Nyheter

Schaubs skada ger Texans huvudbry

Matt Leinart ska nu ersätta Schaub i Texans. Om Leinart någonsin ska visa att han duger i NFL så är det här hans chans. Han har ett bra lag runt sig och ett system som passar hans spelstil.

Vecka 10 blev en mörk historia för många lag då flera viktiga spelare drabbades av allvarliga skador. Matt Schaub i Texans är en av dem som blir borta resten av säsongen. Matt Leinart ska nu ta över istället.

Man trodde nästan att det var ett skämt när alla skaderapporter började ramla in efter helgen. Flera skador var på så viktiga spelare att de kan påverka ett lags hela säsong. Särskilt ovanligt är det att se så många skador på quarterbacks under samma vecka.

Matt Schaub, quarterback, i Houston Texans kanske är den största besvikelsen. Houston är 7-3 i matcher och leder sin division. Det här skulle vara året när man tar sig till slutspel och mer därtill. Försvaret har varit lysande, särskilt i springförsvaret, och släppt minst yards i ligan. Den offensiva linjen är den bästa i NFL. Texans running back-duo med Arian Foster och Ben Tate är topp tre, om inte bäst. Man ska snart få tillbaka sin stjärnreceiver Andre Johnson, som man har lyckats vinna utan, och han är garanterat topp tre på sin position i NFL. Bitarna har fallit på plats för Texans.

Då skadar Matt Schaub ett litet ben i mitten på sin fot och missar resten av säsongen. Istället ska Matt Leinart leda laget. Den före detta Heismann-vinnaren och partyglada interception-maskinen Leinart. Jag tror att Texans ändå lyckas ta sig till slutspel men det blir svårt att ta sig långt därefter med Leinart vid ratten.

Matt Cassel, quarterback, i Kansas City Chiefs skadade handen i matchen mot Broncos. Chiefs började säsongen katastrofalt dåligt men har sedan dess tagit igen lite. Nu ligger man bara en vinst efter Raiders som leder divisionen. Det blir tufft att utmana på riktigt i divisionen med den oprövade Tyler Palko vid spakarna. Frågar du mig så tror jag att Chiefs slutspelschanser dog när Cassel åkte i backen.

Michael Vick, quarterback, i Philadelphia Eagles bröt två revben i matchen i matchen mot Cardinals. Det gjorde han redan under andra spelet och det ger väl mycket av förklaringen till hans rätt usla spel mot Cards. Det är tveksamt om han kommer till start och om han gör det så är det svårt att säga hur bra han kommer att vara. Det är svårt att kasta bollen med brutna revben.

Ben Roetlisberger
, quarterback, i Steelers och Matthew Stafford, quarterback, i Lions drabbades av fingerskador. Det verkar ändå som att de kommer att kunna fortsätta säsongen utan problem. Big Ben är van att spela med skador.

Men det vara inte bara quarterbacks som skadade sig. Även spelare på andra positioner, med enormt värde för sina lag, gick ned för räkning. Här är några:

Julio Jones, wide receiver – Atlanta Falcons

A.J. Green, wide receiver – Cincinnati Bengals

Willis McGahee och Knowshon Moreno, running backs – Denver Broncos

Samtliga spelare på skadelistan hittar du här: www.nfl.com/injuries


Vad tror DU att förra veckans skador kan betyda för säsongen?

Nyheter

To Top