Nyheter

Södern hettar upp inför vecka fjorton

NFL Supporter kollar in alla matcher vecka fjorton! En höjdpunkt blir när Cam Newton och hans Panthers, med åtta raka vinster, hälsar på det starka hemmalaget Saints.

Förra veckan spikade det första laget sin slutspelsplats. Det är många fler som gärna skulle vilja göra detsamma. Men i flera divisioner ser det ut som att det kommer att avgöras i grundsäsongens sista match. Som vanligt kryllar det av ruskigt viktiga möten den här helgen. Succélaget Panthers hälsar till exempel på hos storebror Saints, med båda lagen på nio vinster.

Eagles och Lions har båda sju vinster och befinner sig i en hård strid i den egna divisionen, de möts i en kul fajt. Det heta 49ers välkomnar Seahawks och Green Bay Packers måste klämma ur sig en vinst hemma mot det störtdykande, men ändå potentiellt farliga, Atlanta Falcons.

I torsdags fick vi också se Jaguars besegra Texans. Det olycksdrabbade laget verkar ha hittat några ljusglimtar i den unga truppen. För tränaren Gary Kubiak slutade veckan inte lika bra då han dagen efter fick sparken från sitt Texans.

Mattias, Richard och Erik har skrivit om veckans matcher.


Söndag 19:00 – Indianapolis Colts (8-4) hos Cincinnati Bengals (8-4)

Både Indianapolis Colts och Bengals leder sina divisioner. Colts har ett tryggare avstånd till divisionsrivalerna och har ett lättare återstående schema än Bengals. Hemmalaget behöver därför vinsten. De har en offensiv som är laddat med playmakers, där rookien Giovani Bernard skänker ett aggressivt springspel. Defensivt är de starka längst fram. Colts offensiva linje läcker som ett såll och det kommer Bengals glädjas över.

Colts unga quarterback Andrew Luck är lagets bästa spelare. Han spelar däremot hela tiden under press bakom sin skakiga linje och saknar en wide receiver han kan lita på. Coby Fleener, tight end, har varit en trygg punkt senaste veckorna. Den offensiva koordinatorn Pep Hamilton vill ha ett tungt springspel som bas. Men deras springspel skrämmer ingen just nu. Defensivt får de problem att hantera alla hot i Bengals och Andy Daltons effektivitet. Att Bengals är ett av ligans bästa hemmalag är ytterligare något som talar för dem.

Vontae Davis, CB i Colts, kommer få huvudansvaret för AJ Green. Kan han spela fysiskt nog för att stoppa Green?

Andy Dalton, QB i Bengals, har fler interceptions som touchdowns senaste fyra matcherna. Han behöver kontrollera bollen bättre.

Bengals vinner.


Söndag 19:00 – Cleveland Browns (4-8) hos New England Patriots (9-3)

Patriots är i läge att vinna AFC och därigenom få hemmaplan i slutspelet. Alla matcher är därför viktiga. Browns hälsar på ett kallt, blåsigt och snöigt Foxboro där Patriots såklart är favoriter. De har Tom Brady, som spelar enormt bra med det fattiga material han har kring sig. Han har hjälp av sin tight end Rob Gronkowski som skrämmer alla försvar. Men Browns är tuffa, de har ett av ligans bättre försvar mot både passningsspel och springspel. De kan nog begränsa Patriots offensiv.

Det är osäkert vem som spelar quarterback i Browns. Reserven Brandon Weeden är osäker efter en hjärnskakning. Nyligen intagna Caleb Hanie och Alex Tanney delar reps på träningen. En ljusglimt för Browns är att deras wide receiver Josh Gordon är bäst i ligan just nu och det verkar inte spela någon roll vem som kastar. Patriots cornerback Aqib Talib för en tuff uppgift att hålla honom under kontroll.

D’Qwell Jackson, LB i Browns, kommer få jobba både mot springspelet och Gronkowski. Bra på att tackla och förvånansvärt kvick på fötterna.

Shane Vereen, RB i Patriots, springer bra, blockerar bra och är farlig i passningsspelet. En trygg punkt i Patriots offensiv.

Patriots vinner.


