Nyheter

Säsongens bästa prisades

Kvällen innan Super Bowl delades utmärkelser ut till årets bästa spelare och tränare. Inte helt oväntat blev Aaron Rodgers utnämnd till årets viktigaste spelare – med bred marginal.

Att utse de bästa spelarna i ligan är lika svårt varje år. Det finns många som förtjänar ett omnämnande. Men i år var kommittén enig kring åtminstone en sak.

Aaron Rodgers var årets viktigaste, det betyder även bästa, spelare. Han fick 48 av 50 röster i vad många trodde skulle bli en tuff kamp med Drew Brees och Tom Brady. Det blev en kompromiss då Rodgers vann ”Viktigaste spelare” och Brees ”Bästa offensiva spelare”.

Årets prisutdelning var speciell på många sätt. För första gången hölls en gala i stil med Oscarsgalan och dess gelikar. Alec Baldwin ledde showen, Lenny Krawits uppträdde och mängder av spelare, både aktiva och pensionerade, gav extra stjärnglans åt tillställningen.

Bland annat delade Peyton Manning ut priset till Aaron Rodgers.

Samtliga vinnare var:

MVP: Aaron Rodgers, QB, Green Bay Packers

Var väntat och han vann som sagt med bred marginal. En av de bästa säsongerna av en quarterback i ligans historia. Han var otroligt bra i år, helt enkelt, och ledde laget till en grundsäsong med femton vinster och bara en förlust.

Matcher: 15
Lyckade passningar 68,3 %
Yards: 4,643
TD: 45
INT: 6

Offensive Player of the Year: Drew Brees, QB, New Orleans Saints

Slog rekordet för passyards när han för andra gången gjorde en säsong med över 5,000 yards. Brees sprider bollen till alla sina spelare och kontrollerar ett av ligans mest intressanta anfall.

Defensive Player of the Year: Terrell Suggs, LB, Baltimore Ravens

Det här gläder mig. Jag har prisat Suggs en hel del i år och det är roligt att han får det här erkännandet. En kraft i ett av ligas bästa försvar.

Offensive Rookie of the Year: Cam Newton, QB, Carolina Panthers

En av de bästa rookie-säsonger vi någonsin har sett. Särskilt från den här positionen. Newton kom in i ligan, utan någon försäsong och hårt kritiserad, och tog alla med storm. En av ligans mest spännande spelare.

Defensive Rookie of the Year: Von Miller, LB, Denver Broncos

Broncos pass rush var en av anledningarna att de lyckades gå så långt i år. När Tebow kastade 10 incompletions i rad så höll försvaret dem i matchen och möjliggjorde alla ”mirakel” i fjärde kvarten. Miller är explosiv och hal. Han kommer att fortsätta att vara en stor faktor i NFL framöver.

Comeback Player of the Year: Mattew Stafford, QB, Detriot Lions

Stafford har det talats alldeles för lite om i år. En personlig favorit som jag ser som en av ligans bästa quarterbacks redan nu. Folk glömmer fort att han inte ens hade spelat en hel säsong innan 2011 på grund av sina skadeproblem. Kastade 41 TDs och för över 5,000 yards. Kanske ligans bästa kastarm.

NFL Man of the Year: Matt Birk, OL, Baltimore Ravens

Svår utmärkelse att kommentera. Säkert en hyvens kille. priset är en kombination av vad en spelare gör på plan och vad han gör av sin fritid i form av välgörenhetsprojekt.

NFL Head Coach of the Year: Jim Harbaugh, coach, San Fransisco 49ers

Kanske årets klaraste utmärkelse. Harbaugh tog ett skadeskjutet 49ers och skapade en otroligt bra enhet. 49ers kunde lika gärna ha spelat Super Bowl i år. Jag är mycket spänd att se vad han kan åstadkomma nästa år.

Tycker du att någon annan spelare eller tränare borde ha belönats?


Läs gärna NFL Supporters egen lista över ligans bästa spelare i år.

De bästa spelarna i NFL 2011/2012

Nyheter

To Top