Nyheter

Peyton är klar för Broncos

Tim Tebow fick chansen efter Broncos dåliga inledning av 2011. Han gjorde succé direkt, radade upp vinster och satte Denver på kartan. Laget gick till slutspel och slog ut Steelers. Nu får Tebow maka på sig.

Peyton Manning är klar för Denver Broncos. En av de mest eftertraktade spelarna någonsin i free agency är borta från marknaden. Det ryktas redan om att Tim Tebow ska skickas ut ur Denver.

Efter många om och men så är det klart. Peyton Manning går till Denver Broncos där han ersätter Tim Tebow som lagets quarterback. Vad som står bakom beslutet är fortfarande oklart men man får gissa att den relativt enkla divisionen och närvaron av legenden John Elway spelade in. Låt oss kika lite närmare på vad beslutet betyder.

Broncos blir att lag att räkna med

Det är självklart svårt att sia om vilken effekt en Peyton Manning kommer att ha på laget. Men om vi förutsätter att han blir fullt återställd efter sin nackskada och håller sig frisk så är han en ruskig tillgång. I en relativt svag division med Chiefs, Raiders och Chargers så får man nog säga att Broncos blir favoriter direkt. Laget vann ju faktiskt divisionen och lite till med Tebow vid rodret förra säsongen. Men det var nog väldigt få som på riktigt trodde att de kunde gå hela vägen. Det kan de med Manning.

Samtidigt ska man komma ihåg att Broncos inte på något sätt är ett komplett lag. Lagets receivers är inte några stjärnor. Demaryius Thomas har däremot potential att bli en sådan, det visade han förra säsongen, och med Manning som levererar bollarna kan det här bli hans år. Annars är det rätt medioker talang bland Broncos receivers. Eric Decker gjorde några riktigt bra matcher förra säsongen men är ingen Megatron direkt. Broncos är i första hand ett springande lag. Men det lär de inte vara länge till. Det krävs alltså rätt stora omställningar. Det ryktas om att Broncos kommer att ta in lite av Peytons kompisar från Colts. Jeff Saturday, center, och Dallas Clark, tight end, i alla fall.

Styrkan finns i försvaret. Broncos pass rush var bra förra året och kommer att kunna vara riktigt effektiv nästa år. Som Von Miller sade, han och Elvis Dumervil ska vara Peytons nya Freeney och Mathis. De kan bli riktigt giftiga om Broncos får spela med ledning och motståndarna tvingas passa mer. Man skulle dock behöva förstärka i sitt secondary och hjälpa Champ Bailey, cornerback.

Tim Tebow hamnar mellan stolarna

Det här tycker jag är det tråkigaste med den här affären. Tim Tebow hamnar i kläm och kommer troligtvis att behöva lämna Denver. Det talas lite skämtsamt om en kupp mot Tebow. Han har så många hängivna fans att det i stort sett hade varit omöjligt för Broncos ledning att bli av med honom om inte en spelare av Mannings legendstatus hade kommit in och petat honom. Visst skulle Tebow kunna vara backup men det är tveksamt om Manning vill ha honom där. Hans kultstatus måste vara rätt distraherande. Jag får känslan av att Broncos inte trivs med Tebow och om de kan bli av med honom så tar de nog gärna den chansen.

Det är synd, tycker jag. För visst förtjänar han nytt förtroende efter vad han gjorde för Broncos förra året. Han tog ett lag i glömska och tände ett hopp som spred sig över hela staden och somuppmärksammades över halva världen. Han är verkligen en fantastiskt spännande spelare på det sättet. Om han inte hittar en ny plats i ligan så tycker jag verkligen att NFL har förlorat något intressant.


Hur bra blir Broncos med Manning, enligt DIG?

Nyheter

To Top