Nyheter

Raiders imponerade mot Seahawks

Sista matchen innan den riktiga säsongen sätter igång gästade Raiders fjolårets Super Bowl-vinnare Seattle Seahawks. Det var en fartfylld och härlig kväll sett ur ett par Raiders-ögon.

Det var såklart inte mycket speltid med starters från de båda lagen, förutom flera av Seattles försvarare som fick lite extra snaps. Det började katastrofalt när Seattles offensiv enkelt gjorde en touchdown. Vi ursäktar det med att de mötte Raiders reserver, med undantag för 2-3 spelare. Därefter var det Raiders hela vägen, vars offensiv t.o.m. dominerade Seattles startande försvarsspelare.

Hashtagen #StartTheCarr fick en rejäl skjuts då quarterbacken Derek Carr imponerat mot Seattle Seahawks i försäsongens sista match. Efter tre touchdowns, en snöplig interception och bara 17 matchminuter hade tränaren Dennis Allen sett nog. Carr ställdes på sidlinjen för att inte riskera några skador. Innan dess hade Carr lyckats med kast som Matt Schaub aldrig skulle göra. Carr visade ett lugn i fickan och en generell prestation som gör att jag tror han startar mot Jets vecka 1.

Carr fick stor hjälp av en fungerande offensiv linje, där Menelik Watson tvingats lämna plats för Khalif Barnes. Watson har haft problem under försäsongen och Dennis Allen ursäktar det med höftbekymmer. Oavsett vad så var linjen betydligt mer stabil än tidigare matcher.

Latavius Murray plockades i den sjätte rundan av 2013 års draft. Förra året var han på skadelistan hela säsongen, i år är han hel. Mot Seahawks såg han ut som en stjärna. Han är stor (6’2″) och vet hur han ska utnyttja det. Behöver lite mer arbete i sin pass-protecion, så jag hoppas han noggrant följer kollegan Maurice Jones-Drew, som är en av ligans bästa på just det. Murray kan mycket väl peta ner Darren McFadden till tredjeplats på depth charten.

Rookien Khalil Mack förväntas få en stor roll i Oakland försvar den här säsongen. Hans försäsong har fått kritik då han inte imponerat i statistiken. Det finns däremot ingen orsak till oro. Återigen var han stabil och har bättrat sig sen första matchen mot Vikings. Hans sack-antal kanske inte når upp till Vegas-linjen på 9.5, men han kommer synas i varje match.

Cornerback har varit ett stort bekymmer för Raiders i år. TJ Carrie och Keith McGill är två rookies som säkert kommer se speltid i år. De gjorde en bra insats mot Seahawks reserver, Carrie var desto skakigare mot deras starters. Carrie är nog fjärde cornerbacken just nu, bakom den småskadade Chimdi Chekwa. Han är dessutom en rejäl tillgång på special teams, där han är punt returner.

Tyvon Branch såg inte ut som jag hade hoppats. Som en riktigt Branch-supporter har jag trummat för honom i flera år. Förra året började lovande innan han skadade sig. Kanske gick han på halvfart, vilket är föga troligt, men något behöver jag hitta på för att inte tappa hoppet. Visserligen tvingades han ta större ansvar i passningsförsvaret än han vanligtvis behöver, när Charles Woodson är på plan. Kommer se bättre ut när säsongen är igång och DC Jason Tarver öppnar upp det defensiva schemat.

Nyheter

To Top