Nyheter

Eagles vann viktig match i snöstorm

Snön vräkte ned i Philadelphia. Eagles hade besök av Detroit Lions och inledningsvis såg det ut som att det skulle bli ännu en förlust på hemmaplan. Men i andra halvlek kom springspelet igång.

Vädret är en del av sporten och visst är det charmigt med ett riktigt snöoväder. Men det är svårt att påstå att det blir särskilt bra fotboll. Dock tyder alla indikationer på att det är just den typen av väder som kommer att råda i årets Super Bowl. Igår spelades en match i Philadelphia där snön bokstavligt talat vräkte ned och totalt ändrade förutsättningarna.

Matchens första serie satte tonen för kvällen. Lions quarterback Matthew Stafford backade bak och skulle helt ohotad slänga iväg ett av hans patenterade långa kast till Calvin Johnson längs med vänster sidlinje. men trots att Stafford har kanske ligans starkaste arm landade bollen drygt 15 yards kort. Något spel senare fumblade Lions sin snap.

Vädret var inte att leka med. På vissa platser var det upp mot 20 centimeter snö. Detroit Lions avslutade matchen med ofattbara sju fumbles men i första halvlek var det ändå de som flyttade bollen bäst.

Detroits försvar dominerade Eagles vars passoffensiv inte lyckades med någonting. Men vi har sett det förut. Lions lyckades inte förvandla övertaget till en stor ledning.

I andra halvlek blev vädret något lugnare. Philadelphia Eagles började mer och mer att tugga sig in i matchen. Den offensiva linjen fick bra med rörelse på Lions linje och den luriga LeSean McCoy lurade brallorna av försvare som försökte tackla honom på öppet gräs. Eller ja, öppen snö.

Ju längre matchen led desto tydligare blev hemmalagets övertag. Det går att ha viss förståelse för att Detroits försvarare halkade runt på planen och hade svårt att få händerna på McCoy. Men man får medge att det spårade ur en smula. Linebackers kom inte upp och fyllde hålen ordentligt och särskilt Stephen Tulloch hade en tuff dag.

Offensivt fortsatte misstagen för Lions och matchen gled dem ur händerna. Philadelphia drog ifrån och LeSean McCoy samlade på sig över 200 yards på marken. I slutändan var det just spelet på marken och besökarnas misstag som avgjorde.

Philadelphia Eagles (8-5) ligger fortsatt i en hård strid med rivalen Dallas Cowboys om divisionsbucklan i NFC East men har ett bra läge. Detroit Lions (7-6) lyckas återigen slarva bort en match som först såg ut att gå deras väg och får göra sig redo för en tuff spurt för att nå en slutspelplats.

I övrigt aktar vi oss från att dra några slutsatser om dessa två lag av en match som spelades under extrema förhållanden.

Noterat:

Den offensiva linjen i Eagles gjorde en jättematch. Evan Mathis, Jason Kelce och grabbarna kan vara fysiska när det behövs.

Matthew Stafford hade fem fumbles i matchen. En av dess plockade Eagles upp efter en för tidig snap.

Eagles har vänt den dåliga trenden på hemmaplan och ser heta ut.

Samtliga receivers hade svårt att springa sig fria i snön. Dessutom var det inte helt lätt att kasta bollen. Detta skadade Lions då de saknade sin running back Reggie Bush och reserven Bell hade två förlorade fumbles i matchen.

Fler bilder från snökaoset i Philadelphia

snowfans

Lions Eagles Football

Detroit Lions v Philadelphia Eagles

eagles


Nyheter

To Top