Nyheter

32 på 32: New York Jets

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: New York Jets.

Lag: New York Jets

I korthet: Det vara bara några år sedan som New York Jets var ett riktigt bra lag. Efter två raka säsonger i ”AFC Championship Game” ansågs de vara en utmanare. Nu har Jets blivit en parodi. De löjeväckande historierna avlöser varandra. De senaste åren har det handlat allt mindre om fotboll och mer om fotfetischer, tveksamma tatueringar, meningslösa värvningar, dyra kontrakt till fel spelare, turnovers och bitter besvikelse. Det är tuffa tider för de gröna fansen i New York. Inför i år har laget gjort en hel del förändringar som förhoppningsvis kan leda dem mot en ljusare framtid. Tyvärr tappade man den kille som har varit ligans bästa försvarsspelare de senaste åren, Darrelle Revis.

Inte oväntat fick Jets general manager sparken efter säsongen. Han ersattes med den ekonomiska John Idzik från Seahawks. De flesta har nog insett att Mark Sanchez har haft sin chans i NFL. Jets draftade hans ersättare, quarterbacken Geno Smith, i början av andra rundan av årets draft. Smith har alla verktyg för att bli en bra spelare och det är synd att han har dragits in i allt tumult. Men han kommer att inleda den här säsongen som quarterback för Jets. Tyvärr för Smith saknar Jets offensiva vapen. Rex Ryan är en av ligans bästa defensiva tränare och försvaret kommer att kunna prestera. Men tyvärr har han och den övriga ledningen inte prioriterat offensiven. Det kommer att synas i år.

Styrkor: New York Jets har en hel del bra spelare i sitt försvar och med Ryan som hjärnan bakom det hela vet man att det kommer att vara en tuff enhet. Särskilt på linjen. Muhammad Wilkerson, defensive end, är en av de bästa unga spelarna i NFL just nu och draftvalet Sheldon Richardson på andra sidan är en personlig favorit. Sedan hoppas de mycket på att Quentin Coples, outside linebacker, ska kunna ta ett stort kliv. Cornerback-duon Antonio Cromartie och rookien Dee Milliner har potential att vara riktigt bra.

Jets_logo

Svagheter: Hela offensiven är ett stort frågetecken. Den offensiva linjen är stabil men man saknar ordentliga skillspelare över hela brädet. Är Stephen Hill och Jeremy Kerley seriöst det här lagets bästa receivers medan Santonio Holmes är skadad? Med en rookie som quarterback? Och mediokra tight ends? Och ett springspel som inte har bevisat något än? Det kommer att bli ett blodbad. Det är bara Oakland Raiders som kan konkurrera med den här offensiven.

Filosofi: Offensivt har jag väldigt svårt att se Jets receivers vinna särskilt många en-mot-en med sina skillspelare. Geno Smith kommer från ett system med mycket korta passningar och snabba beslut. Det kommer att bli en hel del av det nu med. Hybridspelare som Bilal Powell, running back, och Ben Obomanu, wide receiver, kan få större roll. Defensivt kör Rex Ryan alla olika formationer du kan tänka dig. Målet är att quarterbacken aldrig ska veta vad som kommer. Han blitzar i stort sett från alla positioner på hela planen förutom sina cornerbacks. Det är aggressivt och kreativt.

Så blir 2013: Jets kommer inte att gå långt i år. Försvaret har potential att vara rätt bra men det hjälper inte om man inte kan producera framåt. Särskilt inte om offensiven bjuder på turnovers, och det gissar jag att de gör.

Offensiva stjärnor: D’Brickashaw Ferguson, left tackle. Nick Mangold, center.

Defensiva stjärnor: Muhammad Wilkerson, defensive end. Antonio Cromartie, cornerback.

Framtidsnamn: Quinton Coples, outside linebacker. Sheldon Richardson, DT/DE. Stephen Hill, wide receiver. Geno Smith, quarterback.

Nya spelare: Willie Colon, G. Chris Ivory, RB. Mike Goodson, RB. Antwan Barnes, LB. Dawan Landry, S. Mohammed Massaquoi, wide receiver. Brady Quinn, QB. Alex Green, running back.

Tappade starters: Darelle Revis, CB. Dustin Keller, TE. Mike DeVito, DT. Matt Slauson, G. Shonn Green, RB. LaRon Landry, S. Jason Smith, OT. Yeremiah Bell, S.

Draften: Dee Milliner, CB. Sheldon Richardson, DT. Geno Smith, QB. Brian Winters, OL. Oday Aboushi, OL. William Campbell, DT. Tommy Bohanan, FB.

Nycklar till framgång: Försvaret i Jets måste vara ordentligt dominant. Sedan är det nog nödvändigt att nyförvärvet Chris Ivory, running back, har ett riktigt bra år med drygt 1,400 yards och 10 touchdowns. Geno Smith måste spela med tålamod och vårda bollen och den opolerade Stephen Hill, wide receiver som kom från ett rätt unikt system i college, måste visa att han har utvecklats det senaste året och att han kan vara mer konsekvent.

 

Vad tror DU om Jets i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

 

Nyheter

To Top