Nyheter

Skadebekymmer på left tackle

En quarterbacks bästa vän är en trygg offensiv linje, viktigast kanske en trygg left tackle. Och för både en left tackle och en offensiv linje är kontinuitet det absolut viktigaste. Det är något som saknas i Raiders som under försäsongen har spelat med tre olika spelare på quarterbackens blind side – Jared Veldheer, Alex Barron och Menelik Watson. Efter att Veldheer skadade sig och Barron underpresterande, fick Watson chansen. Men nu har också Watson skadat sig och kanske missar söndagens match mot Colts. Det innebär en fjärde starter på 5 veckor.

BarnesPashos

Pashos + Barnes är ingen vacker varelse på bild, förhoppningsvis ser det bättre ut på plan.

Än så länge håller Raiders och vi fans tummarna för att Watson är hel och redo på söndag. Backup-planen är annars att flytta Khalif Barnes från RT till LT, och sätta in nyintagna Tony Pashos, som plockades upp från waivern efter att han cuttades av Washington Redskins. Jag kan tänka mig att Terrelle Pryor svettas av bara tanken. En komisk detalj är såklart att Barnes och Pashos spelade tillsammans i samma positioner under 2008 i Jacksonville.

Det verkar vara otur att ställa upp på vänstersidan av den offensiva linjen, då ingen har lyckats hålla sig där i över två veckor än så länge. Om något så behöver Raiders verkligen stabilitet på den offensiva linjen som har sett många förändringar. Förutom alla byten på left tackle är sedan tidigare är den tänkta startern Tony Bergstrom (LG) skadad, startande Mike Brisiel (RG) har haft skador under träningen och linjen har fått ett nytt ansikte bakom sig, Terrelle Pryor (QB).

Värt att påpeka är också att Raiders inte har satt Jared Veldheer på IR ännu. Antingen kan de sätta honom på IR för hela säsongen eller för åtta veckor från den dagen de väljer att placera honom där. Junlängre de väntar ju senare in i säsongen kan Veldheer komma tillbaka. Frågan är om de funderar på att sätta honom säsongslångt, eller att behålla honom i truppen i förhoppningen att han hinner återhämta sig tidigare än om åtta veckor. Utvecklingen följs med spänning!

Nyheter

To Top