fick han lämna Atlanta till förmån för den före detta defensiva coordinatorn i Seattle, Dan Quinn. Atlanta värvade dessutom Kyle Shanahan som ny offensiv coordinator och succén inledningsvis ger laget bra självförtroende inför framtida drabbningar. Se bara hur Devota Freeman dominerade senaste vid sidan av fenomenet Julio Jones. Matt Ryan är inte den mest lysande stjärnan som QB men en solid spelare som mycket väl kan gå mot en kanonsäsong.

Divisionen är minst sagt jämn, sedan den skapades 2002 har alla lagen vunnit minst tre gånger var men fler än två segrar i rad är ovanligt och historien talar därför emot en ny Carolinaseger. Carolina har ett ganska bra försvar och Cam Newton en bra arm så det är nog inte förrän de möter Falcons vi ser vilket lag som verkligen är favorit även om jag håller med de flesta om att Falcons har lägst odds för tillfället.

 

Bronsmedaljör

Tampa Bay Buccaneers slog Saints i omgång två men är nu tillbaka i fjorårets negativa spiral. Nio poäng borta mot Houston som hade 0-2 innan matchen imponerar inte även om rookie QB Jameis Winston (Florida State) emellanåt visar potential lär det bli en ny säsong med slagsida i resultatraden.

Åt förlusthållet.

Inget lag kan egentligen byggas på en rookie med bollen och försvaret behöver bli bättre innan de på allvar kan utmana i NFC South. Med tanke på att de hade 2-14 förra året krävs bara en vinst till för att tangera det sorgliga resultatet men Tampa lär prestera bättre än så.

 

Dead in the water

I New Orleans känns säsongen redan förstörd, 0-3 och divisionsförluster mot Buccs och Panthers gör att läget är dystert. På söndag väntar Dallas och Drew Brees status anges som day to day men att han skulle missa en match till är osannolikt. När han inte var med mot Panthers senast var det första matchen han bommat på grund av skada sedan high school.

Men även om Brees kvicknar till är Saints illa ute och har ett återuppbyggnadsarbete framför sig. Tiden som fruktad motståndare och prenumerant på divisionssegern är över, i alla fall för nu. Ingen vågad gissning att laget tar jumboplatsen.

 

ap_4417752892311

 

Mr 400

Tom Brady kastade sin 400:e touchdown och Amendola fick också en notis i historieboken som mottagare. Nu är Brady i ligan med Peyton Manning, Brett Favre och Dan Marino, inget dåligt gäng direkt. Möter Pats Jacksonvilles kapacitet fler gånger lär det gå snabbt att nå 500 som Manning gjorde i fjol, jaguarerna hade verkligen noll att sätta emot mästarna från New England och tillät 51 poäng.

 

Poängmaskin utan like

47-7 mot 49ers och Kaepernick som kastade fyra interceptions tidigt i matchen. Ridå såklart och även om ingen räknat med 49ers i år är det sjukt demoraliserande siffror. Arizonas stolthet Cardinals stod för 48 poäng i matchen dessförinnan och har efter tre fajter 126 poäng totalt, bara Patriots är nära den bedriften med 119. Imponerande minst sagt.

 

Big Ben – big setback

Lagom till att Leveon Bell var tillbaka från avstängning fick Big Ben en rullande motspelare över benet och knäet sa ifrån. Upp till sex veckor kan Roethlisberger vara borta och naturligtvis ett mäktigt avbräck för Pittsburgh som slog Rams med 12-6 i S:t Louis. In kom Michael Vick och ett tag var det två QB på planen som förra säsongen sprang runt i Eaglesuniformen.

 

Overtime

För den som noterade det tippade jag fem av matcherna i omgång två med fem rätt. Mest nöjd med att tippa Panthers hemmaseger mot Saints med liten marginal, matchen slutade 27-22. Och hemmakrossen i Seahakws mot Bears (27-0) och Cardinals mot 49ers (47-7) får ju onekligen sägas stämma och förärar mig en klapp på axeln. Nästa vecka borde jag sätta pengar på det också så här kommer femlingen inför helgen.

 

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts Colts fick stopp på förlusttrenden senast även om det satt långt inne och Andrew Luck verkar kunna kasta under vilka pressade förhållanden som helst. Hemmaseger, med marginal.

Oakland Raiders @ Chicago Bears Björnseger, mest för att det måste komma snart och att Raiders har överpresterat men är ojämna. Jämn blir däremot matchen, one score game.

Houston Texans @ Atlanta Falcons Hemmavinst. Falcons är ett av de formstarkaste lagen just nu och släpper inte upp Watt och CO till en seger.

Philadelphia Eagles @ Washington Redskins Ett förvirrat Redskins utan stabil QB mot ett Eagles som slutligen börjat vinna lär bli en bortavinst. Eagles var bra senast mot defensiva Jets.

Green Bay Packers @ San Fransisco 49ers Hemmalaget har förvissa en heder att återta men det räcker med att hålla nere siffrorna mot Rodgers vinstmaskin för att nå det målet. Bortaseger.

 

/Ornhammar

Nyheter

To Top