Söndag 19:00 – Oakland Raiders (4-8) hos New York Jets (5-7)

Jets var för två veckor sen i förarsätet för ett wild card. Nu ser det omöjligt ut. En vinst här kanske kan väcka hopp igen. Det skulle krävas bra resultat av springspelet och running backen Chris Ivory. Quarterbacken Geno Smith blev ersatt förra matchen och spelar väldigt dåligt. Han behöver hitta formen och börja lita på sina receivers igen. Raiders måste fokusera på att stoppa Chris Ivory, utmana Jets att kasta bollen och hoppas att Smith kan slarva bort matchen igen.

Defensivt har Jets en av ligans bästa enheter. De stoppar effektivt springspelet med hjälp av en tung och stark defensiv linje. Raiders offensiva filosofi är att försöka springa mycket, vilket talar för Jets försvar. Det finns luckor i Jets försvar, framförallt har rookie cornerbacken Dee Milliner haft problem. Raiders kommer attackera honom ofta. Räkna med en jämn lågpoängsmatch mellan dessa lag med bättre försvar än anfall.

Andre Holmes, WR i Raiders, visade förra veckan att han kan spela på en hög nivå. Var det en engångsföreteelse?

Damon Harrison, NT i Jets, är stor, stark och nästan omöjlig att flytta på. Stoppar mycket springspel upp i mitten.

Raiders vinner.


Söndag 19:00 – Kansas City Chiefs (9-3) hos Washington Redskins (3-9)

Efter att han förlorat tre raka matcher uppskattar Chiefs att få resa till Washington för att ta sig an ett omtumlat Redskins. Fjolårets succérookie Robert Griffin III spelar dåligt, är stressad i fickan och tar dåliga beslut. Mot Chiefs pass-rush kommer han få det väldigt svårt. Anfallet behöver gå genom springspelet för att avlasta Griffin. Deras running back Alfred Morris är väldigt bra och springer beslutsamt.

Chiefs behöver en vinst. Mot ligans kanske sämsta försvar måste de ta den. Alex Smith och anfallet i Chiefs har sett överraskande bra ut senaste veckorna när försvaret brustit. De saknar en pålitlig receiver men förhoppningsvis kan välbetalda Dwayne Bowe blixtra till nu när vi närmar oss slutspel. Försvaret är fortfarande väldigt bra. Cornerbacken Marcus Cooper har haft det tufft i år. Han måste få lättare match-ups och hjälp från sina safeties för att inte vara ett öppet sår i försvaret.

Alex Smith, QB i Chiefs, spelade sin absolut bästa match förra veckan. Kastade alla typer av passningar och kan också plocka mark med fötterna.

Brian Orakpo, OLB i Redskins, är stor, stark och svår att stoppa när han får rusha. Behöver kollapsa Chiefs ficka.

Chiefs vinner.


Söndag 19:00 – Minnesota Vikings (3-8-1) hos Baltimore Ravens (6-6)

Ravens bjuder över Vikings och behöver en vinst för att hålla kvar sitt wild card. De har varit ett inkonsekvent lag som inte alls uppvisar samma lag som förra året. Quarterbacken Joe Flacco behöver bli lika het som vi minns honom från slutspelet förra året. Ravens vill ge honom möjligheten att kasta djupa bollar bakom Vikings safeties. Där ska Torrey Smith dyka upp och plocka ned dem.

Ravens försvar är bra i år och har en uppgift den här matchen – stoppa Adrian Peterson. Vikings running back är fantastisk och har ett riktigt bra år. Han är stark, snabb och smidig att det ofta krävs mer än en försvarare för att stoppa honom. Defensivt måste Vikings hindra passningsspelet, de har gett upp på tok för mycket yards i år. Ett tveksamt secondary behöver lyfta sig på söndag.

Jared Allen, DE i Vikings. Den gamla veteranen är som bäst när han får jaga quarterbacks, det kommer finnas tillfälle på söndag.

Eugene Monroe, LT i Ravens, är stor och stark i springspelet, samt håller bort rushande försvarare. Han ska stoppa ovan nämnda Allen, kul match i matchen.

Ravens vinner.


