Nyheter

Inför vecka 1

Din draft må ha  givit klumpar i magen via auto-picks eller skador men inför varje vecka har man en chans om man bara letar på bänken och bland ligans free agents.

Redan har säkert spelare fått ångestattackar, jag läste så tidigt som i halvlek mellan BAL @ DEN om någon som bänkat Peyton Manning p.g.a. det dåliga vädret. Enligt mina principer bör man oavsett förhållanden (förutom allvarlig skada) inte bänka veteraner av den kalibern. Statistik brukar vara ett skrämmande verktyg, kanske hittar man ett linjärt samband mellan nederbörd i millimeter & Manning’s accuracy. En löjlig och kanske inte så förekommande händelse – men vi förbereder oss för det värsta ändå! Inför första veckan undersöker vi några snackisar:

  • Arian Foster, RB HOU

Hur pass rädd bör man vara? Från mig får ni inget lugnande svar, jag är skiträdd. Bortsett från skolans kursstarter håller detta igång sömnbristen. Kubiak har uttryckt att Foster kan få se mindre tid på planen och dela snaps med Ben Tate. Oavsett snacket säger jag att ni bör starta honom. Den smidiga 104-kg’s 27-åringen har antagligen kostat dig ett val i topp 5 och på din bänk misstänker jag att alternativen pendlar mellan dåligt och jättedåligt i form av kanske Matthews eller Mendenhall? Du vill inte vara killen jag nämner nästa vecka som bangade ur innan Foster tystade alla rykten om skada..

  • Quarterback-problem?

För alla er som hoppat på Jay Cutler och förväntar er sjuka poäng under nya HC Trestman råder jag er att vänta någon vecka till. Cincinnati Bengals med nyligen superförmögna Geno Atkins lär sätta käppar i hjulet. Känner du dig modig eller om stjärnorna ligger rätt för ditt stjärntecken kan man starta Michael Vick och hoppas att Chip Kelly utnyttjar honom likt RG3. Har du ingen starter finns Alex Smith att hämta i flera ligor, kan vara något att klura på då många förespråkar att bänka Eli Manning (finns statistik om hans problem mot Tampa 2). Vidare har jag länge förespråkat Cam Newton som imorgon går upp mot #1 rankade defense Seattle men som med Foster bör du inte bänka honom om du inte har ett klart dugligt alternativ på bänken.

  • Jordan Cameron, CLE TE

Gratulerar till Dig som lyckats haffa honom. Gamle Weeden kan ju inte lämna bollen till Richardson varenda snap och i kombination med Josh Gordon’s avstängning är det uppdukat för tight end-fest (nej, jag gillar inte Greg Little).

  • Victor Cruz, NYG WR

Ännu en spelare som likt Arian Foster har omringats av skräck-rykten. Återigen vill du inte vara den som föll för grupptrycket och bänkade honom, Cruz har trots allt gått ’full speed’ under träningar och hans status är än så länge endast ’probable’ (betyder inte att du bör stänga av notifikationer!).

  • Defense & Special Teams

Detroit Lions defensiva linje är mycket omtalad och omtyckt på redaktionen här, dessutom möter man den (enligt mig) tröge Christan Ponder. De få gånger han inte lämnar bollen till Adrian Peterson förväntar jag mig någon typ av defensiv poäng. D/ST är inte ofta anledning att man förlorar men jag förväntar mig viss misär hos cheeseheads som möter den utvecklade Colin Kaepernick.

Till sist vill jag poängtera att det ofta finns en skräckfaktor under första veckan som kan vara svår att stilla. Tvivla inte på veteraner som redan visat att de kan, sleepers och ’weekly matchup studs’ är något jag ofta håller mig undan i början. Känn efter hur ditt lag känns och lär dig så mycket du kan av första veckan.

Sist men inte minst, lycka till under säsongen och hoppas ni får/har fått en bra start. I kommande inlägg av denna ’inför-veckan-serien’ utlovas längre inlägg, tyvärr har denna vecka begränsats av universitetsmottagning.

Vid panik och misär, kontakta mig gärna på @anksvans eller lämna en kommentar. Vi ses på tisdag då vi sammanfattar gångna söndagen och tillhörande nyheter.

Nyheter

To Top