Nyheter

Eli drog längsta strået mot Griffin

Både Eli Manning och Robert Griffin III har haft stora problem den här säsongen. Igår spelade båda quarterbacks bra men ett bättre försvar avgjorde för Giants fördel.

Griffin startade matchen med att sätta sina första tolv passningar och leda sitt Redskins till en komfortabel 14-0 ledning. Eli ville inte vara sämre och levererade även han två touchdownserier precis innan halvtid. Efter en väldigt välspelad första halvlek så var förväntningarna höga inför andra.

Stora skillnaden i andra halvlek var Giants försvar. De klev verkligen fram och bland annat Justin Tuck mäktade med fyra sacks mot en offensiv linje i Redskins som inte vart bra på hela säsongen. Griffin måste sätta snabbare passningar för att undvika att ta stora smällar.

Då New York tog ledningen i starten av fjärde kvarten visade det sig vara för mycket för Griffin & co. Ligans normalt bästa springspel övergavs totalt och allt tryck lades på RGIIIs axlar att leverera stora spel under press från Giants defensiv. Detta blev ännu ett exempel på Redskins problem att vinna matcher då springspelet haltar. Det finns helt enkelt inte nog med talang bland lagets receivers.

Istället blev det så att Griffin försökte göra lite för mycket själv och de kom egentligen aldrig nära en kvittering i slutet. Istället sparkade Josh Brown in det avgörande field goalet med 2:39 kvar att spela.

New York sprang visserligen för färre yards än sina motståndare. Men de klarade av att springa in bollen på viktiga tredjeförsök och hålla sina serier vid liv. Andre Brown slutade dagen med två touchdowns. Även Peyton Hillis fick ett par carries och gjorde det bra.

Giants har nu fem vinster på de sex senaste matcherna. För att ha en realistisk chans till slutspelet gäller det dock att Eagles eller Cowboys förlorar ett par matcher.

Washington är nu officiellt utan chans att ta sig till slutspelet. De får istället fokusera på att få Griffin hel till nästa säsong, han har helt enkelt inte varit samma spelare efter skadan. En del snackar till och med om att Kirk Cousins ska få avsluta säsongen som lagets quarterback istället för att utsätta Griffin för ytterligare skaderisk.

Noterat

Alfred Morris som sprungit för fjärde flest yards i NFL fick bara bollen i händerna elva gånger och slutade med 26 yards.

Både Eli Manning och Robert Griffin III gör en av sina bästa matcher för säsongen.

Bland Redskins fyra ledande receivers i den här matchen var två running backs och en tight end. Skadorna på Leonard Hankerson och Jordan Reed har drabbat laget hårt.

Jon Beason som gick från Carolina till Giants inför säsongen hade en stor match där han var inblandad i hela 17 tacklingar. Han var Giants bästa försvarare tillsammans med Justin Tuck.

Tight end Brandon Myers var viktig för Giants. Han fångade passningar för 61 yards och en touchdown. Det var den här sortens spel Coughlin förväntade sig då han tog in Myers från Raiders inför säsongen.

Nyheter

To Top