Söndag 19:00 – Atlanta Falcons (3-9) hos Green Bay Packers (5-6)

I den här matchen möts två lag vars säsong har tagit en vändning de nog inte kunde förutspå. Falcons säsong är redan över medan Packers försöker hänga kvar utan sin bästa spelare. Den här matchen är unik på många sätt och vi kommer nog inte att få se ett liknande möte mellan dessa två igen. Vanligtvis är det två explosiva passanfall men den här helgen väntar vi oss att se en hel del springspel.

Steven Jackson och hans linje i Atlanta har kommit igång lite på senaste tiden och samma sak kan man egentligen säga om rookien Eddie Lacy och hans stora killar i Packers. Båda försvaren läcker rätt friskt. Det kan bli en rätt grisig och jämn tillställning det här.

Paul Worrilow, LB i Falcons, har kommit in efter skador i truppen. Han har spelat mycket bra och leder laget i tacklingar.

A.J Hawk, LB i Packers, har fått en del kritik genom åren. Men den här säsongen har han fått vara joker i det här försvaret. Redan över 100 tacklingar och hela fem sacks.

Packers vinner.


Söndag 19:00 – Buffalo Bills (4-8) hos Tampa Bay Buccaneers (3-9)

Det är svårt att placera de här lagen. Båda är i stort sett klara att missa slutspelet. Bills har tagit ett steg framåt i år och många unga spelare har visat vad de går för. Det finns en bra kärna att bygga ett lag omkring. Det sista som ledningen vill se är lite mer positiva tecken från quarterbacken E.J Manuel. De vill nog gärna se honom sätta ihop ett par bra matcher i rad.

Buccaneers har börjat räta upp piratskeppet och vinna några matcher. Men mycket är fortfarande uppe i luften. Precis som i Bills finns det dock en hel del duktiga unga spelare som gör att framtiden inte är helt dyster. Men mycket ska till för att undvika en rensning av tränare och veteraner inför nästa säsong.

Marquise Goodwin, WR i Bills, var en friidrottare på högsta nivå i college. Nu är han ett farligt hot på djupet för Bills offensiv.

Lavonte David, LB i Buccanneers, lever i skuggan av Luke Kuchly i Panthers när man talar unga linebackers. Men han är lika bra.

Buccaneers vinner.


Söndag 19:00 – Miami Dolphins (6-6) hos Pittsburgh Steelers (5-7)

Miami stod för en övertygande vinst förra veckan mot ett skakigt Jets. Steelers förlorade en viktig fajt mot rivalen Ravens. Det här är två lag som jagar en wild card-plats. Det är tajt om den sista biljetten till slutspelet och marginalen är liten. Steelers har verkligen inte råd att förlora här. Det ska bli kul att se försvaret ta sig an sin gamla kompis, receivern Mike Wallace.

Dolphins är svåra att ta pulsen på. De är hyfsade på båda sidor av bollen och kan vinna mot de flesta på en bra dag. Men de saknar den där toppnivån. Steelers har något mer potential men är å sin sida väldigt ojämna. Det här känns som en av veckans ovissaste matcher och då får vi ge favoritskapet till hemmalaget med den rutinerade quarterbacken.

Mike Wallace, WR i Dolphins, kom från Steelers i år när de inte ville betala honom de stora pengarna. Skulle nog gärna bränna sitt gamla lag på ett stort spel.

Le’Veon Bell, RB i Steelers, har tillsammans med en förbättrad ung linje, ledd av David DeCastro, försett Pittsburgh med ett dugligt springspel.

Steelers vinner.


Söndag 19:00 – Detroit Lions (7-5) hos Philadelphia Eagles (7-5)

Ser på förhand ut som en riktigt rolig match. Två stycken relativt kompletta anfall ska gå några ronder i Philadelphia och se vem som kommer ut ur duellen med ett guldläge inför slutspelet. Både Lions och Eagles leder, eller delar förstaplatsen, i sin division. Men ingenting är klart.

Detroit kunde inte ha imponerat mer än vad de gjorde förra veckan när de dominerade ett stukat Green Bay. Trots flera turnovers var varken seger eller ledning någonsin hotad. Mot Eagles kommer det nog att bli tuffare. En härlig match i matchen är Lions defensiva linje mot Eagles duktiga offensiva linje.

