Nyheter

Senior Bowl och framtidens stjärnor

Säsongen i NFL närmar sig sitt slut. För trettio av lagen är den redan över. Samtidigt som vi följer uppladdningen inför Super Bowl befinner sig framtidens stjärnor på träningsläger i Alabama.

Det finns ett par datum som alla scouter och lag i NFL har ringat in i kalendern. Senior Bowl och veckan som leder upp till matchen har garanterat bokats in för längesedan. Senior Bowl är en form av all star-match där de bästa av de spelare som har avverkat alla sina år i college deltar. Ett lag representerar den södra delen av landet och ett annat den norra. Men bli inte lurad. Fokus ligger egentligen inte på själva matchen.

Det viktigaste med den här veckan är att hela proffsvärlden får se de här spelarna på träningsplanen under en hel vecka. Ungdomarna tar instruktioner och sätts på prov av tränare från NFL. Det anses vara en stor fördel att få skicka sina tränare på det här uppdraget eftersom man får en närmare titt på talangen än övriga lag. I år är det Oakland Raiders och Detroit Lions som har fått den äran.

Alla spelare väljer dock inte att delta under den här veckan. Det kan bero på olika saker. Vissa vill vila upp sig inför andra moment i draft-processen. Andra kanske dras med någon skada och inte tror att det gynnar dem att delta. I år är två av draftens hetaste quarterbacks, Geno Smith och Matt Barkley, inte på plats.

I år sänds träningarna inför Senior Bowl på NFL Network både i sin helhet och i form av sammanfattningar. Kanalen finns tillgänglig via Game Pass på nfl.com.


Spelare att hålla ett öga på

82 spelare från förra årets Senior Bowl valdes sedermera i draften så ni förstår attbdet finns ett par att välja mellan även i år. Men här listar vi några spännande spelare som har chans att klättra på lagens ranking med en bra vecka.

Mike Glennon, QB, NC State

Glennon är en kille med en stor arm och mycket potential. Kommer att imponera med sitt sätt att kasta bollen. Men scouter kommer att kolla på hur den långa och gängliga Glennon rör sig och huruvida han kan vara konsekvent i sina beslut och bollplacering. Kan mycket väl nå första rundan. Liknar en Joe Flacco eller Brandon Weeden.

Zac Dysert, QB, Miami

En spelare med många spännande kvaliteter. Rör sig bra, kastar med träffsäkerhet i farten och har en bra arm. Nu snackas det om tredje rundan men Dysert är en kille som kan klättra snabbt.

E.J Manuel, QB, Florida St.

En stor kille som springer bollen väldigt bra. Men det finns de som är tveksamma till om Manuel kastar bollen tillräckligt bra för att spela i NFL. Har mycket att bevisa.

Kenyon Barner, RB, Oregon

Var väldigt produktiv för Chip Kelly i Oregon. Men frågan är om han kan göra alla de saker som han väntas klara i NFL. Men en explosiv spelare som kommer att gå bland de första på sin position.

Kyle Long, OT, Oregon

I NFL älskar man spelare som kommer från en ”bra” släkt. Det blir inte bättre än Kyle Long. Pappa är medlem i Hall of Fame som defensive end och brorsan Chris Long har varit lysande för Rams på samma position. Bra mått skadar inte. 2.01 och 140 kilo.

Ezekiel Ansah, DE, Brigham Young

Här snackar vi potential. En väldigt rå kille som ofta jämförs med Jason Pierre-Paul. Scouter vill se om Ansah kan ta kritik och slipa på sin teknik.

Margus Hunt, DE, Southern Methodist

Precis som Ansah är det här en oslipad diamant. Det är också de killarna som har mycket att vinna en sån här vecka. Hunt kommer från Estland och har bara spelat fotboll sedan 2009. Han blockerade åtta kicks på sina fjorton första matcher, har JVM-guld i diskus, är 2.03 meter lång och väger 140 kilo. Potential i kubik.


Är det någon spelare som har fångat ditt intresse?

Nyheter

To Top