Nyheter

Familjesemester i New Orleans

Jackie och Jack Harbaugh vid den yngsta sonens första match.

Det satt långt inne men gårdagens två tuffaste lag komma tillbaka och vann. Årets deltagare i Super Bowl blir San Francisco 49ers och Baltimore Ravens. Bröderna Harbaugh gör upp i New Orleans.

”När man kollar på matchen, jag vet inte vad jag ska titta efter. Om någonting lyckas, är det meningen att det ska kännas bra eller dåligt? Jag har ingen aning.”

Det är inte lätt för Jack Harbaugh, och hans fru Jackie, när sönerna möter varandra. I februari kommer det att bli jobbigare än någonsin. Jim Harbaugh och hans San Francisco 49ers tar sig an John Harbaugh och dennes Baltimore Ravens i Super Bowl den 3 februari.

Jack Harbaugh var själv fotbollstränare, han arbetade som tränare och assistent på ett stort antal skolor, och det råder ingen tvekan om att sport är närmast heligt inom familjen. Nu är hans söner de första bröderna någonsin som båda är huvudtränare i NFL. Det är inte heller vilka lag som helst de leder. Båda exploderade in i ligan som relativt unga huvudtränare och har vunnit väldigt mycket matcher sedan dess.

– Jag är stolt över Jim. Han är grym tränare. Han är en grym tävlingsmänniska. Han är den tuffaste motståndare jag någonsin har sett. Jag har tvingats att tävla mot honom och stå ut med med honom sedan han föddes. Han är svår. Uppenbarligen så har ni sett hur han har byggt sitt fotbollslag, sade storebror John om brorsan.

Båda bröderna vann sina matcher i går genom att efter en seg start totalt dominera i andra halvlek. Det säger mycket om vilken mental styrka de har givit sina respektiva lag. Ett annat kännetecken för de här tränarna är ett tufft fysiskt spel och på den fronten var man överlägsna sina motståndare. Lita på att det blir en ”riktig” fotbollsmatch i New Orleans.

Den 3 februari är det dags för den mest prestigefulla Harbaugh Bowl hittills. Bröderna möts i Super Bowl XLVII.

Nyheter

To Top