I Eagles har Chip Kelly byggt något mycket effektivt. Nick Foles spelar helt lysande och alla spelare är involverade i offensiven. Men de kommer att testas mot Lions och vi får se hur Philadelphia kan stå upp rent fysiskt.

Nick Fairley, DT i Lions, får inte lika mycket uppmärksamhet som kollegan Suh. Båda är grymma spelare men frågan är om inte Fairley är vassast. Dominant mot springspelet och det närmaste vi har sett Vince Wilfork på länge.

Riley Cooper, WR i Eagles, är en av många spelare i Eagles offensiv som blomstrar i Kellys system. Gjorde en fantastisk mottagning i förra matchen.

Lions vinner.


Söndag 22:05 – Tennessee Titans (5-7) hos Denver Broncos (10-2)

På förhand ser det här ut som en match som är avgjord innan domarna har blåst igång spelet. Men kanske är det inte så enkelt? Jo, troligtvis. Men om man skulle försöka göra den här fajten intressant kan vi i alla fall säga att Titans försvar är ett av de lag som är bäst lämpade att möta Manning och alla hans vapen. De har ett gäng bra spelare i sitt passförsvar. Men det blir tufft.

Offensiv måste springspelet dominera. Chris Johnson ska springa in minst en 80-yardare och sedan gäller det att nöta. Tennessee har några riktigt spännande unga receivers som kanske kan ställa till det för Broncos försvar. I Broncos börjar de få tillbaka lite spelare i försvaret och Peyton Manning fortsätter att sätta upp historiska siffror.

Kendall Wright, WR i Titans, är en spelare att hålla koll på. En riktigt bra ung receiver som är ruskigt kvick på de små ytorna.

Eric Decker, WR i Broncos, fångade fyra touchdowns förra veckan. Sedan kollade han sig i spegeln, var nöjd med livets lotteri och gick hem till sin flickvännen Jessie James för att spela in reality-serie.

Broncos vinner.


Söndag 22:25 – St. Louis Rams (5-7) hos Arizona Cardinals (7-5)

Viktig match inom divisionen då de två topplagen i NFC West även möter varandra. Cardinals har återigen chansen att komma ikapp 49ers och vara med att slåss om en wild card plats. Arizona har spelet väldigt bra senaste veckorna då försvaret, som är ett av NFLs bästa verkligen klivit fram. Även anfallet ledda av Carson Palmer har förbättrats.

Zac Stacy, running back i Rams, har haft det lite tyngre senaste matcherna. Han är St Louis vikigaste offensiva spelare i ett anfall med stor avsaknad av passningsspel. Tyvärr för Rams så har Cardinals ett av ligans bästa springförsvar vilket pekar mot ännu en tung kväll för Stacy.

St Louis pass rush är fruktad, ledd av Robert Quinn. Med lite press på Palmer så vet vi att han ofta gör misstag.

Robert Quinn, DE i Rams, är en av ligans bästa pass rushers och har tagit ett stort kliv framåt i år.

Michael Floyd, WR i Cardinals, har varit en av ligans bästa receivers de senaste matcherna. Vass duo tillsammans med Fitzgerald.

Cardinals vinner.


Söndag 22:25 – Seattle Seahawks (11-1) hos San Francisco 49ers (8-4)

En av omgångens två riktigt stora matcher. Det ser inte ut som att 49ers har någon chans att hinna ikapp Seattle i NFC West, nu handlar det om Cardinals eller 49ers ska göra Seahawks sällskap till slutspelet. Efter en väldigt skakig start på den offensiva sidan om bollen så börjar San Francisco komma igång nu. De har fått tillbaka wide receiver Quinton Patton som såg lovande ut på försäsongen samt lagets bästa receiver Michael Crabtree. Även om Crabtree inte är 100 procent än så är han en stor förstärkning.

Det blev mycket snack om 49ers nu. Seattle har i princip redan tagit hem förstaplatsen i hela NFC, vilket gör lagets avslutande matcher lite mindre viktiga. I slutändan så är det här en match mellan två defensiva lag som gärna springer med bollen. Seahawks har dominerat lagets senaste möten mot varandra och efter uppvisningen förra veckan är det svårt att se Seattle förlora denna. Hemmaplan talar för 49ers, men det ser tungt ut.

