Nyheter

Slutgiltiga truppen: Defense

Idag kommer Raiders att skära ner truppen till de sista 53 spelarna som utgör Oakland Raiders 2014. Här presenterar vi de som vi tror överlever gallringen.

Dags för den defensiva sidan om bollen. Här tar vi även med specialisterna – punters, kickers och long snappers. I botten hittar du även vilka tio som jag tror hamnar på practice squad.

Defensive tackle
Antonio Smith
Pat Sims
Justin Ellis
Stacy McGee
Rätt väntade namn, även om McGee haft en riktigt dålig försäsong. Han kan skylla på en skadad hand och att han tvingats spela med en ”klubba”, dvs. handen helt inlindad i bandage. En DT behöver sina händer. Ellis är en rookie som vi hoppas får se en hel del speltid. Raiders ser gärna Ricky Lumpkin på practice squad.

Defensive end
Justin Tuck
Lamarr Woodley
CJ Wilson
Shelby Harris
Den första riktiga chocken är att Shelby Harris säkert kommer klara sig. Redan nu har Jack Crawford fått lämna och näst på tur tror jag blir Ryan Robinson. Det är jämnt mellan Robinson och Harris. Därför borde man välja Harris, som kan hålla jämna steg med Robinson trots att han är rookie och trots att han var avstäng hela förra året.

Linebacker
Nick Roach
Sio Moore
Khalil Mack
Miles Burris
Kaluka Maiava
Kaelin Burnett
Här vet jag att många experter tror att Carlos Fields ska kunna peta Burnett. Jag tror däremot att Burnetts spel på special teams gör honom till favorit. Det är såklart jämnt mellan dem och jag anser nog att Fields är det större löftet som linebacker. Förhoppningen är att få Fields på practice squad.

Cornerback
Carlos Rogers
Tarell Brown
Chimdi Chekwa
TJ Carrie
Neiko Thorpe
Keith McGill
Taiwan Jones
(DJ Hayden – PUP)
Här håller Raiders galet många cornerbacks på sitt roster, men är tvungna till det. De vill ha McGill kvar för att se vad han kan utvecklas till, men vågar inte riskera att försöka sätta honom på practice squad. Taiwan Jones är en av ligans bästa spelare på special teams, en eventuell back-up på både cornerback och running back om det skulle krävas av honom.

Safety
Charles Woodson
Tyvon Branch
Usama Young
Jonathan Dowling
Dowling petar undan förra årets reserv Brandian Ross, som fick starta många matcher när Branch skadade sig. Ross såg däremot hemsk ut där bak så det är skönt om han försvinner.

Kicker
Sebastian Janikowski
No comment.

Punter
Marquette King
King hade längst snitt i AFC förra säsongen, men också dålig statistik att placera bollen inom 20-yardslinjen. Det hjälpte kanske inte att han behövde punta konstant och från svåra situationer.

Long snapper
Jon Condo
Självklar här och fungerar i absolut katastrof som en reserv-center. När han gick ner 2012 var det tydligt varför alla lag i NFL vårdar sina long snappers.

Practice squad
Seth Roberts (WR)
Ricky Lumpkin (DT)
Jake Murphy (TE)
Erle Ladson (OT)
George Atkinson III (RB)
Ryan Robinson (DE)
Tony Bergstrom (G)
Bojay Filimoeatu
Jag har medvetet lämnat två namn härpå. Dels för att jag tyckte det var svårt att avgöra vem som hamnar här, dels för att jag tror att minst två spelare kommer tas in efter andra lags nedskärningar. Nya regler från om med denna säsongen har utökat denna grupp till tio spelare, och även gjorts snällare för att kunna ta in spelare med lite erfarenhet (t.ex. Bergstrom).

Nyheter

To Top