Nyheter

Fotbollstorsdag: Houston Texans hos Jacksonville Jaguars

Veckans torsdagsmatch är ett divisionsmöte mellan två förlusttyngda lag. Houston Texans åker till soliga Florida för att ta sig an Jacksonville Jaguars.

För lagens respektive supporters är en divisionsmatch alltid ett ypperlig tillfälle att få trycka ner sina rivaliserande fans. Ingen match under grundsäsongen är lika tillfredsställande som att få piska något lag i samma division. Texans och Jaguars slåss om att undvika sistaplatsen både inom AFC South och i hela NFL. En vinst här är avgörande.

Dessa två lag har liknande situationer. Båda lagen har en receiver som producerar mer än sina lagkamrater. I Jaguars finns unga och lovande Cecil Shorts III och i Texans hittar vi veteranen Andre Johnson, som samlat tredje mest yards i ligan. Båda lagen slåss med inkonsekvent spel av sina quarterbacks, två ersättare som fått plats efter att respektive starter misslyckats. Dessutom är båda lagen tyngre i försvaret än anfallet och gillar när poängen hålls låga.

Statistiskt sätt är Texans bättre än Jaguars på nästan alla plan. Men när de möttes för två veckor sen gick Jaguars segrande därifrån, trots att man spelade i Houston. Då spelade Case Keenum en väldigt dålig match samtidigt som han inte fick någon hjälp av springspelet. Jaguars tog effektivt ut Andre Johnson och begränsade honom till 36 yards. På torsdag kommer Jaguars jobba på liknande sätt, stoppa Johnson och pressa quarterbacken Case Keenum centralt.

För Texans del gäller det helt enkelt att alla gör sitt jobb. De är ett bättre lag än Jaguars. Förra mötet förlorade de på slarv och mycket individuella misstag. Det är misstagen som kan hindra dem, men annars är de små favoriter. Jaguars har spelat bra senaste veckorna och är faktiskt 3-1 sedan deras bye week. De rider på en våg av självförtroende som saknas i Houston. Där är man frustrerad över att ha förlorat 10 raka matcher.

Den här matchen blir en spännande och jämn kamp. Låga poäng och konservativa anfallsspel. Förlorar Texans kommer de troligen drafta först nästa år. Vinner dem, är Jaguars och Texans två av flera kandidater till den platsen med ynka tre vinster. Matchens resultat har därför en direkt effekt på hur ordningen ser ut draften 2014.

Håll ett öga på:
Special teams. I den här typen av jämna matcher är alla poäng och alla yards viktiga. Det lag som får bäst produktion av sitt special team har mjukare väg mot vinsten.

Andre Johnson, wide receiver i Texans, är en av de mest produktiva i ligan på sin position. Han var osynlig senast, på torsdag måste han hjälpa sin quarterback.

Maurice Jones-Drew, running back i Jaguars, har en väldigt dålig säsong. Men senast mot Texans hade han sin bästa match för året och hoppas på liknande resultat.

Andra halvlek. Texans är sämst i ligan och förlorar matchen i dess senare halva. Oavsett om det är coaching eller spelarinsatser måste det åtgärdas. Jaguars önskar såklart att trenden håller i sig.

Nyheter

To Top