Håll koll på tränar-duellen mellan Pete Carroll och Jim Harbaugh. Två av ligans bästa nya tränare. Hetlevrade båda två.

Richard Sherman, CB i Seahawks, lever för såna här rivalmatcher. Räkna med en del skitsnack.

Vernon Davis, TE i 49ers, får, tillsammans med Boldin, mer yta nu då Crabtree är tillbaka.

Seahawks vinner.


Söndag 22:25 – New York Giants (5-7) hos San Diego Chargers (5-7)

Två lag med helt olika säsonger. Chargers startade starkt men har gått ned sig rejält nu, för Giants gäller det omvända.

San Diego har visat att de kan vinna mot lag som Chiefs för att sen bara mäkta med tio poäng mot Bengals. Även Giants kan spela bra, men så är sällan fallet. New York är det laget som imponerat mest senaste tiden, därför ger jag de övertag även i helgens match. Justin Tuck och Jon Beason var giganter i försvaret senast. Det gäller att Giants försvar spelar bra för att hänga med Philip Rivers & co. som vi vet kan göra mycket poäng på en bra dag.

Om Eli Manning undviker att kasta bort bollen bort de kunna utnyttja ett svagt försvar i San Diego. Samtliga lagets pass rushers har gått ned med skador och det märks att den lagdelen är frånvarande.

Jon Beason, LB i Giants, blev överflödig i Panthers då Kuechly tog ett stort kliv framåt. Förstärker en svag linebacker-kår i New York.

Ryan Mathews, RB i Chargers, var ifrågasatt inför säsongen men har vart en viktig spelare för San Diego.

Giants vinner.


Måndag 02:30 – Carolina Panthers (9-3) hos New Orleans Saints (9-3)

Helgens andra stora match. Den riktiga fajten om förstaplatsen i NFC South. Saints är extremt svårslagna på hemmaplan, Panthers är ett av de få lag som kan slå dem där. Carolina har ett av ligans absolut bästa försvar, det leder till att de alltid kan hålla matcher jämna. Cam Newton mäktar oftast med ett par ”wow”-spel per match vilket räcker till seger. Cam har spelat extremt bra sista tiden och lär göra en del poäng mot ett skickligt men ojämnt försvar i Saints.

Den riktiga fajten är mellan New Orleans anfall och Carolinas försvar. Två giganter som stöter samman. Jimmy Graham lär få rejält med uppvaktning. Pierre Thomas och Mark Ingram lär ha problem med att springa bollen mot ligans näst bästa springförsvar. Framgången hänger på huruvida lagets övriga hot kan skapa något, receivers Kenny Stills och Marques Colston är skickliga men kan lätt bli bortglömda.

Jag vill se Saints förlora innan jag tänker betta mot dem på hemmaplan.

Ted Ginn Jr, WR i Panthers, var kick returner i 49ers förra året, en av ligans bästa och bortglömda värvningar. Viktig för Panthers.

Kenny Stills, WR i Saints, är en fräck receiver med en av NFL:s fulaste frisyrer.

Saints vinner.


Tisdag 02:30 – Dallas Cowboys (7-5) hos Chicago Bears (6-6)

Dallas behöver vinna mot Bears för att hålla både Eagles och Giants som båda gått starkt senaste tiden bakom sig i divisionen. Även Bears slåss om en wild card plats, även fast det känns lite som ett långskott.

Som bekant så har Bears ligans sämsta springförsvar vilket skadar dem rejält. Josh McCown som återigen startar som quarterback är kompetent, men klarar inte av att gräva ur sitt lag ur djupa hål. Dallas vikigaste försvarsspelare Sean Lee kommer tillbaka från skada efter att ha missat två matcher.

Cowboys är ett bättre lag överlag. Med Sean Lee återigen i startelvan bör de vinna mot Bears.

DeMarco Murray, RB i Cowboys, kan ha en bra dag. Som sagt, Bears springförsvar är dåligt. Murray är bra.

Alshon Jeffrey, WR i Bears, har varit extremt bra de senaste matcherna. Bears framtidsreceiver.

Cowboys vinner.


Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.


Nyheter

To Top