Nyheter

Seattle Seahawks överväldigade Saints

Det blev en ensidig tillställning när topplagen i NFC gjorde upp. Seattle Seahawks vann kampen mot New Orleans Saints på båda sidor av bollen och knep segern med marginal.

Hemmalaget fick en drömstart på måndagsnatten. Offensiven började med en lång övertygande serie som avslutades med ett field goal innan det fruktade försvaret klev in på planen. Nyförvärvet Cliff Avril slog bollen ur händerna på Drew Brees och den landade i famnen på Michael Bennett, som sprang in den för en touchdown. Innan besökarna visste ordet av det stod det 17-0.

New Orleans Saints försvar gjorde ett bra jobb med att tämja Marshawn Lynch och springspelet. Men Russell Wilson passade istället runt bollen väldigt framgångsrikt och var lysande hela matchen, precis som han har varit hela säsongen.

Offensivt lossnade det inte alls för Saints. De hade en lång imponerande serie i första halvlek men annars kontrollerade Seahawks matchen även på den sidan av bollen. De lyckades krympa zonerna för den vanligtvis dominanta Jimmmy Graham. Seattles snabba linebacker K.J Wright sprang bra med Saints tight end hela matchen.

I övrigt ställde Seahawks pass rush till med stora problem för Brees och passoffensiven, som bara mäktade med 147 yards.

I slutet av andra halvlek gjorde Seahawks en touchdown med bara sekunder kvar. Det satte Saints i en rejäl uppförsbacke och när hemmalaget ytterligare drygade ut ledningen i tredje kvarten var matchen i stort sett död. Seattle började vila spelare i sista fjärdedelen.

Publiken var en stor faktor i matchen och tvingade Brees att slösa flera timeouts. Men annars ska man vara ärlig och säga att Seahawks var det överlägset bästa laget den här natten. Det är ont om svagheter i truppen och bredden är mycket god.

New Orleans har fortfarande ett bra lag och ska kanske inte dömas ut på grund av den här matchen. Men det är uppenbart att det här laget är svagare på bortaplan. Nu ställs de inför en tuff utmaning i den egna divisionen då Carolina Panthers har jagat ifatt och har lika många vinster.

Noterat

Inte många quarterbacks i NFL har varit bättre än Russell Wilson i år. I den här matchen fick Seahawks offensiv visa upp sin bredd då Saints framgångsrikt stoppade springspelet.

Seattles försvar är väldigt bra. Men offensiven gör också näst mest poäng framåt av alla lag i ligan.

Seahawks har fortfarande bara tillåtit 15 punt return yards på 12 matcher och totalt 47 punts.

Rob Ryan spelade, som vi varnade för innan säsongen, med en hel del intressanta formationer i Saints försvar. Vid några tillfällen hade de fyra safeties på plan samtidigt.

Publiken i Seattle slog världsrekord i uppmätt ljudnivå, med 137,6 decibel.

Nyheter

To Top